Keikka Pariisissa

Keikka Pariisissa
27.11.2018 Hanna
Kategoriat: ruoka

 

En allekirjoita sitä, että taika tapahtuisi epämukavuusalueella, että aina pitäisi ponnistella jonnekin tuntemattomaan ja jopa ahdistavaan, jotta kehitystä tapahtuisi. Jännitys sen sijaan, se vie minua kohti unelmiani. Pieni kutina vatsassa, uusi haaste tai työnkuva, jokin aiemmin tuntematon.

Tänä syksynä se oli kutsu kokkaamaan Pariisiin, Suomen Ranskan instituuttiin. Paikalle olisi tulossa toimittajia, minä kokkaisin aamupalaa ja äänessä olisi Sanna Saastamoinen-Barrois, monilahjakkuus, jota ihailen kovasti. Tarjosin oman suosikkiaamiaiseni, josta tuntui pitävän myös ranskalainen media. Hyvä me!
Oli muuten iisein pakkaaminen koskaan, kuljetimme neljä matkalaukullista ruokaa ja tilaisuuteen tarvittavaa, en ehtinyt edes miettiä, että mitä vaatteita pakkaan messiin, Instassa sen ehkä huomaakin, kuljin kahdessa paidassa koko reissumme austa loppuun.

 

 

Joonas oli mukana hänkin, ollaan tiiminä voittamaton ja tukensa on mulle aina korvaamaton. Kun tilaa Hannan keikalle, saa Hannan ja Joonaksen.

Tarjosin pienillä saaristolaisleipäsillä punajuurta, kotimaista vuohenjuustoa ja punajuurisipsejä, toisella leivällä oli piparjuurivoita, graavilohta ja tillisuolaa. Savulohta sitäkin, oli muuten aivan älyttömän hyvää, sen tilasin Leivoselta, linkki pariisilaiseen, suomalaisten naisten perustamaan pitopalveluun tuolla lopussa.
Kannoin pöytään myös valikoiman parhaita kotimaisia juustoja Lentävän lehmän tiskistä, keittelin hilloja lakasta, mustikoista ja karpaloista, sekoitin jugurttiin talkkunajauhoa, Biokian marjajauheita ja granolaa.
Lohkoin syksyn omenoita haudutettuun tattaripuuroon, sekoitin kaurapuuroon kanelia ja sokeria. Kippistimme Berrien juomilla, joista lehdistön suosikiksi nousi mustikka ja tyrni, latasimme vielä pressikasseihin makuja meidän leveyksiltä.
Kun keikan jälkeen tiskasimme, siivosimme keittiön ja pakkasin veitseni ja essuni kassiin, olin onnellisempi kuin aikoihin. Suuntasimme pitkälle lounaalle ja aloitimme pienen loman, joka jäi viime kesänä pitämättä. Teki just niin hyvää kuin olin ajattelut.

Ensi vuodesta tulee hyvällä tavalla erilainen, odotan sitä jo, en malttamattomana, mutta kuitenkin. Antaa tämän vuoden kulua ensin kauniina loppuun.

Kiitos kun lähditte mukaan Pariisiin Roberts berrie, Taiga Chocolate, Biokia, Leivonen.

 

Hei hei, Pariisi!

2 kommenttia

  1. Pinni 4 vuotta ago

    Upee juttu <3

  2. Terhi Toivonen 3 vuotta ago

    Oli tosi kiva tehdä yhteistyötä, kiitos Hanna! Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle! T. Terhi & Kaisa / Leivonen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*