Keittiön joulusiivous

Keittiön joulusiivous
4.12.2018 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö SINI

Mikrokuitukeittiöliina on parasta, mitä muutamalla eurolla saa, lempparini SINI -siivousliinoista!

 

Yksi parhaista asioista, joita ammattikeittiö toi elämääni, on siisteys. Toki olin keittiössä pedantti jo aiemmin, mutta siisteys ja rutiinit siivoamisen suhteen ovat uusilla kierroksilla valmistumiseni jälkeen.
En ole sesonkisiivooja, siistin kaikkea koko ajan, mutta voisin haastaa just sinut mukaan suureen keittiönsiivoushaasteeseen! Joulu on monelle leipomisen ja keittiössä hengailun aikaa, siksi se on hyvä siistiä kunnolla ennen kuin työnnät kädet taikinaan.

 

TYHJENNÄ TYÖTASO

Tyhjennä keittiöstä jokin taso täysin tyhjäksi ja pidä se aina tyhjänä. Leikkuulauta on helppo nostaa pöydälle ja aloittaa kokkailu, kaupan jälkeen on tilaa, mihin nostella ruokaostokset. Simppelein ja tärkein neuvo, joka vie kohti siistimpää keittiötä ja stressittömämpää kokkailua.

 

SIIVOTAAN KAAPIT JA LAATIKOT JA PÄÄTETÄÄN KAIKELLE OMA PAIKKA

 

 • Käy ensin läpi kaikki kaapit ja laatikot, tyhjennä myös se sälälaatikko, jossa on teippirullia, varrastikkuja, korkkeja, paistimittareita, kyniä ja luoja tietää mitä.
 • Ei kannata alkaa miettiä lisää säilytysratkaisuja, jos kaapit ja laatikot pursuavat, usein pelkkä siivous ja turhan karsinta riittää.
 • Hankkiudu eroon kaikesta, mitä et tarvitse, sama pätee kaikkeen sellaiseen, jota et tunnista. Lukiovuosina hankitun kierrevispilän kahvaa, tai edellisen blenderin osia ei enää tarvita, kierrätä ja tyhjennä kaikki turha pois.
 • Pyyhi irtoroskat pois ja pese tyhjät laatikot. Olen siirtynyt itse asteittain luontoystävällisiin puhdistustuotteisiin, tuntuu luonnolliselta puhdistaa pinnat luonnonmukaisilla tuotteilla. Käyttämällä laadukkaita mikrokuituisia tuotteita, saa keittiön pinnoilta puhdistettua suurimman osan rasvasta kokonaan ilman pesuainetta.
 • Päätä jokaiselle keittiösi tavaralle oma paikka ja kerro se muillekin, jotka keittiössä touhuavat. Tämän ansioista säästät askelia ja hermoja kun kokkaat, teidät aina mistä etsiö, kun jotain tarvitset.

Siivoan laatikot kolmen viikon välein tyhjentämällä ne kokonaan, tämän verran siemeniä ja muuta on kertynyt viimeisten viikkojen aikana laatikon pohjalle. Säännöllisyys helpottaa ylläpitoa. Pesen perusteellisesti joka toinen viikko jääkaapin, joka toinen viikko roskiskaapin.

KEITTIÖN KURI JA JÄRJESTYS

 • Tiskipöytä kannattaa pitää tyhjänä kaikesta turhasta, näin pystyt siivoamaan helpommin ja pitämään keittiön puhtaana. Tiskialtaan vieressä säilytän vain SINI -tiskiharjaa, suihkutettavaa pesuainetta ja kippoa, jossa on vettä ja tippa tiskiainetta. Harjaa astiaan dippaamalla säästää suuren määrän astianpesuainetta, testaa!
 • Märkä tiskiliina lavuaarissa on inhottava juttu, se kerää pöpöjä ja on inha tapa säilyttää liinaa. Mulla on kaksi suosikkia SINI -tuotteista, musta liina, jolla pesen kaapit, laatikot ja kaapinovet. Sininen kuvassakin näkyvä on ihmeliina, johon tutustuin vasta hiljattain. Sen pinta on mahtavaa materiaalia, joka on suunniteltu keraamisille tasoille ja rosterille, hinkkaan sen avulla lieden reunojen ruoanmurut irti ja tykkään käyttää tätä myös keittiönpöydän siistimiseen. Tahmea pinta kuljettaa ruoanjämät mukanaan pois, huuhtelun jälkeen suihkautan pinnoille sitruunaa ja avot, valmista. Pesuainetta ei edes tarvittaisi, mutta itse pidän eteerisistä tuoksuista etenkin keittiössä.
 • Tiskiallas pidetään ammattikeittiössä tyhjänä, siinä pestään nopeasti käytössä olevat välineet tai esipestään koneeseen matkalla olevat astiat. Kokkaamisesta tulee helpompaa, kun asennoituu pitämään altaan tyhjänä, kokkailun lomassa kun touhuaa toisella kädellä tiskit pois, keittiö on siisti kun kannat ruuat pöytään.
 • Astiakaapin sisältö on usein kyseenalaista säilytettäväksi, juomapullot, kannet jotka eivät sovi mihinkään purkkiin ja kaikki turha pois. Itse pidän kaappia tyhjänä, siellä saa asua vain astianpesukoneen aine, kuivumassa olevat keittiöliinat, tiskiharjat ja vaihtopäät, SINI -ikkunalasta, jota käytän leikkuulautojen kuivaamiseen ja tiskihanskat.
 • Grafiitinharmaa pannu- ja parilaharja ei värjäydy, sillä pesen tomaattipohjaiset kastikkeet kattiloista ja kaikki padat ja valurautapannut.
 • Edellisessä elämässäni jäin monta kertaa kulhovyöryn alle, kun erehdyin ottamaan kaapista jotain – sinne kun kasaantui julmettu määrä asioita, joille ei oikein ollut muuta paikkaa. Nykyään on toisin, kaappi näyttää tältä ja helpottaa hommia kovasti.
 • Putsaa astianpesukoneen pohjalta laakerinlehdet ja muut roskat, puhdista siivilä tiskiharjan ja saippuan kanssa vähintään kerran viikossa.

