Kanaa intialaisittain

Kanaa intialaisittain
26.2.2016 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

Hiihtolomaviikonloppuna halutaan syödä hyvin, mutta ei kuhnailla hellan ääressä koko päivää, tästä padasta riittää pienelle perheelle pariksi päiväksi ja pata valmistuu hissuksiin kun itse olet pulkkamäessä tai taidenäyttelyssä.

hannag kanaa intialaisittainKanaa intialaisittain

Lämmitä uuni 175 asteiseksi

Kuudelle
3 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
reilu kilo kanankoipia (suosi luomua)
suolaa
mustapippuria
1 iso keltasipuli hienonnettuna
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
reilu pala tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl juustokuminaa
2 tl garam masalaa
1 tl kuivattua korianteria
1-2 tl cayennepippuria
1/2 tl kardemummaa
2 tl chilihiutaleita
n. 1 l kanalientä
1 prk tomaattimurskaa
2 dl ranskankermaa

Tarjoiluun turkkilaista jugurttia, tuoretta minttua ja basmatiriisiä, halutessasi vaaleaa leipää.

IMG_8291

Kuullota sipulit ja raastettu inkivääri 2 ruokalusikallisessa öljyä paistinpannulla muutaman minuutin ajan, kunnes pehmenevät, 8-10 min. Paista samaan aikaan padassa kanankoipiin kaunis pinta.
Kaada pataan öljyä ja nokare voita, mausta kanankoivet kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Ruskista kanankoivet erissä nahkapuoli alaspäin n. 10 minuuttia. Nosta koivet padasta pois ja kaada kuullotetut sipulit pataan, lisää joukkoon mausteet ja tomaattipyree, anna karamellisoitua pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja ranskankerma, sekoita. Nosta pataan kanankoivet ja kaada kanalientä siten, että koivet juuri peittyvät.

Laita pata kuumaan uuniin 90 – 120 minuutiksi.

hannag kana intialaisittainKun pata on viittä vaille valmis, keitä sen seuraksi basmatiriisiä. Annostele riisiä ja kanaa, kunnolla kastiketta, lusikoi lautasille iso lusikallinen turkkilaista jugurttia ja revi muutama tuore mintunlehti.
Nauti moniulotteisista mauista ja yllätä itsesikin, tämä on aivan luvattoman hyvää!

Mausteiden kanssa voit heittäytyä villiksi, voit myös halutessasi jättää chilin pois, jos ruokapöydässäsi ei arvosteta tulisuutta. Kanan tilalla toimii myös mikä vaan muu liha, kypsennysaika on niin pitkä, että uunissa ehtii hautua se sitkeinkin lihanpala ihanan mureaksi ateriaksi. Mausteista suosittelen hankkimaan intialaisia makuja varten juustokuminan ja listan siitä seuraavat neljä maustetta. Santa Marian mausteet on meidän perheen valinta, puhtaita, maukkaita ja luotettavia.

hannag kanaa intialaisittainHerkusta napattu Väyrysen leipomon tuore perunarieska korvasi naan-leivän.

hannag kanaa intialaisittainMeidän piti syödä tätä pari päivää, mutta saimme tuhottua sen lounaalla ja illallisella, ei jäänyt mitään huomiselle. Too bad, pitää tehdä uusi pata.
Vinkiksi teillekin, täältä löytyy paljon Stockan Herkun ideoita ja valmiita, testattuja reseptejä vielä niin talvisiin päiviin. 

 Yhteistyössä Stockmann Herkku

12 kommenttia

  1. moonangel 3 vuotta ago

    Hyvältä näyttää! Nuita taidetaan ensi viikonloppuna kokeilla 🙂

  2. Hanna 3 vuotta ago

    Testaa ihmeessä, veikkaan että tykkäät!

  3. JohannaKL 3 vuotta ago

    Tein! Helppoa hommaa ja tuli tolkuttoman hyvää! Kiitokset!

  4. Muklu 3 vuotta ago

    Hei! Ihanan kuulosta! Kuinka tärkeää inkivääri on? Mietin tässä uskaltaako raskauden takia lisätä….

  5. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Hei, toki voit jättää inkiväärin pois jos olet huolissasi. Itse en ole inkivääristä luopunut kokonaan, mutta kukin toki tavallaan. Kivaa viikkoa!

  6. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Kiva kuulla Muklu, että maistui!

  7. Vesa kytökangas 3 vuotta ago

    Hei, juurikin meni pata uuniin, odotan innolla tulosta. Pari asiaa jäi askarruttamaan,
    -jeeran määrä… 2 rkl on aika paljon ottaen huomioon että garam masalakin sisältää sitä, itse pidän jeerasta kylläkin
    – kanaliemi 1,5-2 l, sekin tuntuu paljolta jollei pata ole todellakin 5l vetoinen, mutta kuvissa näyttää olevan enemmänkin 3l pata. Itse käytin n. 3l pataa.
    -garam masala, sehän on mausteseos jossa on lähinnä reseptissä olevia mausteita ja yrttejä, miksi kaksikertaa maustetaan..
    Parin tunnin kuluttua selviää mitä herkkua tulee, lähdenkin ostamaan naanleipää, hyvää kevättä.

  8. Mirka 3 vuotta ago

    Aivan loistava ohje,kiitos!Kastike oli niin hyvää ja sitä tuli niin runsaasti, että säästimme sen,ostimme uudet satsin kanaa ja teimme siitä vielä parin päivän kuluttua uuden aterian.Kaikki meni viimeistä pisaraa myöten!

  9. Oijjoijoi, nam.

    Minulla on yksi hyvin tämänlainen currykastike resepti, jota tarjoan kanan tai jättikatkarapujen kanssa. Ei padassa kuitenkaan, vaan teen kastikkeen paistinpannulla. Tätä pataa on pakko tehdä.

  10. Anna 3 vuotta ago

    Hyvää oli! Teimme vielä raitaa ja naan leipää itse tämän kanssa. Mahtavan makuista oli. Kiitos ohjeesta.

  11. Carita 3 vuotta ago

    Hei! Resepti testattu täälläkin ja oi miten hyvää tuli! Tuota kanaliemen määrää vähän mietin – onko kastikkeen tarkoituskin olla tosi nestemäistä? Laitoin kanalientä vain reilu puoli litraa ja kastike oli silti omaan makuun vähän liian lievää. Sitä voinee varmaan säätää oman maun mukaan, vai? Täytyykö huomioida jotain mausteiden tai suolan suhteen silloin?

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Liemen määrää muutettu, kiitos huomiosta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*