Kengät Lundian aallonharjalla

Kengät Lundian aallonharjalla
12.6.2017 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila

Kaikki alkoi syövästä.

Jalkateräni rakennettiin uuteen uskoon ja fyssarit sanoivat kuntoutuksen jälkeen, että minun pitäisi käyttää useampaa erilaista kenkäparia viikossa, jotta leikattu jalkaterä saisi riittävästi ärsykkeitä. Otin käskyn ehkä hieman liian kirjaimellisesti. Taustalla vaikutti myös isäni. Hän oli jo pienestä pitäen opettanut, että jalat ovat tärkeät ja että kenkien pitää aina olla kunnossa. Siitä se sitten lähti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt, 17 vuotta syövästä tilanne on päässyt ehkä ”hieman” eskaloitumaan. Olen luopunut vuosien varrella monista kengistä, mutta se ei ole helpottanut tilannetta. Olen aina käyttänyt paljon adidaksen kenkiä, mutta vajaa 10 vuotta sitten aloin keräämään niitä todenteolla. Ja tässä sitä nyt ollaan. Noin 250 paria kenkiä, poislukien juoksukengät, ilman säilytyspaikkaa.

Lundian hyllyköt ovat helpottaneet elämäämme niin Erikin huoneessa kuin vaatehuoneessa. Ja kun huomasin, että he olivat tehneet yhteistyötä Good Kicksin kanssa niin sain idean, että ehkä heiltä voisi löytyä ratkaisu ongelmaani.

Lundialla innostutiin ajatuksesta tässä on lopputulos. Suomi 100 erikoisvärin Lundia Classic –kirjakenkähylly, joka palvelee täydellisesti tarkoitusta. Koko makuuhuoneen levyinen niin, että siihen mahtuu jo puolet kengistäni. Kaikki ne tärkeimmät.

Joonas Juoksee Lundia 02 Joonas Juoksee Lundia 01

Rehellisyyden nimissä pakko sanoa, että kengät tulevat tuskin jäämään näin, koska ne pääsevät pölyttymään, pakko löytää jostain järkevät laatikot niille, koska en omista enää kaikkien alkuperäisiä laatikoita. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Joonas Juoksee Lundia 08 Joonas Juoksee Lundia 03 Ja pitihän se oli alkaa tutustuttamaan myös poikia kenkien ihmeelliseen maailmaan. Tai no, he taisivat hoitaa sen ihan itse. Mun pojat.Joonas Juoksee Lundia 12 Joonas Juoksee Lundia 11

Lundian erikoisvärillinen (Tikkurila H440) Aalto kirjahylly on saatavilla todella rajoitettu määrä, vain 100kpl. Väri juhlistaa Lundian 70-vuotista taivalta (1948-2018), joka tulee täyteen ensi vuonna. Kirjahylly saatu.

6 alinta kuvaa: Antti Mutka

12 kommenttia

 1. Kahjo-Kerttu 5 vuotta ago

  Joko tämäntyyppiset läpinäkyvät boxit: http://www.aplaceforeverything.co.uk/home-storage/stackable-shoe-drawers-2x-mens-shoe

  Löytyy paljon muitakin ”transparent shoe box”- haulla. Tai sit Ikean pahvinen, tosin löytyy vähän huonosti kokoja. http://m.ikea.com/us/en/catalog/products/art/70323780/

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Ei hitto, tuo läpinäkyvä näyttää ihan mahtavalta. Löysin Saksasta custom kovamuovibokseja, mutta ongelma oli, että meni vain pari per boksi ja hintaa yhdelle laatikolle kertyi reippaat 40€ ilman kuljetusta. Näitä täytyy testata, koska haluan ehdottomasti läpinäkyvät laatikot.

