#korianteripestopasta

#korianteripestopasta
21.10.2016 Hanna
Kategoriat: pastalista, ruoka, yleinen

Yhteistyössä Järvikylä

Meillä on jääkaapin ovessa toivelista, johon esikoiseni saa kirjoittaa ruokatoiveita viikon varrelle. Nyt siellä luki pestopasta, tahtonsa on (toisinaan) lakini.
Basilikaa ei ollut kotona, Järvikylän korianteria sitäkin enemmän. Korianteri on valehtelematta meidän perheen käytetyin yrtti. Luin sen terveysvaikutuksista ja olin aika äimänä, se kuulemma vahvistaa immuunijärjestelmää ja sen rautapitoisuus on korkea. Hyvä syy syödä sitä siis vieläkin enemmän!
Tiesitkö, että korianterin varretkin voi syödä? Pese ne ja heitä mukaan tehosekoittimen kitaan, tuovat paljon makua! Korianteripestoa maistoin ensimmäisen kerran Raflan aikoina, siitä innostuneena olenkin vaihtanut basilikan monessa muussakin korianteriin.

Lokakuun ajan Järvikylän korianteria koristaa Roosa nauha -pussi, joka lupaa jokaisesta myydystä korianteripuskasta 16 senttiä syöpäsäätiölle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän peston tein tehosekoittimen avulla, se valmistui muutamassa minuutissa. Morttelikin käy, valitse itse aseesi. Pestoa tulee iso kipollinen. Toki sen voi lusikoida myös leivän väliin, omelettiin, salaattiin, lohen niskaan…
Tähän sopii mukaan myös thai-basilika, punainen chili tai minttu. Vihreän chilin voi jättää halutessaan myös pois ja pinjansiemenet korvata cashewpähkinöillä tai manteleilla. Eli säätää saa ja pitää, siten löydät oman tapasi tehdä maailman maukkain pesto.

Korianteripesto
Valmista pestokastiketta tulee n. 2,5 dl

3 ruukkua korianteria
reilu puoli desiä pinjansiemeniä, paahda halutessasi kuivalla kuumalla pannulla
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä, kuori ja paloittele
n. 80 g raastettua parmesaania, eli pari isoa kourallista

n. 1/2 tl suolaa (Maldon toimii kaikessa!)
reilusti mustapippuria myllystä
puolikkaan limetin mehu ja kuori raastettuna
1 vihreä chili paloiteltuna
reilu desilitra oliiviöljyä

Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen, surauta tahnaksi, sattumia saa jäädä. Maista ja mausta tarvittaessa, lisää öljyä jos seos on liian paksua.
Keitä tuorepasta runsaassa vedessä, ota talteen mukillinen keitinvettä ja valuta loppu vesi pois. Nostele suuren kulhon pohjalle reilu ruokalusikallinen pestokastiketta per ruokailija ja sekoita valutetun pastan kanssa. Lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä, tällöin kastike sekoittuu paremmin.
Raasta pastan päälle parmesaania ja nauti. Seuraksi vissyä tai valkkaria, itse Viinipiru Arto Koskelo antoi viinisuosituksensa tälle safkalle, sen löydät täältä. Hae ennen kuin naapuri hakee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAArvovaltainen raatini totesi monia asioita, mutta tämän alla olevan poimin blogin puolelle:

Paras vegepasta jota olen syönyt!

Niinpä. Mitäs sinä pidit? Instagramissa pasta tunnisteella #korianteripestopasta – I’ll be stalking!

21 kommenttia

  1. Tanja 3 vuotta ago

    Hei Hanna! Voisitko kertoa mitä oliiviöljyä käytät ruoanlaitossa? Mikä on parasta maultaan?

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Usein ostan Stockan Herkun omaa öljyä, tarpeeksi iso pullo ja makukin on passeli. Teen näistä suosikeista oman postauksensa vielä erikseen.

  2. Hilpi 3 vuotta ago

    Äh, kova oli hinku päästä tätä reseptiä kokeilemaan (eikä sun kirjapalkintopaketti yhtään vähentänyt motivaatiota), mutta olemme syyslomareissulla pienessä kylässä pohjoisessa, josta ei kaupasta löytynyt ollenkaan korianteria. Kokeilen huomenna uudestaan! Kiitos kuitenkin jo etukäteen erinomaiselta kuulostavasta pastareseptistä.

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Toivotaan että maistuu!

  3. Ulla 3 vuotta ago

    Tarvikkeet jääkaapissa…oli muuten hyvää se purjo-kylmäsavulohipastakin…nam..

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Kerrohan mitä pidit kun olet päässyt maistamaan 🙂 Kivaa sunnuntaita!

  4. Ulla 3 vuotta ago

    Jo vain, sai avokadopoasta kilpailijan…meni kuin kuumille kiville.
    Laitoin isännälle viestiä hänen postaukseensa…mahtoino huomata…
    Mukavaa alkavaa viikkoa, vielä ei täällä Riihimäellä ensilumesta ole tietoakaan:)

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Hyvä että maistui! Kivaa viikkoa sinnekin, ollut hurjan kaunis syksy!

  5. Emma 3 vuotta ago

    Kiitos ihanasta reseptistä! Tästä syntyi helposti ja nopeasti sunnuntain iltaruoka perheelle. Erkki 1v2kk hylkäsi puuronsa ja ahmi tätä ruokaa kaksin käsin. Parmesaanilla oli varmaan osuutta asiaan.
    Täällä odottelen vesi kielellä uusia reseptejä.

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Kiva kuulla!

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Hyvin syövät lapset sydäntä lähellä, ihana toi kommenttisi, hih.

  6. Nina 3 vuotta ago

    Hei Waude! Aivan käsittämättömän hyvää!
    Kiitos, kiitos, kiitos!

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Jee! Kiva kuulla, että tykkäsit!

  7. Maria 3 vuotta ago

    Miten vihreä chili eroaa maultaan punaisesta chilistä? Vihreää ei meidän kaupoissa ole näkynyt.

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Vihreä ei ole niin tulinen, toki punainenkin käy, tai sen voi jättää kokonaan pois.

  8. Maria 3 vuotta ago

    Ok, kiitos infosta! Reseptiä pitää kokeilla. Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi!

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Kiitos samoin! 😉

  9. Anni 2 vuotta ago

    Oli todella hyvää 🙂

    • Author
      hanna 2 vuotta ago

      Jipii!

Pingbacks

  1. […] sauvasekottimella korianteripeston ja keitin pastaa. Mies ja eskarilainen tulivat kotiin ja söimme yhdessä. Join kupin kahvia […]

  2. […] Gullichsen vinkkasi jälleen aivan ihanan pastareseptin blogissaan ja instassaan. Kärsin tunnetusti parantumattomasta korianterihimosta, joten […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*