Kun isät lähti reissuun

Kun isät lähti reissuun
18.11.2018 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila, matkailu, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line

Menneiden vuosien vauhdikkaat poikien risteilyreissujen muistot ovat jo kullattu ajassa. Vähillä unilla ja Burger King lounailla ryyditetyt matkat olivat mahtava tapa nähdä vanhoja kavereita ja fiilistellä menneitä. Aina Siljalle, aina Burger King ja aina väsynyt olo, kun laiva saapui takaisin Helsinkiin. Huippureissuja, mutta nykyään vain kaukaisia muistoja.

Isänä ei enää jaksa valvoa ja juhlia aamusta iltaan. Samalla myös standardit ruoan suhteen ovat nousseet toiseen potenssiin. Menneet reissut olivat kuitenkin niin kivoja, että alettiin viime keväänä miettimään kavereiden kanssa, josko tänä syksynä aukenisi mahdollisuus lähteä taas reissuun. Kaikki isiä, kaikki vähän väsyneitä, mutta kun tahtotila on tarpeeksi vahva niin tulosta syntyy ja elokuussa vahvistui, että työ- ja arkikiireiden keskellä päästään lähtemään risteilylle. Pikkupojat jäivät Hannan kanssa kotiin ja pääsin viettämään laatuaikaa Hannan esikoisen kanssa.

Isäristeilylle

Faijat ja lapset yhdessä reissuun. Mitäköhän siitä seuraa, voisi joku taantumuksellinen edelleen vuonna 2018 miettiä. Minusta reissu oli paras mahdollinen idea, mitä syksyn kiireiden keskelle voi keksiä. Saimme tavata toisiamme pitkästä aikaa ja samalla vahvistaa sidettä lapsiimme ympäristössä, joka on suunniteltu meitä kaikkia varten.

Päätimme jo ennen reissua, että ei oteta turhaa stressiä vaan mennään tekemisten suhteen siihen suuntaan, kun tuntuu kivalta. Turha alkaa täyttää jokaista minuuttia tekemisellä, koska siitä syntyy vain turhaa stressiä, jonka poisto oli kuitenkin yksi reissun pääasioista. Syödään hyvin, touhutaan yhdessä ja levätään. Siinä reissun agenda pähkinänkuoressa.

Ja sen myös pidimme.

Varaa laivaruokailut ajoissa.

Buffa toimii isolle nälkäiselle porukalle ja valikoima tyydyttää taatusti niin taaperot kuin vanhemmat. Lapset ryntäsivät heti lastenpöydän nähtyään ranskalaisten ja nakkien perään, mutta myös street food -pöytä sai huomiota, kun isät samaan aikaan kävivät totutusti paistin ja kalapöydän antimien kimppuun.

Lähdettiin reissuun suoraan töistä ja päiväkodista eli eka kattaus oli paras mahdollinen idea ja kun nälkä oli tyydytetty niin oli helpompi jatkaa iltaa pallomeressä ja muumidiskossa.

Olipa ravintola mikä tahansa niin pidän aina huolen, että lapset saavat pian jotain lautaselle niin saan keskittyä itsekin helpommin ruokailuun. Tavolatan huippuhenksu piti huolta, että ennen kuin me faijat saatiin tilata mitään niin ensin hoidettiin lasten tilaukset, jotta heidän eteensä ilmestyi ruokaa ennen kuin pöytäliinat oli syöty. Kun lasten lautaset olivat tyhjentyneet ja meno alkoi mennä hieman levottomaksi niin eipä aikaakaan, kun tarjoilija kiikutti pöytään piirrustusvälineet, varmistaen näin dinnerin sujumisen loppuun asti täydellisesti.

Käy illan touhuvaihtoehdot läpi ennen reissua.

Säästyt siltä, että pitää arpoa, mitä tehdään seuraavaksi. Kaikki lapset olivat vielä niin pieniä Hannan poikaa lukuunottamatta, että sooloilu ei olisi johtanut muuhun kuin suohon. 

Kun ns. illan pakolliset menot, pallomeri ja playstation sekä lasten disko olivat laitettu almanakkaan niin lopun ajan voi sitten jakaa oman maun mukaan. Laivalla kun mikään ei ole kaukana niin lyhyessäkin ajassa ehtii paljon.

Ja muista, että kaikkea ei tarvitse ehtiä tekemään – tarkoitus on pitää hauskaa eikä suorittaa.

 

Nuku hyvin

Valitse hytiksi sellainen, jossa on tv tai lataa netflixistä pari lastensarjaa, jotta et ole aalloilla verkon armoilla. Helpottaa kummasti hetkiä, kun odotellaan esim. laivan rantautumista Tukholmaan. Myös hytti paremmista hyttiluokista tai käytävän keskivaiheilta on parempi, koska trafiikkia yöllä on huomattavasti vähemmän. Meillä oli käytössä muumi-hytit, pikkasen normihyttiä isommat ja varustettu isien elämää helpottavilla välineillä eli telkkarilla, hitiksi muodostuneella liitutaululla sekä muilla lasten suosikeilla.

Päivä Tukholmassa.

Burger King on menneisyyttä.

Nykyään isät kaipaavat hyvää ruokaa niin laivalla kuin maissa. Taaperoiden kanssa Tukholmassa ei kannata varata pöytää, jos ei ole aivan varma, koska kaikilla iskee nälkä. Vaikka Helsingissä perheet otetaankin tänä päivänä paremmin huomioon kuin aiemmin niin Tukholmassa ollaan edelleen valovuosi edellä.

Oman perheeni suosikki, Sturehof, sai myös varauksettoman hyväksynnän niin lapsilta kuin lapsenmielisiltä isiltä. Lihapullat, simpukat ja kampelat katosivat suihin valoa nopeammin. Sturehof on siitä huippu, että sinne on helppo kruisata myös kärryillä. Neljän faijan ja kolmien kärryjen porukka otettiin vastaan yhtä lämpimästi kuin laivan ravintoloissa ja pienimmät lapset olivat maukkaan aamupäivän Skansen kierroksen ja lounaan jälkeen unten mailla muutamassa minuutissa ja pääsimme näin nauttimaan kauniista syksystä, kun tallustelimme takaisin laivalle.

Ajat muuttuvat ja me vanhenemme, mutta se ei tarkoita, että traditiot pitäisi unohtaa. Monet traditiot pysyvät, mutta jotkut vaativat ja tarvitsevat päivitystä.

Ja risteilyt ovat siitä täydellinen esimerkki.

Nyt myös sinulla on mahdollisuus päästä päivittämään traditioita.

Koodilla TS127583 saat päivä Tukholmassa -risteilyn promenade-hytissä hintaan 40€ (SU-KE lähdöt) ja 60€ (TO-LA lähdöt)

Ylemmät hyttiluokat lisämaksusta. Paikkoja rajoitetusti ja tarjous ei ole voimassa erikoisristeilyillä. Risteilyt ovat varattavissa 22.12.2018 asti.

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*