 

MAUSTEET JA KUIVA-AINEET

 • Mausteet ja kaikki kuiva-aineet kannattaa käydä läpi, saatat yllättyä päiväyksistä. Itse kävin läpi kaiken muuttomme aikana huhtikuussa, nyt kun siivosin, oli taas vanhaksi mennyttä.
 • Kätevin tapa säilyttää mausteita, on latoa kaikki sopivan kokoiseen muovilaatikkoon ja nostaa koko laatikko tarpeen vaatiessa pöydälle, ottaa tarvitsemansa ja palauttaa laatikko paikoilleen. Kyykkiminen ja kurottelu minimiin, tämä on yksi hyvä keino välttyä niiltä.
 • Pussitan uudelleensuljettaviin pusseihin kaikki avatut jauhopussit ja muut, jotta laatikkojen pohjalle ei pääsisi tippumaan mitään.

LASIT

– Viinilasit kiillotan tällä valkoisella lasiliinalla, se on suuri ja pehmeä ja toimii moitteetta. Lasit eivät mahdu astianpesukoneeseemme, joten käsitiskiä piisaa aina kun nautimme viiniä. Pesen lasit käsin, annan kuivua puhtaalla liinalla alassuin tovin ja kiillotan liinalla.

Joulusiivous on tehty, nyt voit aloittaa joulukuusta nauttimisen ja mahdolliset leivontahommat kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä. SINI -tuotteet ovat paras kaveri siivoushommiin myös keittiössä. Kommentoimalla postausta voit voittaa SINI -siivousvälinesetin, jonka arvo on 100 euroa. Aikaa osallistua 07.12.2018 asti, onnea kisaan!

EDIT: Arvonta on suoritettu, voittaja on Anneli kommentillaan, joka jätettiin 6.12.2018 klo 21.19. Voittajaan on otettu yhteyttä. Kiitos osallistuneille!

144 kommenttia

 1. Hanna 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä! Osan luinkin jo kirjastasi ja otin käyttöön. Elämää helpottaville vinkeille on aina paikkansa.

 2. Kristiina 1 vuosi ago

  Huippu postaus, kiitos siitä! Monta hyvää vinkkiä

 3. Tiia P. 1 vuosi ago

  Tämä oli siivousintoilijalle täydellinen postaus! Nyt sain todellisen inspiraation järkätä ja putsata keittiön kaapit, ne kun tuppaa menemään sekaisin vaikka ”vasta” kesällä tyhjensin ja siivosin ne. 🙂 Tykkään tosi paljon SINI -tuotteista, siksi tämä arvonta olisikin ihana voittaa.

 4. Elma 1 vuosi ago

  Tän voisi printata keittiön seinään – kiitos!

  – Elma –

 5. Emma 1 vuosi ago

  Oi kiitos tuhannesti inspiraatiosta keittiön siivoukseen, tämä tuli kuin tilauksesta, kun juuri ajattelin, mistä saisin energiaa keittiön suursiivoukseen.

 6. Eva-Maria 1 vuosi ago

  Näistä pari vinkkiä onkin jo Hanna G kokkaa kirjasta tuttuja, mutta nyt lähtee toteutukseen myös kahden rätin taktiikka ja tyhjän tason magiikka!

