Kaurajauhista ja munakoisoa

Kaurajauhista ja munakoisoa
7.4.2020 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Elovena Kaurajauhis

Tämä annos on heittämällä paras Kaurajauhisresepti, jonka olen tehnyt. Elovena Kaurajauhiksen ulkoasu on muuttunut, uusi raikas pakkaus kuvissa.
Munakoisot ja seesamiöljy ovat oiva kamu Kaurajauhikselle ja syvän makuinen ja ruokaisa kokonaisuus oli perheen nälkäisimmänkin mieleen.
Kaurajauhis säilyy jääkaapissa pitkään, on siksikin pelastanut parit yllätysnälät meidän perheessä viime viikkojen aikana.

Kaurajauhista, munakoisoa ja varsiparsakaalia
1 pussi Kaurajauhista 225 g
1 munakoiso
1 nippu parsaa tai varsiparsakaalia
1 dl oliiviöljyä
pinjansiemeniä tai muita pähkinöitä
Muutama varsi kesäsipulia hienonnettuna
1 tl chilihiutaleita
1 rkl seesamiöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Leikkaa munakoiso 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lorauta kunnolla oliiviöljyä uuninkestävälle paistinpannulle (tai parilalle) ja munakoisojen päälle, mausta suolalla ja paista kuumalla pannulla 10-15 minuutin ajan, kunnes munakoisot alkavat saada väriä pintaansa. Lisää öljyä tarvittaessa, jos munakoisot ovat janoisia ja juovat kaiken heti. Ilman runsasta oliiviöljyä ei saa hyviä munakoisoja, tässä ei siis kannata pihtailla.
Nosta parsakaalit munakoisojen viereen ja nosta pannu uuniin, paista n. 10-15 minuuttia.
Kuumenna toinen pannu kuumaksi, mittaa 1 rkl oliiviöljyä pannulle ja paista Kaurajauhista viitisen minuuttia. Lisää myös seesamiöljy ja chilihiutaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla. Heitä mukaan myös pinjansiemenet tai pähkinät ja kesäsipuli.
Sekoita kastikkeeseen 1 dl turkkilaista jugurttia ja 1 rkl Srirachaa.

Kun munakoisot ovat tummia ja parsakaali on kypsynyt, nosta parila tai pannu uunista ulos.

Kokoa annokset siten, että kukin ruokailija saa munakoisopihvin tai pari, kokoa päälle Kaurajauhista ja nostele kylkeen varsiparsakaalit. Viimeistele jugurttikastikkeella ja kerää kehut.

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*