Kaurajauhista, kasviksia ja currya

Kaurajauhista, kasviksia ja currya
7.5.2020 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö Elovena Kaurajauhis
Nyt se löytyi, kesän ihanin uuniruoka – täyttä makua ja kasvista alusta loppuun. En arvannut curryn olevan noin hyvää pataa Kaurajauhiksen kanssa, mutta testatkaapa itse. Aivan täydellinen kombo! 
Tämä kesäinen ruoka syntyy lähes ilman tiskiä ja käden käänteessä, uuni hoitaa homman. Kuvissa teen ruuan pellille ja seuraavana päivänä lämmitän jämät pannulla lounaaksi. 
Kaurajauhista, kasviksia ja currya
1 paketti halloumijuustoa
1 nippu kevätsipulia
1 kg uusia perunoita
1 pussi (225g) Elovena Kaurajauhista
1/ 2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl currya
Kuumenna uuni tasalämmöllä 200 asteeseen.
Esikeitä perunoita kymmenisen minuuttia, riippuen perunoiden koosta. Ne saavat jäädä napakoiksi.
Leikkaa esikeitetyt perunat lohkoiksi ja kippaa leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Leikkaa kevätsipuli viiden sentin paloiksi ja nosta mukaan pellille.
Kuutioi halloumijuusto ja nosta pellille, samoin pussillinen Kaurajauhista.
Kaada kasvisten päälle runsaasti oliiviöljyä, mausta ronskilla kädellä ja sekoittele kunnolla sekaisin, kädet ovat hyvä apuväline!
Paista n.15 minuuttia ja pidä silmällä, että ei pääse palamaan.
Tarjoa retiisien ja jugurttidipin kera.
Jugurttidippi
2 dl turkkilaista jugurttia
1 sitruunan kuoriraaste
3 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
reilusti ruohosipulia hienonnettuna
Nippu retiisejä
Leikkaa retiisin tupsut, pese retiisit huolella jääkylmällä vedellä ja leikkaa ne puoliksi.
Curry on ihana mauste, jota käytän nykyään paljon. Se tuo ihanan maun lisäksi keltaisen värin ruokaan. Jos tätä sattuisi jäämään seuraavalle päivälle, paista pannulla ja kun ruoka on kuumaa, riko pannulle kananmuna tai kaksi ja sekoita, kunnes kananmuna on kypsää. Toisen päivän lounas on valmis!

2 kommenttia

  1. Kirsi 3 kuukautta ago

    Hei! Onko curry 2 tl vai rkl?

    • Author
      Hanna 3 kuukautta ago

      korjattu ohjeeseen, eli 2 tl

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*