Kotona keittiössä

Kotona keittiössä
28.10.2015 Hanna
Kategoriat: koti, yleinen

IMG_3350
Onneksi on syksy, saa korkata kaikki kesän aikana hankitut ja saadut tuoksukynttilät, ostaa uuden viherkasvin edellisen nuutuneen tilalle (en vaan osaa) ja päivittää valaistusta siihen uskoon, ettei hakkaa varpaitaan töistä tullessa kaikkiin kulmiin ja asunnossamme vaeltaviin mysteerisiin asioihin kuten mittanauhaan, kirkasvalolamppuun ja vesilasiin. Mainitakseni vaan ne kolme, joihin juuri törmäsin.

IMG_3354 Vanhat ravintolahopeat ihastuttavat yhä vaan, maitokannuina käytetyt kaunokaiset siinä tutustuvat viimeiseen illalliseensa. Kirjan sain rakkaalta ystävältäni lahjaksi. Harvasta asiasta ilahdun niin paljon kuin ajatuksella valitusta (ja hänen tapauksessaan aina tilatusta) kirjasta.

IMG_3353
Leipämiehenäkin tunnettu puolisoni rakastaa leipää, tarvitaan vähintään neljä slottia, jotta vatsa täyttyy optimaaliseen tahtiin. Tässä perheessä ei viljoja vältellä, nimimerkillä pastanainen.

IMG_3352

Keittokirjoistanikin tuttu vaakahan se siinä. Jos tulipalo tulisi, nappaisin mukaan perheeni ja tämän vaa’an, sekä sen päällä loikoilevan keittokirjan, jonka olen saanut isoäidiltäni. Se on vuodelta -41, mummoni antoi sen ensin äidilleni ja äitini lahjoitti sen sittemmin minulle. Rakastan.
Kirjaa on ommeltu kasaan, se kun on niin koluttu ja käytetty. Tätä kunnioitusta kirjaa kohtaan haluan itsekin viedä eteenpäin jälkikasvulleni.

Messinkiruukku Skultuna / Zarro
Leivänpaahdin Dualit Classic 4 / Zarro
Keittiöpyyhkeet Balmuir

Valurautapadat Iittala Sarpaneva ja Le Creuset
Kuivatut chilit kamun tuliainen Italiasta

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*