Kikkoman kutsuu kalaa ja riisiä

Kikkoman kutsuu kalaa ja riisiä
2.11.2018 Hanna
Kategoriat: ruoka, Uncategorized, yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Kikkoman

Kikkoman soijakastike on kalan paras kaveri, meillä liki päivittäin käytössä. Tuoretta lohta nappaamme kalatiskistä ainakin kaksi kertaa viikossa, sen kun voi nauttia raakana tai kevyesti pintapaistettuna tai heittää uuniin, helppo arkiruoka siis.

Keittelen nykyään sushiriisiä valmiiksi ja kikkailen annokset kokoon kotona olevien raaka-aineiden kanssa. Kurkkua on aina, retiisiä ja kesäsipulia ostamme usein niitäkin, yrttejä löytyy toisinaan ja avokado pönöttää usein pöydällä odottamassa poimijaansa.

Tein tämän annoksen lohesta ja tonnikalasta (ostan sitä vain silloin, kun tiedän sen olevan MSC -sertifikaatilla merkittyä) ja molemmat olivat hyviä, lohi ehkä jopa parempi ja huomattavasti edukkaampi.  Resepti on kahdelle. Joonaksen uusi karppi tarkkailee tilannetta hitusen huolissaan, emme kuitenkaan paista häntä.

Pikkelikurkku pikana

1 tuorekurkku (pese, älä kuori)
1/2 dl riisiviinietikkaa TAI 2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
1 rkl sokeria

Teen ensin pikapikkelöity kurkku, mittaa yhtä kurkkua varten 1/2 dl riisiviinietikkaa tai 2 rkl valkoviinietikkaa ja 1/2 dl vettä, 1 rkl sokeria ja sekoita. Leikkaa kurkku haluamaasi muotoon, itse löysin laatikosta kauan kadoksissa olleen spiraalileikkurin, jonka avulla kurkku saa kivan spagettimaisen muodon. Kippaa etikkaseos kurkkujen päälle, sekoita ja jätä vetäytymään.

Seesamipaneroitu lohi

kaksi palaa lohta, á 200 g (tai haluamaasi kalaa)
2 kananmunanvalkuaista
3 rkl mustia seesaminsiemeniä
3 rkl valkoisia seesaminsiemeniä

3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
suolaa maustamiseen
1 lime lohkoina

Leikkaa lohi annospaloiksi ja poista nahka. Vispaa kulhossa 2 kananmunanvalkuaista. Painele kalat talouspaperilla ja penslaa valkuiaisella joka puolelta Mittaa seesaminsiemenet laakealle alustalle ja sekoita, nosta kalat siementen päälle ja pyörittele siemenissä joka puolelta.
Kuumenna pannu kuumaksi ja mittaa öljy pannulle, nosta paneroidut kalapalat pari kolme kerrallaan pannulle ja lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Laske lämpöä hiukan, jotta siemenet eivät pala. Käännä noin minuutin kuluttua toiselle kyljelle, paista kaikki pinnat.
Siirrä leikkuulaudalle vetäytymään, purista päälle hiukan limemehua ja mausta sormisuolalla.

Riisikakku

2 dl riisiä
vettä
1 avokado
1 limelohko
ripaus suolaa

Keitä haluamaasi riisiä tarvittava määrä, itse käytän sushiriisiä, se pysyy kivasti muodossa. Pingota kelmu pieneen kulhoon, sen avulla saat kipattua riisin kauniisti lautaselle, onnistuu se toisinaan ilmankin. Lado kypsää riisiä kulhoon ja asettele se kulhon reunoille, leikkaa avokadosta palasia ja täytä kulho avokadolla. Mausta hennolla suolalla ja purista tippa limemehua. Nosta lautanen kulhon päälle ja kippaa kulho ylösalaisin, käännä sitten lautanen oikein päin ja nosta varovasti kulho pois. Lautaselle jää kaunis riisikukkula, jonka sisällä on piilossa avokadoa.

Valuta pikkelikurkuista liemi pois ja nosta kurkku riisin viereen. Leikkaa kala halutessasi pienempiin osiin ja asettele nekin lautaselle.

Kaada riisin päälle Kikkoman soijakastiketta ja nauti.

Voit valmistaa kastikkeen myös lisäämällä soijakastikkeeseen puolet Mirin-kastiketta. Ihanan koukuttavaa!

 

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*