 7. Elina 1 vuosi ago

  Tuo turhan sälän karsiminen on kyllä ehkä parasta mitä tiedän, keittiön ja kaikkien muidenkin kaappien ja laatikoiden siistinä pitämiseen. Josko kohta ois taas muutto niin voisi karsi kunnolla

 8. Linnea 1 vuosi ago

  Oi että, ihanan napakoita ja järkeviä vinkkejä! Inhosin ennen siivoamista, mutta sitten tajusin että siivous jos mikä on välineurheilua. Ne vanhat moppirämät ja lumpuista kierrätetyt rätit lisäsivät vaan nukkaa ja angstia! Nyt, kun on satsannut välineisiin ja pesuaineisiin, on homma suorastaan rentouttavaa–varsinkin, kun teen inhokkihommat(imurointi+lattioiden pesu) näteimmät korkkarit jalassa ja kaunista musiikkia huudattaen.

 9. Laura 1 vuosi ago

  Keittiö on mulle sellainen osa kotia, jossa mitään ylimääräistä ei saa olla pöydillä. Sitä siis tulee hinkattua. Ainakin meillä tuo tosin ei ole ihan yhteinen näkemys vaan miehen jäljiltä siinä rojua/likaa usein hermostukseen asti.

 10. Jonna 1 vuosi ago

  Ehdottomasti arvonnassa mukana!❤

 11. Minttuw 1 vuosi ago

  Hyvä ja hyödyllinen postaus!

 12. Erja 1 vuosi ago

  Ihana seesteisyys ja helppous keittiössä 🙂 Osa vinkeistä on itsellänikin käytössä, mutta tiskien suhteen on vielä opittavaa. Koneen tyhjääminen tuntuu joskus niin työläältä 😀 Itse olen minimoinut kuiva-aineet, turha säilyttää mitään mitä ei koskaan tarvi.
  Kiitos vinkeistä ja ihanaa joulun aikaa!

 13. Kristiina 1 vuosi ago

  Olispa arpa-onnea Sinillä siivous sujuu

 14. Eltsu 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä! Täälläkin tuppaa turhaa tavaraa keittiön tasoille kertymään… Mukana kisassa

 15. Ansku 1 vuosi ago

  Toi karsiminen pitäisi kyllä ehdottomasti suorittaa, kamat on aivan epäloogisesti sikin sokin, mikä vain minnekin sattui mahtumaan.

  Siivoukseen en nyt tässä julkisesti sen enempää ota kantaa… Ääk!

  • Virve 1 vuosi ago

   Kiitos vinkeistä!

 16. Kukka 1 vuosi ago

  Sini on mun lempi siivousmerkki, joten tuotteille olisi kaapeissani tilaa.

  Ihanaa joulunodotusta!

 17. P 1 vuosi ago

  Tää oli oikeasti inspiroivin siivousjuttu, jonka olen lukenut. Tuli hinku päästä nukkumaan, että tulis aamu ja pääsis siivoushommiin
  Olen itsekin käynyt Perhon vuosia sitten, mutta jäi varmaan siivoustraumat niiltä ajoilta ja unohtanut kaikki noi hyvät vinkit

 18. Muhkis 1 vuosi ago

  Tuo sinun systeemi kuulostaa helpolta ja järkevältä, mutta valitettavasti itsellä on tuohon matkaa…

 19. Minna 1 vuosi ago

  Mukana! Hyviä vinkkejä, kiitos! 🙂

 20. meri 1 vuosi ago

  Itsekin luotan aina Sinin tuotteisiin mitä tulee siivoamiseen. Kiitos hyvistä vinkeistä keittiön puhtaanapitoon, monet asiat ovatkin jo hallussa mutta muutama uusi vinkki tulee käyttöön.

 21. Leena 1 vuosi ago

  Keittiön siivous ei ole suosikkijuttuni mutta taidan käydä raivaamassa tiskikaapin kirjoituksesi innoittamana Työssä kuin työssä hyvät työvälineet tekevät hommasta helpompaa! Hyvää joulun odotusta teille!

 22. Emilia 1 vuosi ago

  Täytyykin tutustua noihin rätteihin!

 23. Helsssunen 1 vuosi ago

  Tuli hyviä vinkkejä etenkin keittiön siivoukseen. Siivoukseen voisin itsekin panostaa vähän enemmän.

 24. Janina 1 vuosi ago

  Monta hyvää uutta vinkkiä ja muutamia jo käytössä olevia jippoja! Kiitos! 🙂

 25. Millavee 1 vuosi ago

  Vinkit vaikuttavat oikein toimivilta – kunhan ne pistää käytäntöön!

 26. sarar 1 vuosi ago

  Mahtavia siivousvinkkejä, meilläkin siivotaan keittiö päivittäin!

 27. Liisa 1 vuosi ago

  Huiput vinkit – kiitos Täytyypä ruveta vielä järjestely-ja siivoushommiin!