   Kiitos vinkistä ja mahtavaa kesää!
   Joonas

 2. Riikka 5 vuotta ago

  Ja kun laittaa kengät laatikoihin, ja laatikoita pinoihin mahtuu kaikki pari hyllyyn. On kyllä mittava valikoima hyvältä näyttäviä popoja. Olen vihreä

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Laatikot tulevat kyllä ratkaisemaan ongelman, pitää vaan löytää juuri oikeanlaiset. Sääli, että en ole jaksanut säästää kaikki alkuperäisiä laatikoita.

   Kivaa kesää,
   Joonas

 3. Riikka 5 vuotta ago

  Mikäs tehdä yhteistyötä, kun saatte kaikki tavarat ilmaiseksi!!

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Niin, ilmaisuuden voi käsittää monella tavalla. Aika on rahaa ja sitä kuluu, niin postausta tehdessä kuin myös näihin kommentteihin vastatessa. Ja pitää muistaa, että sana työ löytyy myös yhteistyössä. Se on vain työtä, joka hyödyttää molempia osapuolia haluamallaan tavalla. Kiitos, kun ilmaisit mielipiteesi. Kivaa kesää.

   Joonas

 4. Kirsi 5 vuotta ago

  Heipä hei, Joonas!

  Harmillista, että taas päästiin asiaan, eli itselle tavoittamattomissa olevien tavaroiden kaipuun herättämään tunteenpurkaukseen.

  Mielestäni tässä sympaattisessa hyllyblogissa on kyse IDEASTA, jota ihan kaikki voivat soveltaa omien tarpeidensa ja resurssiensa mukaan, jos haluavat.
  Minä olen käyttänyt monenlaisia hyllyjä eri aikakausilta kenkähyllyinä. Sopivat siis erilaisiin sisustustyyleihin ja koteihin.

  Sateisen illan terveisin

  Kiitos, innostava Joonas!

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Moikka Kirsi!

   Monet asiat ovat olleet ja ovat edelleen myös itselleni tavoittamattomissa ja lama-ajan lapsena on hyvinkin tuttua, että aina eli ei koskaan ollut mahdollista saada kaikkea haluamaansa. Eikä sen pidäkään olla niin. Minulle kengillä on iso merkitys siinä, että niistä meidän perheessä on aina pidetty huolta ja niitä on arvostettu. Ja samoin Lundian kirjahyllyt. Itse aloittelin seisomaan ja kiipeilemään juuri classic hyllyissä, mutta ihan yhtä hyvin siinä olisi voinut olla joku toinen.

   Eli kengät, hyllyt tai yleisemmin juuri mainitsemasi ideat ovat juuri se homman pointti. On joku kiinnekohta tai kiinnostuksen kohde, josta haluaa tehdä oman tulkintansa.

   Kivaa kesää ja toivottavasti se jatkuu hieman aurinkoisemmissa merkeissä.

   Joonas

 5. Jenni 5 vuotta ago

  Itse laittaisin ihan basicit valkoiset kenkälaatikot, mutta ottaisin Polaroid kameralla kenkäparista kuvan ja teippaisin sen laatikon etuosaan. On muuten kivat hyllyt! Ihanaa kesää teille!

 6. Minka 5 vuotta ago

  Hei joonas,
  Hieno lundian hyllyköstö!
  Helpoin tapa suojata esineet siinä on asentaa lundian omat ovet.vaihtoehtoja löytyy!

 7. Vivi 5 vuotta ago

  Sekalaisista kenkälaatikoista saa yhtenäiset ja tyylikkäät päällystämällä ne. Ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin laatikon paketoiminen lahjapaperiin. Parhaiten tässä toimii tapetti, joka on paksumpaa ja kestävämpää kuin lahjapaperi. Erityisen edulliseksi tämä tulee, jos sattuu löytämään alesta yksittäisiä omaa silmää miellyttäviä tapettirullia. Lopuksi laatikoiden etureunaan nimilappu tai kuva.

 8. Kaisa 5 vuotta ago

  Joo,kyllä paras olis lundian omat lasiovet.
  Ei tarvi pyyhkiä pölyjä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*