Keittiöelämää kesäkuussa

Keittiöelämää kesäkuussa
12.6.2017 Hanna
Kategoriat: koti, ruoka, yleinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAViimeinen viikko kotosalla ennen lomaa, työntäyteistä. Kamera pyörii pöydältä toiselle, mutta asustelee keittiössä kanssamme. Uutta linssiä olemme nyt harkinneet sen kymmenen kuukautta, mutta muut asiat ovat kiilanneet edelle. Kuten nämä pienet nassikat, joilla ikää mittarissa paria kuukautta vaille vuosi. Leipä alkaa kiinnostaa, ovat selvästi isänsä poikia. Kulmakunnan paras leipä löytyy meidän mielestämme täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPoikia kiinnostaa myös pienet kivet, kaukosäätimet, puhelimet, johdot, ovet ja niiden takaa aukeava maailma, imuri, keittiötarvikkeet, pesukone ja astianpesukone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiivouspäivänä kerran viikossa meillä silitetään kaikki pellavat, joskus kyselitte kuinka paljon meillä niitä on. Kuvassa on neljäsosa, niitä tosiaan käytetään kaikessa – servetteinä, sivuliinoina ja kuvauksissa. Suurin osa on Balmuirin, kestävät kovaa käyttöä ja rumpukuivauksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPakastin tyhjenee hyvää tahtia, isoisän kaatamaa hirveä sulattelin viime viikonloppuna ja se päätyi pataan. Voi hyvät hyssykät miten hyvää se olikaan, jalostui kolmeksi eri ateriaksi vielä päivien kuluessa. Terveisiä Kainuun suuntaan, pian nähdään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPojat kokkaa näköjään leipää lavuaarissa. Kokkiopinnot vähän kesken heilläkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAInstassa olette ehkä nähneetkin innokkaan harkkarin Basbasin keittiössä yrttien, parmesaanin ja muiden misojen kimpussa. Aamuvuoroja ovat tähän asti olleet, olen hipsinyt lipettiin aina ennen kuin asiakkaat ovat saapuneet.
Huomenna jään mestoille alkuiltaan asti. Hyvässä lykyssä saattaa olla, että pääsen jopa nostamaan annoksen pari. Innoissani, jännissäni ja onnessani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAItselleni totaalisen meditatiivinen aika on se, kun saan olla keittiössä. Nyppiä lehtipersiljaa, hakata timjamia ja silputa tillipuntti jos toinenkin. Viipaloida mandoliinin kanssa retiisejä, puristaa sitruunoista mehua ja etsiä oikeankokoista genaria. Kaikki muu väistyy, kaikki muu on silloin turhaa ja toissijaista. Saattaa kulua monta tuntia siten, etten ole ajatellut mitään muuta. Ei ole löytynyt moista tunnetta joogamatolta eikä lenkkipolulta, se löytyikin ravintolan keittiöstä.

IMG_3300Silitätkö sä kokkitakitkin?  Jep, silitän aivan kaiken. Silitän tai höyrytän, olen ollut vuosia koukussa samaiseen vehkeeseen kuin Muslan Kirsikka. Lukaiskaa täältä lisää. 

12 kommenttia

 1. Kirsi 4 vuotta ago

  Hei, Hanna!

  Miten valmistit hirvipatasi? Se näyttää konstailemattoman herkulliselta.

 2. Pellavat 4 vuotta ago

  Missä nuo Balmuirin pellavat valmistetaan? Mietin tuenko kotimaista työtä ja Jokipiin Pellavaa vai ostanko Balmuirin tuotteita. Jokipii ainakin valmistaa tuotteensa alusta loppuun Suomessa.
  Balmuirin turkkilaiset kynttilät eivät ainakaan vaikuta ekologiselta vaihtoehdolta kuljetuskilometriensä ja kuljetuksessa käytettävän pakkausmateriaalin vuoksi.

 3. Niina 4 vuotta ago

  Itselläni on aivan sama tapa ”nollata” mutta vain (vielä) kotikeittiössä. Uskon siis tietäväni hyvinkin mistä puhut! Itselleni käy vaan kaiken kiireen keskellä niin, että unohdan missä tunnen olevani onnellinen, mieli lepää sekä kerää energiaa. Itkin jopa muutaman onnen kyyneleen sunnuntai aamuna, kun tein pikapikaa aivan perus siemennäkkäriä. Sen jälkeen saatoin itkeä hieman sitä, että miksi minulla ei ole aikaa tehdä enemmän sitä mistä eniten nautin! Keittiö voisi hyvin olla työpisteeni, kotini tärkein huone ruokailuhuoneen lisäksi. Ehkä otan kesän aikana itseäni niskasta kiinni ja selvitän miten voi tehdä enemmän sitä missä tunnen olevani hemmetin hyvä ja mitä eniten rakastan. Miten siis keskitän itseni jälleen ruuan ympärille 😀

  Ihanaa lomaa ja ihania hetkiä ravintolan keittiöön, nauti!

 4. ande 4 vuotta ago

  hiilijalanjälkeen on muuten ….. meikä jos veisi kaikki pyykit pesulaan, kävisi joka päivä ulkona syömässä, siivooja kävisi.. no jokainen tyylillään

 5. Pellavat 4 vuotta ago

  Toivottavasti ekologinen ja eettinen ajattelu muuttuu myös teoiksi.
  Lähituotantona valmistetataan vielä muutakin kuin elintarvikkeita esim. kodintekstiilejä, vaatteita ja kenkiä. Lähituotannolla tarkoitetaan tuotantoa, jossa tuotanto- ja valmistusprosessi tapahtuu mahdollisimman lähellä ja toiminta on läpinäkyvää. Lisäksi tuetaan kotimaista työtä ja työvoimaa.

 6. Hanna 4 vuotta ago

  Hei! Pataan tuli sipulia ja pekonia, hirveä toki sitäkin. Paistoin, lisäsin vettä ja heitin uuniin muutamaksi tunniksi. Lopuksi vielä porkkanat (kun sattui löytymään kaapista) ja siinä se sit olikin. Iisiä ja ihanaa!

 7. Hanna 4 vuotta ago

  Kysäisen Balmuirilta, tiedän heidän olevan tarkkoja tuotannosta joten en ole huolissani. Palaan asiaan, kiitos kommentista.

 8. Hanna 4 vuotta ago

  Ihania sanoja Niina, nauti sun kesästä. Kikkaillaan!

 9. Hanna 4 vuotta ago

  Haha, piti kirjoittaa jotta KOKKAILLAAN! 🙂

 10. Hanna 4 vuotta ago

  Ande, en ihan saanut kiinni sun ajatuksesta. Mut toki, kaikki tyylillään. Ihanaa kesää!

 11. Hanna 4 vuotta ago

  Kiitos kommentista ja infosta Pellavat, kaunista kesää!

 12. Leikkuulauta 4 vuotta ago

  Mikä/mistä tuo leikkuulauta on? Etsinnässä on.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*