 28. Sini 1 vuosi ago

  Mulla myös keittiön siisteys ihan ehdoton juttu! Kivempi kokata ja ruoan laiton jälkeen heti paikat järjestykseen!

 29. Meri 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä! Näin joulun alla voisikin taas laittaa keittiön kaapit järjestykseen.

 30. Iida 1 vuosi ago

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Astianpesukoneen siivilä pitäis muistaa puhdistaa ehdottomasti useammin.. Meillä niin pieni keittiö, että ylimäärästä ei yksinkertasesti voi kertyä ja jokaiselle tavaralle sentilleen oma paikka 😀 Tämä saisi säilyä jatkossakin, vaikka keittiö toivottavasti joskus hieman suurempi.

 31. Päivi 1 vuosi ago

  Sinin siivoustuotteet meilläkin ahkerassa käytössä!

 32. Lisa 1 vuosi ago

  Lasiliinat ovat todella hyviä.

 33. SAMP 1 vuosi ago

  Keittiön on oltava tip top siisti, Sini-tuotteet tulisivatkin kuin tilauksesta joulusiivouksia varten

 34. Lena 1 vuosi ago

  Mukana arvonnassa! Puhdas keittiö on kyllä itselleni ehdoton, mukava tehdä ruokaa siistissä ympäristössä.

 35. Lisa 1 vuosi ago

  Hyvä postaus ja lasiliinat ovat todella hyviä!

 36. Henna 1 vuosi ago

  Keittiön kaapit kaipaisivatkin läpikäymistä.

 37. Solja 1 vuosi ago

  Itse pidän siitä, että koti on perussiisti, vaikka kuka tulisi ovesta. Tästä postauksesta tuli ajatus, että jääkaapin kimppuun pitäisi hyökätä hyvien siivousvälineiden avulla! Ja pian!

 38. Päivi 1 vuosi ago

  Yksi parhaimmista Sini tuotteista on jatke. En tiedä tuotteen oikeaa nimeä, siksi kutsun sitä jatkeeksi. Pitkä tosi taipuisi pötkö, jonka päälle puetaan sen oma liina. Sillä pyyhin kaikki kaappien pääliset, verhotangon pääliset , listojen pääliset ym…Ei tarvi 156 cm kiipeillä enää jakkaroilla ja paljon pölyä keräävät paikat siivoaa tosi nopsaan. Pyyhinnän jälkeen liinan purautus ja jos on tosi likainen niin pyykkiin.

 39. Riitta 1 vuosi ago

  Olemme juuri muuttamassa ja tuleva keittiö on rutkasti pienempi. Tämä juttu tuli hyvään aikaan, aion ainakin yrittää!

 40. Mrs T 1 vuosi ago

  Ihan mahtavaa olisi voittaa tämä, saisi vähän pontta karsimiseen ja paikat kuntoon!

 41. Silja 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä! Lasiliina oli mulle ihan uusi tuttavuus.

 42. Puuraitti 1 vuosi ago

  Olisi huippua uusia/laajentaa Sini-valikoimaa. Yhteinen siivousmatka alkoi jo lapsuudenkotona ja jatkui muuttaessani opiskelemaan vuosia sitten, eikä loppua näy…

 43. Mari 1 vuosi ago

  Kiitos tästä hyödyllisestä postauksesta! Mukavaa joulunodotusta koko perheelle.

 44. Riikka 1 vuosi ago

  Kiitos heti käyttöön tulevista vinkeistä!

 45. Minna 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä! Vesiastia pesuainetipalla tulee heti käyttöön!

 46. Tupuna 1 vuosi ago

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Nyt ne pitäisi viedä saada käytäntöön. 🙂

 47. Vilhelmiina 1 vuosi ago

  Ai että rakastan siivota ja varsinkin seurata tällasia listoja! Olisi aika päivittää välineitä uusiin, lahjakortti tulisi tarpeeseen!

 48. Kiki 1 vuosi ago

  Siivous on aika syvältä mutta hyvillä välineillä se on jopa ihan siedettävää 🙂
  Ainakin toi lasipyyhe täytyy hommata jotta päästään eroon raidallisista viinilaseista!

 49. Jantsu 1 vuosi ago

  Inspiroivia vinkkejä, jotka motivoivat tehdä joulusiivouksen kunnolla. Sini-tuotteet ovat kyllä laadukkaita ja kestäviä ja mikä parasta ei tarvitse niin paljon pesuaineita pyyhkiessä mikrokuituliinalla.

 50. Sanna 1 vuosi ago

  Huippuvinkkejä, kiitos niistä! Näillä ”eväillä” kohti joulua 🙂

 51. Ella 1 vuosi ago

  Kiitos hyvistä siivousvinkeistä!

 52. Anu 1 vuosi ago

  Okei, tänään illalla tyhjennän sen helvetillisen kuivauskaapin.

