Kinkun ja kanan uusi muoto ja iisit suupalat

Kinkun ja kanan uusi muoto ja iisit suupalat
12.9.2018 Hanna
Kategoriat: ruoka

Kaupallinen yhteistyö Atria

Sain haasteen luoda kolme iisiä ohjetta Atrian uusille leikkeleille, joista ei muuten kokoa puutu. Lankku Kinkku ja Kana Lankku pääsivät tulikokeeseen, nopeaa ja maukasta pikkupurtavaa pöytään!

Kotoa löytyy aina kananmunia ja leipää, jääkaapissa majailee pala ihanaa cheddarjuustoa ja pakastimesta kaivoin esiin lehtitaikinalevyt.
Haasteena oli kokata tunnissa kolme pientä suupalaa näiden raaka-aineiden avulla, ennen kuin esikoinen ehtii koulusta kotiin ja kiljuu nälkäänsä. Ja muita raaka-aineita ei saisi käyttää, mausteita, yrttejä ja pöydällä hengaileva tomaatti kuitenkin pääsivät mukaan, fuskasin sen verran.

Uuni päälle ja hommiin!

Kinkkukuppi
6 Lankku Kinkku-viipaletta
6 kananmunaa
30 g raastettua cheddaria
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria myllystä

Ensimmäisenä tein muffinivuokiin tämmöiset kupposet, jotka on maailman helpointa loihtia.
Voitele vuoka ja asettele Lankku Kinkku (tai Kana Lankku, molemmat toimii!) vuoan pohjalle ja reunoille, pane juustoraastetta pari ruokalusikallista vuoan pohjalle ja riko päälle kananmuna.
Paista 200 asteisessa uunissa 10-13 minuutin ajan, mausta suolalla ja mustapippurilla, koristele halutessasi hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

Aika hyvää! Saanko toisen?

Kinkku-cheddarleivät
2 vaaleaa paahtoleipää per ruokailija
3 rkl raastettua cheddaria per ruokailija
1 tl kokojyväsinappia per leipä
2 viipaletta Lankku Kinkkua tai Kana Lankkua per ruokailija

Meillä rakastetaan voileipägrilliä, jos omistat sellaisen niin kaiva se esiin ja pistä hommiin! Levitä paahtoleivälle kokojyväsinappia, asettele muutama tomaattiviipale ja reilusti kinkkua, vielä raastettua cheddaria ja toinen leipä päälle, grilliin mars. Valmista hetkessä. Tarjoa pikkukurkkujen kera tai nauti sellaisenaan.

Mamma, ihan super hyviä! Miksi et tee näitä joka päivä?

Kinkkupuustit
kuudelle
500 g lehtitaikinaa
100 g cheddaria raastettuna
8-10 viipaletta Lankku Kinkkua tai Kana Lankkua
1 kananmuna voiteluun
3 rkl voita sulatettuna
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä käärin tämmöiset kinkkupuustit.

Kauli lehtitaikinalevy ohueksi ja asettele päälle leikkeleet koko alueelle, raasta mukaan cheddarjuustoa ja rullaa komeus rullalle. Leikkaa viistosti paloja ja asettele ne leivinpaperille, paina keskeltä, jotta saat aikaan korvapuustin näköisiä rullia. Voitele kananmunalla. Tyyli on vapaa ja voit leikellä rullan haluamallasi tavalla, minusta näistä tuli setin näteimmät. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, voitele sulatetulla voilla johon voit sekoittaa hienonnettua ruohosipulia.

Minä: Maista niitä kinkkupuusteja!

Joonas: Sori, söin ne kaikki.

Esikoinen jäi ilman, sen siitä saa, kun karkaa läksyjen pariin.

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*