Keittiön luotettavin kumppani on Miele

Keittiön luotettavin kumppani on Miele
10.2.2020 Hanna
Kategoriat: koti, ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Miele

Jääkaappi-pakastin ja viinikaappi, siinäpä ensimmäisenä keittiöömme saapunut pyhä kolminaisuus, jonka ulkonäkö ja ominaisuudet tainnuttavat vaativimmankin käyttäjän. Kiljuin onnesta kun tämä kombo oli asennettu!
Jääkaapin halusin olevan tilava, mutta pakastin ei saisi niin suurta roolia. Pakastinta käytetään meillä paljon, mutta sen ei tarvitse olla suuren suuri. En pakasta kokonaisia hirviä, kaupunkiasunnon tarpeet ovat erilaiset. Jääpalat, pakasterherneet ja -pinaatit, muutama kylmäkalle ja yksi vetolaatikko tuoreille sämpylöille, jotka sulatan höyryuunissa aina aamuisin.

Viinikaappi oli ehdoton, mutta en halunnut yksikseen pönöttävää erillistä viinikaappia, siksikin tämä malli oli meille heti se mieluisin. Viinikaapissa on kaksi eri lämpöaluetta ja säädettävät hyllyt, muokkasin sen meille sopivaksi, ylhäällä on punkut, alla valkkarit ja kuohuvat, ennen tarjoilua ne pääsevät vielä jääkaapin nerokkaaseen viileälaatikkoon, jossa on vain yhden asteen verran lämpöä, se viilentää tehokkaasti kuplajuomat juhlaa varten. Samainen laatikko säilöö sisäänsä tuoreet kalat ja muun tosi viileää kaipaavan, siellä jäähdytän myös ylijäääneet ruoat ennen kuin siirrän ne jääkaapin peruslämpötilaan, eli viiteen asteeseen.

 

Suurin huolenaiheeni uudessa keittiössä oli astianpesukoneelle varattu tila, joka oli 45 senttiä. Haukoin henkeä ja kaavailin tulevaisuuteni olevan pelkkää käsitiskiä, olinhan tähän asti tiskannut aina 60 senttisen koneen voimin. Väärässä olin ja auliisti sen myönnän. Meidän viiden hengen perhe pärjää aivan mainiosti tällä, itse asiassa tämä saattoi olla meille jopa parempi vaihtoehto kuin leveämpi kaverinsa. Perhe syö aamupalaa ja itse aloittelen päivän kokkailut, ensimmäinen kone pestään täytenä ennen lounasaikaa. Toiseen koneelliseen mahtuu päiväkahvikupit ja illallisen astiat, isot kulhot ja kattilat pesen käsin. Kaksi pientä koneellista päivässä ja ei mitään muutosta käsitiskin määrään, olen otettu ja onnellinen!

Täysintegroitavaan astianpesukoneeseen saa alatasolle viinilasien pidikkeen, se on toimiva lisäosa, jos teilläkin nautitaan arkiviineistä ja ei jakseta pestä laseja käsin. Pikaohjelma on kestoltaan puolisen tuntia ja pesee ihan säihkyvän puhtaaksi. Laite on hiljainen, valikko on selkeä ja kaunis, keittiön työmyyrässä on siis kaikki kohdillaan.

Muistan kun ensimmäisen kerran näin alaspäin vetävän liesituulettimen ja vannoin, että jonain päivänä minulla olisi moinen. Olen hakannut ohimoitani elämäni aikana aivan liian moneen liesituulettimeen, joiden ainoana funktiona on tuntunut olevan julmetun metelin pitäminen ja väärässä paikassa oleminen. Nyt on toisin, meillä on toimiva liesi ja alaspäin vetävä tuuletin, ja se todella toimii. Tämä on aiheuttanut eniten kyselyjä Instassa tuolla inboksin puolella, aina kun se siellä storeissa on vilahtanut. Ja vannon, käsi liedellä, että se todella toimii! Valurautapannu, voi ja lettukestit, toimii! Entrecote neljälle, toimii! Lohta lapsilaumalle, ei käryäkään toisiin huoneisiin, saati keittiön pöytään asti, eli toimii! Liesitason alle asennettava imuri ei ole suuren suuri, putkilla viedään ilma alas sokkeliin ja sieltä se puhaltaa puhdasta ilmaa ulos.
Induktio on mulle se ainoa oikea liesi, sen käytön kun oppii, ei ole paluuta muuhun. Nopeus, tarkkuus lämpötilassa ja luotettavuus ovat ne kolme tärkeintä. Liesi on helppo pitää puhtaana ja 80 senttiä antaa tarpeeksi tilaa neljälle pannulle tai kattilalle, koska tämä kokki tykkää keittää monella astialla samaan aikaan.


Liedessä on mahtavia ominaisuuksia, itse olen kokenut stop&go -toiminnon mahtavaksi, sitä kun painaa, homma menee pauselle ja minä kiidän vaihtamaan Pipsa Possusta seuraavan jakson ja palaan lieden ääreen, painan nappia ja homma palaa siihen mistä lähdimme. Molemmat puolet liedestä saa käyttöön siten, että isompikin kattila tai pata saa lämpöä jokaiseen kohtaan ja induktiohan ei jää kuumaksi kun olet nostanut pannut pois liedeltä, sitä ominaisuutta rakastan.
Suosittelen täydestä sydämestäni jokaiselle intohimoiselle kotikokille, maailman paras liesi.

Uuni on keittiön kuningatar, tämä laite on niin paljon enemmän kuin uuni, se on mun vasen käsi ja ahkera assari. Ollaan kokattu kanssaan illallisia jo sadoille tämän puolen vuoden yhteisen taipaleen aikana ja opin uunilta joka kerta uutta. Suuri kosketusnäyttö vakuuttaa ja nauroin ekan kerran uunia koskettaessani sen äänentoisto olevan samaa luokkaa Bang & Olufsenin kanssa.

 

Manuaali kannattaa lukea, muuten et välttämättä tiedä, että uuni osaa ryöpätä, omaa langattoman paistomittarin ja paistaa päältä rapeaksi ja sisältä meheväksi. Puhdistaa toki myös itse itsensä, kuinkas muuten.

Onko sulla keittiön suhteen unelmia? Varaa aika Miele Experience Centeriin Vantaalle, siellä pääset näkemään kädestä pitäen kaikki mahtavat ominaisuudet ja saat valtavan määrän vinkkejä keittiön suunnitteluun.

Kuvat Antti Mutka

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*