 53. Arja 1 vuosi ago

  Eiköhän tästä saa virtaa siivouspuuhiin vanhakin.

 54. Essi 1 vuosi ago

  Siivousvälineille olisi käyttöä, kun kohta aletaan tekemään muuttoa ja tietysti siivousta sitä varten.

 55. Saara 1 vuosi ago

  Kiitos hyvistä vinkeistä, jospa sitä itkekin ryhdistäytyisi tuolla saralla. Mukana arvonnassa 🙂

 56. emma 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä ja kauniita kuvia 🙂

 57. Pikku. 1 vuosi ago

  Tästä jutusta tuli heti tunne, että pitää päästä jynssäämään keittiö puhtaaksi. Etenkin jääkaappi pitäisi pestä kunnolla.

 58. Hanna 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä, kiitos! Pitäisi kyllä päivittää hieman omaa ”siivouskalustoa” mutta se aina jää, kun on niin paljon muuta kivempaa, mielenkiintoisempaa (mutta ei aina niin järkevää hankittavaa) 😉 Mutta ehkä voitan tässä arvonnassa ja joulusiivous hoituu hetkessä 🙂

 59. Minna 1 vuosi ago

  Olipa hyvä ja ajatuksia oman keittiön siisteyteen herättävä kirjoitus. Täytyypä pistää vinkkisi käytäntöön vielä ennen joulua! Kiitos.

 60. MinnaK 1 vuosi ago

  Olipa hyvä ja ajatuksia oman keittiön siisteyteen herättävä kirjoitus. Täytyypä pistää vinkkisi käytäntöön vielä ennen joulua! Kiitos.

 61. Satu H. 1 vuosi ago

  Mahtavia vinkkejä! Muutamia viikkoja sitten mummi oli meillä hoitaa lapsia kun olin synnärillä uusimman tulokkaan hakureissulla. Mummi oli sillä aikaa siivonnut tiskikaapin, oli aika ylläri kun avasin kaapin eikä mitään vyörynyt päälle 😀

 62. markku 1 vuosi ago

  kiitos vinkeistä! tuota uutta tahmeaa liinaa pitääkin kokeilla.

 63. Terhi 1 vuosi ago

  Heippa, täällä siivousalan ammattilainen, alan opettaja. Kiitos vinkeistä keittiön siivoukseen. Mikrokuitu on tosiaan se tämän päivän juttu, jota ilman kunnon ammattilaisetkaan eivät enää työskentele. Itselläni on alani vuoksi laitossiivouksen aine, joka oikein annosteltuna kestää parikin vuotta. Annosteluohjeita aineissa kannattaa siis noudattaa, ettei aine ja sen myötä lika piinny pinnoille. Kaikille riemukasta joulun odotusta ja siivousintoa, hyvillä välineillä se onnistuu huolettomasti. Terhi
  Ps. en osallistu Sinin arvontaa, sillä omat välineet on hallussa ja suon palkinnon jollekin muulle 🙂

 64. Elina2 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä, joista paras on tietysti ”turha pois”

 65. Kikkakoo 1 vuosi ago

  Jes, nyt tiedän, mitä teen viikonloppuna. Kiitos vinkeistä.

 66. Tupuna 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä! Nyt pitäisi vaan saada otettua ne käytäntöön… 🙂 Mukana arvonnassa!

 67. Tintti 1 vuosi ago

  Musta liina – vihdoinkin muuta kuin sinistä!

 68. Noora 1 vuosi ago

  Hyvä postaus, hyviä vinkkejä!

 69. Sanna 1 vuosi ago

  Kiitos muutamasta uudesta hyvästä niksistä!

 70. Tuija 1 vuosi ago

  Hyvä ja napakka postaus. Miellä ainakin kuivauskaappi pursuilee kaikkia epämääräiisä rasioita. Ehkä otan jo tänään työn alle sen tyhjennyksen ja siirrän tiskiharjan roikkumaan sinne, jossa se ei silmiä häiritse.

 71. Mari 1 vuosi ago

  Huh, tuli huonoäitiolo. Kävispäs joku meillä puunaamassa paikat, jatkaisin kyllä sitten siitä puhtaanapitämistä.
  Mari-

 72. Suvi 1 vuosi ago

  Mukana Sini ❤️

 73. tiitu 1 vuosi ago

  Kiitos inspiraatiosta!

 74. Anna 1 vuosi ago

  Kiitos hyödyllisestä postauksesta! Mahtavaa, että meiltä Suomesta löytyy Sinin kaltainen, laadukkaiden siivousvälineiden valmistaja. Mukana arvonnassa!

  Ps. Itsekin suosin ekologisia puhdistusaineita siivouksessa; olisi kiva kuulla mitä aineita teillä käytetään ja mitkä tuotteet olet hyviksi havainnut.

