Kalaa en papillote

Kalaa en papillote
15.2.2019 Hanna
Kategoriat: kalat, ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö ESKIMO®

Tänä vuonna teen paljon hommia  ESKIMO®:n kanssa, tuttuja ja luotettavia tuotteita jo monen vuoden ajalta, mutta nyt mennään käsikynkkää kaupallisen yhteistyön merkeissä. Brändilähettiläs vuosimallia 2019 aloittelee innoissaan täällä näppiksen ääressä, startataan upealla reseptillä, johon hyödynnetään biohajoavaa  ESKIMO® Eko -paistopussia.
Olen laatinut vuoden varrelle ihania juttuja, käytämme kaikille tuttuja  ESKIMO®:n tuotteita ja tutustumme myös niihin toistaiseksi vähemmän tunnettuihin. Avainlipulla varustetut tuotteet valmistetaan Suomessa, Raumalla, yhteisenä missiona meillä molemmilla on vähentää ruokahävikkiä.

 

Paistopussi lienee tuttu monelle joulun aikaan, mutta itse tykkään käyttää ESKIMO® Eko -paistopussia kalan valmistukseen. Sekoitan ihanan seoksen voista ja mausteista, hieron kalan pintaan ja piilotan lisukkeineen pussiin. Helppoa ja vaivatonta, tässä voit varioida kalan ja mausteiden kanssa loputtomiin! Kun kevät käy pidemmälle, parsat ovat parasta pussiruokaa, kypsyvät juuri sopivaksi kalan kyljessä, itse käytin helmikuun alussa fenkolia ja maustoin aasialaisittain, setti sai perheeltä ihastuneen vastaanoton. Kala pysyy ihanan mehevänä ja maukas liemi antaa makunsa koko setille. Kalaa en papillote, paljon helpompi tehdä kuin lausua. Ja mikä parasta, ei tule tiskiä! Paistopussin voi heittää aterian jälkeen bioroskikseen, pahvinen pakkaus kartonkikierrätykseen.

Turskaa aasialaisittain
kahdelle
Lämmitä uuni 200 asteeseen

25 g huoneenlämpöistä voita
4 vartta kevätsipulia hienonnettuna
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu puristettuna
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
2 rkl tilliä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa tahnaksi.

350 g turskan seläkettä (tai muuta vaaleaa kalaa, kuha tai ahven käy hyvin)
1 pieni fenkoli ohuina viipaleina
200 g haluamaasi rouskuvaa vihreää, esim. parsaa tai sugar snap -herneitä, keväämmällä parsaa

Kastike:
1/4 dl riisiviinietikkaa
1/4 dl soijakastiketta
1 dl valkoviiniä

1 S-kokoinen  ESKIMO® Eko -paistopussi

Aseta paistopussi uunivuokaan, jossa se pysyy paikoillaan. Nosta paistopussiin fenkoli ja muut veget.

Painele turskan seläke kuivaksi talouspaperilla, jaa kalafilee kahteen osaan. Hiero kalat yrttivoilla ja nosta ne vierekkäin paistopussiin fenkolipedin päälle. Kaada pussiin riisiviinietikka, soijakastike ja valkoviini, sulje pussi tiiviisti viikkaamalla. Varmista, että pussin sauma on ylöspäin.
Nosta vuoka uuniin ja paista kalan koosta riippuen n. 20-25 minuuttia. Jos omistat lämpömittarin, testaa kalan sisälämpötila, turskalla se on 44 astetta ja tuolloin kala on täydellisen mehevää.

 

Nosta valmis kala pöytään, avaa pussin suu varoen, kuuma höyry voi polttaa. Nostele ruoka lautasille ja kauho ihanaa lientä kalan päälle.
Jos testaat ohjetta, tägää kuvasi Instassa #hannagkokkaa ja löydän sen!
Annoksen kanssa voit tarjota lisukkeena esimerkiksi basmatiriisiä, itse en kaivannut lisäksi muuta kuin palan hyvää leipää ja lasin kylmää valkoviiniä. Kokkailuun on hyvä valita hiukan jäännössokeria sisältävä viini, joka ei ole ihan rutikuiva. Ja samaa voi nautiskella valmiin kalan kanssa.

Mukavaa loppuviikkoa ja maistuvia hetkiä keittiöön ja ruokapöydän ympärille!

 

 

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*