Keittiön välttämättömät

Keittiön välttämättömät
29.12.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

Ruudun sillä puolella kyseltiin, että mitä ilman en keittiössä tulisi toimeen. Tässäpä ne välttämättömät.

hannag keittiön välttämättömät 1. Puiset varrastikut, joilla on kätevä testata mm. kasvisten kypsyyttä.
2. Paistinlasta, tämä vanhus on paikkansa ansainnut, se on ohut ja taipuisa. Puinen löytyy toki sekin.
3. Pihdit, ilman en tulisi toimeen – noukin pastan kattilasta kun testaan kypsyyttä, frittaan ja kääntelen leivitettävät lihat ja kasvikset. Monitoimityökalu! Näillä on myös kätevä tehdä pientä kiusaa kanssakokille, avata esimerkiksi essun nauhat toisen huomaamatta, kjäh.
4. Raastimista molemmat, mummomalli ja tämä parmesaania ja sitruunankuorta käsittelevä malli, molemmat korvaamattomia.
5. Julienne-raastin, mahtava peli! Jonnan suosituksesta tämä kiilasi minunkin keittiöni top kymppiin. Veget saavat aivan uusia muotoja, rakastan!
6. Mandoliini on päivittäisessä käytössä, retiisien ja fenkolin pahin vihollinen. Huom. Lääkekaapissa on syytä olla laastaria, jos omistat mandoliinin.
7. Keittiöveitsi, pienempi leikkaa kaiken, isommalla hoitelen kalat. Tässä linkki kalan käsittelyyn aiemmassa postauksessa.
8. Kuorimaveitsi, se kokonaan teräksinen malli. Oli astianpesukoneessa kuvaushetkellä, joten se jäi kuvasta uupumaan.
9. Pellavaiset keittiöliinat. Käytän liinoja ruoanlaiton ohessa ja illallisilla servietteinä, pesen viikossa kaksi koneellista pellavaa, se kertonee käyttöasteesta. Kuvan liina on kirppislöytö VR:n kultaisilta vuosilta, rakkaimmat pellavaliinat ovat Balmuirin mallistosta ja omistan niitä monta tusinaa.
10.Leikkuulaudat. Iso, paksu ja painava puinen lauta on must. Meille on noita kertynyt, kun leikkuulautahulluuteni on omissa ulottuvuuksissaan. Rakkain lauta on arkkitehdin kanssa suunniteltu, kiinasta asti kuskattu, kolmetoista kiloa painava kaunokainen. Haluaisin sen kovasti tuotantoon, katsotaan josko se joskus vielä onnistuisi.

Lisäksi löytyy pari hyvää paistinpannua, muutama kattila, paistimittari ja mortteli. Teräskulhoja, vispilät ja muut leivontaan tarvittavat kamat. Kauhat ja oranssit sakset. Ja neljä juustohöylää. Koska ne ovat aina pesussa., tällä systeemillä on usein yksi laatikossa.

Tyhjä tila on minulle kaikista tärkein. Laatikoissa ja tasoilla ei ole mitään ylimääräistä, kaikella on paikkansa, enkä huoli turhuuksia laatikoihin pyörimään. Vuoden vaihteessa on hyvä tehdä pieni inventaario keittiön laatikoihin ja kaappeihin, vie tarpeeton kierrätyskeskukseen ja päivitä tylsät veitset teräviin ja kestäviin.

Hyvillä välineillä on ilo kokata.

 

2 kommenttia

  1. Terhi 6 vuotta ago

    Hei, tämä tuli tarpeeseen, sillä juuri olen kiroillut keittiö laatikoston kauheaa kuntoa ja tupaten ahdettua sisältöä. Nyt alkoi siivous! Kiitos.

  2. Author
    hanna 6 vuotta ago

    Siivousiloa! Ja mahtavaa alkavaa vuotta 2016, tulkoon siitä ihmeellisen upea!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*