 75. Jenina 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä tuttuihin pulmiin!

 76. anna s. 1 vuosi ago

  Mukana, kiitos vinkeistä 🙂

 77. reetambk 1 vuosi ago

  Sinituotteet on huippuja, mustan ja sinisen liinan haluan päästä testaamaan!

 78. Anna Maija 1 vuosi ago

  Kiitos muistutuksesta, turha pois, mukana ollaan!

 79. JennaO 1 vuosi ago

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Täytyy myöntää, etten ole itse mikään järjestelmällisin ihminen. Kotona ei millään näy se, että työskentelin vuosia ravintoloissa ja sittemmin esimerkiksi pesulassa viikkaamassa. Osaisin kyllä pitää paikat siistinä ja töissä sain aina täsmällisyydestä ja tehokkuudesta kehuja, mutta kotona astuu kehiin joku sisäinen Mr. Hyde! 😀

  Pitäisi varmaan kotonakin tehdä selkeä lista itselle miten asiat hoidetaan ja ottaa rutiiniksi niin sujuisi paremmin! Tai sitten lukea blogeista vinkkejä tehokkaampaan siivoamiseen. Kunnon välineet toki auttaisi myös. Jostain syystä mieluusti pihistelen niiden shoppailun suhteen.

 80. Pirjo 1 vuosi ago

  Rentoa ja ihanaa joulua kaikille

 81. Anna 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä, nyt iski inspis keittiön suursiivoukseen 🙂

 82. Mardu 1 vuosi ago

  Motivaatio heräsi – kiitos vinkeistä!

 83. Niina R 1 vuosi ago

  Oi, hyödyllinen ja kivasti kirjoitettu postaus. Tason tyhjennys olkoon seuraava siivous tavoitteeni. Sini-paketti päätyisi rakkaalle puolisolle lahjaksi, kylkeen voisin printata tekstisi:)

 84. Salla 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä! Mukana arvonnassa.

 85. Eeva 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä, käyttöön tulevat!

 86. kilvia 1 vuosi ago

  Pienessä keittokomerossani ei ole astianpesukonetta, mitäs sitten tehdään. Lisäksi luontevin tapani suhtautua kasvaan tiskivuoreen on se kuuluisa not giving a f***. Katastrofi on väistämätön. Jospa se tönäisis alkuun, että edes kävisin nuo (auttamattoman hankalasti sijoitellut) kaapit ja laatikot läpi. Tulta päin!

 87. Ulla 1 vuosi ago

  Kiitos hyvis vinkeist, jospa nyt tulisi inspis siivoamiseen. Arvontavoitto olisi kova juttu, on ollut tarkoitus hankkia Sinin verkkokaupasta uusi lattianpesin.

  Ulla

 88. Pauliina 1 vuosi ago

  Siivoushullun silmät loistaa tämmöisestä arvonnasta!

 89. Ella 1 vuosi ago

  Graniitin harmaa tiskiharja on pakko saada nimimerkillä kaikki tiskiharjat aina tomaatinpunaisina

 90. Kaisa 1 vuosi ago

  Pataharja erikseen! En tiennyt semmoisen olemassaolosta lain!

 91. Sussu 1 vuosi ago

  Saat keittiön siivouksen kuulostamaan ihanan kevyesti soljuvalta bossanovalta – ja sitä se varmasti onkin tarttuvalla energiallasi ja supereilla Sini välineillä.

 92. Mervi 1 vuosi ago

  Ihanaa kun tuli tuo musta liina siivoamiseen, ei näytä heti likaiselta kun ensimmäisenä onnistun aina puhtaalla liinalla hellan päälle kärynneet roiskeet siivoamaan. 😀

 93. Mervityk 1 vuosi ago

  Parasta, siisti keittiö!

 94. Maarit Carolina Blomster 1 vuosi ago

  Huippupostaus, kiitos!
  Mukana arvonnassa,

 95. Ms Muscle 1 vuosi ago

  Jes, nämä olisivat kovin tarpeen! Kyllä kunnon välineet ne siivousleidin tekee vai miten se meni…

 96. Mrs Muscle 1 vuosi ago

  Jes, nämä tulis tarpeeseen! Kyllä kunnon välineet ne siivousleidin tekee, vai miten se meni…

 97. Riitta Korpela 1 vuosi ago

  Tosi hyviä vinkkejä minullekkin joka siivoan päivittäin asiakkaiden koteja.Kiitos näistä Hanna.

 98. Tii 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä tiivistetysti, kiitos! Mutta jääkaapin perusteellinen pesu joka toinen vk, hui…

 99. Pirita 1 vuosi ago

  Siniä ei voita mikään!

