Kaurajauhislasagne

Kaurajauhislasagne
18.2.2020 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö, yleinen
Kaupallinen yhteistyö Elovena Kaurajauhis
Tämä ohje sisältää tuoreitakin tomaatteja, vaikka ei olekaan tomaatin sesonki, kaukana siitä.
Uuni tekee tomaateista meheviä, eikä punainen läikkä haittaa keittiössä pimeän keskella laisinkaan. Käytä tuoreita yrttejä makusi mukaan ja tuhlaa kasviksia, upota vuokaan ylenmäärin tomaatteja, kaikkia sortteja.
Tässä on vähän säätöä, myönnetään. Tiskiäkin tulee ja odottamista on, kun pitäisi jaksaa antaa lasagnen vetäytyä tovi vielä paistamisen jälkeenkin, kärsivällisyyttä kasvattava lasagne siis. Valkokastikketta ei tarvitse keitellä, oikaistaan sulattamalla ruokakermaan mozzarellaraastetta ja maustetaan se reilulla mustapippurilla.
Mulla on testiryhmänä kolme poikaa, joista armottomin on nuorin, 3,5-vuotias nassikka, joka näkee jo ulko-ovelta jos pöydässä on jotain uutta. Uusi on mielestään lähtökohtaisesti epäilyttävää.
Kokkasin tämän aamupäivällä, peitin foliolla ja jätin odottamaan poikia kotiin. Ilmoitin Joonakselle, että lasagne on valmiina jääkaapissa, nähdään illalla.
Itse nautin illallista ystävän kanssa ravintolassa, puhelimeni kilahti 18.30 ja kuvaviesti kertoi kaikkien kolmen syöneen lautasensa tyhjäksi. Us-ko-ma-ton-ta!
Tässä siis ohje sullekin, jos haluat ujuttaa ruokavalioosi kasviperäisiä proteiineja ja kuituja, Elovena Kaurajauhis on mainio tapa tehdä se.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 
Elovena Kaurajauhislasse
2 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli (tai keltasipuli) hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 pss (225g) Elovena Kaurajauhista
1 rkl worcestershire-kastiketta
kasvisfondi tai kasvisliemikuutio
2 tlk tomaattimurskaa
reilusti mustapippuria
ripaus suolaa
tuoreita yrttejä esim. oreganoa ja basilikaa
Paista sipulia oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes se pehmenee.
Lisää valkosipuli ja paista tovi keskilämmöllä.
Lisää tomaattipyree mukaan pannulle.
Kaurajauhiksen vuoro hypätä mukaan, rouhi joukkoon runsaasti mustapippuria ja ripaus suolaa, kasvisfondi tai kasvisliemikuutio ja worcestershire-kastike.
Kippaa matkaan myös tomaattimurska ja jätä pöhisemään keskilämmölle kunnes teet juustokastikkeen. Revi mukaan tuoreita yrttejä, kourallinen tai kaksi. Jätä hieman viimeistelyyn.
Juustokastike
2 dl ruokakermaa
100 g raastettua juustoa (esim. mozzarella)
reilusti mustapippuria
Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää raastettu juustoa ja sulattele se kerman joukkoon.
Tarvitset lisäksi 3 kpl tomaatteja viipaleina ja muutaman lasagnelevyn, itse sain mahtumaan 12 levyä, eli neljä kerrosta.
Kokoa lasagne voitelemalla ensin vuoka, levitä osa kasvistäytteestä pohjalle, lado sen jälkeen muutama tomaattiviipale, lusikoi hiukan juustokastiketta ja lisää lasagnelevyt.
Jatka kunnes täytteet loppuu, päällimmäiseksi jää lasagnelevyt, niiden päälle laitoin minipieniä (sydämen muotoisia!) mozzarellapalleroita, raastettua mozzarellaa ja heitin komeuden uuniin.
Paistoin 20 minuuttia 200 asteessa ja peitin sitten lasagnen foloilla, jotta pinta ei palaisi. Vartti vielä ja setti oli valmis.
Anna vetäytyä tovi, se asettuu ja maistuu paremmalta.

2 kommenttia

  1. Taru 2 kuukautta ago

    Vegenä kannattaa jättää W-kastike tai korvata se jollain. <3-mozzarella näyttävät suloisen herkullisilta.

    • Author
      Hanna 2 kuukautta ago

      Totta, enpä huomannut tuota mainita, kiitos!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*