Karitsan kyljyksiä, parsaa, uuniperunoita ja parsaraita

Karitsan kyljyksiä, parsaa, uuniperunoita ja parsaraita
23.3.2016 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

Yhteistyössä Stockmann Herkku
hannag Kokkasimme pääsiäispöytään pikaista gourmeeta. Herkun lihatiskiltä lähti mukaan karitsan kare, jonka leikkasin kotosalla kyljyksiksi. Luiden välistä se onnistuu helposti, ihan kotikokiltakin. Toki voit ostaa kyljykset myös valmiiksi leikattuna jos kotoa ei löydy sopivia teräaseita.

Jonnan salaattikirja on aarre! Olen ominut keittiööni muun muassa tämän kastikkeen ohjeen, joka sopi myös karitsan kyljyksien kylkeen. Kirjassa se tarjoillaan kikherne-pinaattisalaatin kera. Aloitetaan kastikkeesta, tehdään sitten uuniperunat ja lopuksi keitetään hetki parsaa ja paistetaan kyljykset. Jos saat keittiöön apuvoimia, saat kaiken valmiiksi puolessa tunnissa.

Parsaraita
1 nippu vihreää parsaa (käytä puolet nipun varsista ja jätä loput varret ja nuput vielä toistaiseksi sivuun)
2 tl sitruunamehua
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl vihreää currytahnaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta minttua
2 rkl tuoretta korianteria

Suikaloi raa’at parsanvarret ohuiksi tikuiksi, leikkaa parsan nuput ja siirrä ne syrjään.
Käytä raastamiseen julienne-raastinta tai höylää parsatangosta ohuita siivuja, jotka pilkot veitsellä tulitikun mittaisiksi. Lisää sitruunamehu ja jätä seisomaan puoleksi tunniksi. Sekoita keskenään jogurtti, vihreä curry, sokeri, suola, mustapippuri ja yrtit. Lisää joukkoon parsasuikaleet.

 

IMG_9479Uuniperunat
Keitä haluamasi määrä pieniä, hyvin pestyjä ja puolitettuja perunoita noin kuuden minuutin ajan, valuta perunat. Sekoita uunivuoassa oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria sekä perunat. Nosta vuoka 175 asteiseen uuniin 15-25 minuutiksi, siten että kypsyvät ja lopuksi voit nostaa muutamaksi minuutiksi lämmön 225 asteeseen ja antaa grillivastuksen tehdä temput.

Parsaa ja parmesaania
Leikkaa jäljellä olevien parsojen varsista puumainen parin sentin pätkä pois, kuori parsatangot. Keitä parsaraidasta ylijäneitä parsan nuppuja ja kuorimiasi parsatankoja kolmisen minuuttia, valuta parsat ja kuumenna pannulla voita, kippaa parsat voin joukkoon ja raasta päälle parmesaania. Sekoita.

Karitsan kyljykset
Leivitä karitsankyljykset vehnäjauhoissa joihin on sekoitettu suolaa ja mustapippuria. Paista kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa kaksi minuuttia, käännä kylkeä ja anna paistua vielä pari minuuttia. Nosta tarjoiluvadille, rinnalle perunat, parsat ja ota pöytään myös parsaraita.

IMG_9480

Meillä pääsiäispunkku löytyi viinikaapin perukoilta, vanha tuttu nelifemma ei koskaan petä.

IMG_9481

IMG_9482

IMG_9483

IMG_9484

IMG_9485

IMG_9486Ihanan maukasta pääsiäisen aikaa teille!

2 kommenttia

  1. Tiina 3 vuotta ago

    Ostin Stockan herkusta karitsan ulkofilettä ja sain mukaan reseptin ja ihan suulliset ohjeetkin sen valmistukseen. Erinomaista palvelua. Nyt mietinkin mitä sen kaveriksi? Tämähän postaushan tuli kuin tilauksesta, kiitos ja hyvää pääsiäistä!
    PS: Tonnikalaleivät ovat olleet menestys!

  2. Vipellys 3 vuotta ago

    Eilen testasin tämän karitsan paahtopaistin seuraksi. Oli todella maukas! Varsinkin tuo kastike, todella hyvää.

Kommentoi artikkelia Tiina Click here to cancel the reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*