 100. Marie 1 vuosi ago

  Juurikin tuo säännöllisyys on avainsana! En käsitä koko konseptia nimeltä joulusiivous. Mitä järkeä – koti on siisti kerran vuodessa ja tekijät sellaisesta projektista niin uupuneita etteivät jaksa juhlasta edes nauttia. Ja hei jos kaikkea ei ehdi/jaksa tehdä, niin himmennän itse vähän valaistusta ja sytytän pari kynttilää – vieraidenkin huomio keskittyy ihan muuhun kuin mahdollisesti pesemättä jääneisiin ikkunoihin…

 101. Neska 1 vuosi ago

  Kiitti hyvistä vinkeistä! 🙂

 102. Nelli 1 vuosi ago

  Erinomaisia vinkkejä, kiitos! Mutta entäpä uunin peseminen, olisiko Sinillä siihen apuvälineitä? Aina ei ekologiset pesuaineet (kuten mäntysuopa) toimi, ja varsinaiset uuninpesuaineet taitavat olla tosi vahvoja.

 103. SusannaS. 1 vuosi ago

  Olen meidän perheestä aamulla ensimmäinen keittiössä aamukahvinkeitossa. Siksi tykkään, että keittiö pitää olla tiptop.

 104. Pilvi 1 vuosi ago

  Toi lasiliina – neroutta! Menee ostoslistalle

 105. Anu 1 vuosi ago

  No nyt on saatu inspiraatio, heti huomenna hommiin, kiitos!

 106. Marjo 1 vuosi ago

  Olen muutenkin tarkka siisteyden suhteen mutta keittiössä vielä erityisen tarkka. Enpä panisi pahakseni, jos arpaonni osuisi kohdalle.

 107. Sini 1 vuosi ago

  Olipa kivasti kirjoitettu juttu. Tällainen ei niin siivousintoinenkin sai innostusta ja useita hyviä vinkkejä – kiitos!

 108. Marjo 1 vuosi ago

  Kiitti vinkeistä!Joulunodotusta!

 109. Mervi 1 vuosi ago

  Aivan täydellistä! Kiitos hyvistä vinkeistä!

 110. Kirsikka 1 vuosi ago

  Tiskikaapin tyhjyys on kyllä yksi keittiössä selviytymisen peruskivi. Tiskaamiseen motivoituu aivan eritavoin, kun ensin ei tarvitse joko tyhjentää kaappia, tai sitten yrittää survoa pestyjä kippoja ja kuppeja jo kaapissa olevien sekaan. Tämä postaus pitäisi kyllä tulostaa keittiön kaapin oveen opiksi ja ojennuksekseksi koko porukalle!

 111. Sarppa 1 vuosi ago

  Heti iski inspiraatio ja piti alkaa keittiön kaappeja siivoamaan. Nyt voi hyvällä mielellä aloittaa itsenäisyyspäivän vieton. Kiitos vinkeistä Hanna.

 112. Aino 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä! Minulla on tiskipöydällä suihkepullo, jossa on vettä ja vähän astianpesuainetta. Siitä on helppo suihkaista tiskattaviin astioihin tai vaikka pöytään pinttyneeseen ruokatahraan.

 113. Ansku 1 vuosi ago

  Tuo sininen rätti on ollut käytössä meilläkin, nyt tosin vaihdoin välillä sieniliinoihin kun ne tuntuvat ekologisemmalta vaihtoehdolta, mikrokuituliina on kuitenkin kieltämättä parempi.

 114. Riitta Sihvonen 1 vuosi ago

  Todella hyviä vinkkejä keittiön siistinä pitämiseen. Itsekin haluaisin touhuta puhtaassa keittiössä, mutta ei ole kiva aloittaa ruuanlaittoa ensin pesemällä paikat ja taas sen jälkeen. Kun saisi opit menemään toisillekin.

 115. Eliisa 1 vuosi ago

  Tulipa positiivinen siivousinspis! Kiitos Hanna!

 116. Mintti 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä ja mukavaa joulun odotusta!

 117. Jasmin 1 vuosi ago

  Hyvät vinkit

 118. Jonna 1 vuosi ago

  Kiitos hyödyllisistä vinkeistä! Kaikki nuo liinat tulivat juuri ostoslistalleni 🙂

 119. Jenni 1 vuosi ago

  Mukana

 120. Kirsi I. 1 vuosi ago

  Hyvät vinkit – pitää laittaa tuo puolisokin lukemaan ne, niin ei tarvitse taistella turhaan vastaan 🙂

 121. Anne 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä!

 122. Nelli 1 vuosi ago

  Mahtavia vinkkejä! Itsekin tykkään siivota keittiötä päivittäin ettei kaaosta edes pääse syntymään.

 123. Anneli 1 vuosi ago

  Kiitos hyvistä vinkeistä. Keittiön kaapit kävinkin jo läpi ja täytyy myöntää, että useammin pitäisi käydä, sillä biojätteeseen laitoin vanhentuneita kuiva-aineita. Tiskivuori tahtoo kertyä, varsinkin nyt, kun yritän saada lapasia ja sukkia tehtyä valmiiksi pukin konttiin. Nyt täytyy skarpata. Vinkit menee kyllä käyttöön, iso kiitos niistä.

 124. Minna 1 vuosi ago

  Kiitos ihanista vinkeistä! Kyllä sitä näköjään melkein joka päivä oppii jotain uutta.

 125. M 1 vuosi ago

  Kiva kirjoitus! Osa vinkeistä on jo käytössä, mutta tiskiharjadippaus lähtee heti testiin! Hyvää joulukuuta 🙂

 126. Sannamarianna 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä, kiitos!

 127. Mm 1 vuosi ago

  Inspiroiva siivousjuttu! Tuotteet lähti ostoslistalle heti..

 128. hilkka 1 vuosi ago

  Paljon hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Mukana arvonnassa 🙂

 129. Salisha 1 vuosi ago

  Karsiminen on tosi hyvä vinkki. Olisihan se ihanaa kun tiskikaappi ja taso olisi tyhjänä, mutta pienessä kerrostalokeittiössä nelihenkisessä perheessä (+neljän kissan ruokinta taaperon ulottumattomissa) ei karsimisestakaan huolimatta ole mahdollista. Kahvinkeitintä ja leipälaatikkoa kun ei noin vain nostella aina esiin 😀

 130. MerjaK 1 vuosi ago

  Kiitos Hanna hyvistä vinkeistä. Alan noudattamaan niitä ja lisään keittiön kaappien siivousfrekvenssiä, samalla löytyy lähiaikoina vanhaksi menevät tuotteet, jotka voi keittiössä hyödyntää ja vähentää samalla ruokahävikkiä. Mustan ja sinisen ihmeliinan hankintaan siis!

 131. aanjaa 1 vuosi ago

  Kiitos, saat siivouksen kuulostaman mukavalta- mitä sen pitäisikin olla. Onhan siisti koti mukavuutta…

 132. Essi 1 vuosi ago

  Suuri lasiliina olisi kyllä erittäin hyödyllinen! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin viinilasien tahrat.

 133. Julia 1 vuosi ago

  Kiitos vinkeistä, sininen SINI liina menee heti ostoslistalle! Mukana arvonnassa!

 134. AnnaH 1 vuosi ago

  Ah, olisipa meilläkin siistit laatikot! Tasot ym. näkyvät paikat on kyllä puhtaat, mutta ne laatikot… Meiltäkin löytyy pursuileva sälälaatikko varrastikkuineen, pusseineen jne. Jospa saisin edes sen siivottua jouluksi.

 135. Susanna 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä. Allekirjoittaneen on pakko myöntää että kaapit ja laatikot tulee siivottua vaan joskus ja jouluna.

 136. Johanna KL 1 vuosi ago

  Hyviä vinkkejä. Asia on kyllä niin, ettei sekaisessa keittiössä voi kokata.
  PS. Ruokaohjeesi on mahtavia! Tällä hetkellä suosikkini on possudonburi – herkku!

 137. Asta Rannaste 1 vuosi ago

  Hyviä neuvoja. Täytyy yrittää noudattaa niitä.

 138. Annama 1 vuosi ago

  Pakko kokeilla vinkkejä!

 139. Kaarina 1 vuosi ago

  Ihan mahtavia vinkkejä, suuri osa niistä onkin jo käytössä kirjasi myötä. Kiitos! Meillä kans Sini-tuotteet on käytössä päivittäin. Sinillä siivous sujuu, siitä ei vaan pääse mihinkään 🙂

 140. Sanna Luomala 1 vuosi ago

  Tämmöisestä grafiitinharmaasta pannu-ja parilaharjasta en ole koskaan kuullutkaan! Olen vain ahdistunut kun tavan tiskiharja värjääntyy pestessä juurikin tomaattikastikkeen jäljiltä olevaa paistinpannua. Jos en voita niin tiedän mitä ostan seuraavaksi

 141. Sanna 1 vuosi ago

  Tämmöisestä grafiitinharmaasta pannu-ja parilaharjasta en ole koskaan kuullutkaan! Olen vain ahdistunut kun tavan tiskiharja värjääntyy pestessä juurikin tomaattikastikkeen jäljiltä olevaa paistinpannua. Jos en voita niin tiedän mitä ostan seuraavaksi

 142. Anna-Riikka Huhta 1 vuosi ago

  Minä kokeilen noita vinkkejä.On hyviä vinkkejä..

 143. Leena S 1 vuosi ago

  Upeita vinkkejä, siivousinspiraatio iski!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*