Kaiken ei tarvitse olla täydellistä

Kaiken ei tarvitse olla täydellistä
23.12.2016 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila

Turha edes alkaa jauhamaan siitä, miten joulu voi olla stressaavaa aikaa. Kaikki sen tietää.

Itse suhtaudun jouluun niin, että valitsen ”taisteluni” eli asiat, jotka haluan olevan täydellisesti. Muutama vanha perinne, kuten esimerkiksi joulupuuro äidin luona ja perinteinen joululenkki sekä sen jälkeinen sauna ovat ehdottomat. Uudet perinteet ovat sen sijaan vasta muotoutumassa, kun otamme tänä jouluna ensimmäiset suurperhejoulun askeleet. Annetaan perinteiden muotoutua rauhassa ja luodaan uusia, kun siltä tuntuu ja kuka sanoo, että perinteitä pitää noudattaa joka vuosi, jos ei tunnu siltä?

joonas_l_6 joonas_l_5Uus-/suurperheen joulu on kuin tämä uusin lisä kaktusperheeseemme. Hieman kiero ja omalaatuinen, mutta kuitenkin uniikki, sympaattinen ja omalaatuinen. Juuri meidän näköinen.

joonas_l_2Tänä vuonna päätimme, että aikuiset eivät osta lahjoja toisilleen – laitetaan rahat mielummin hyväntekeväisyyteen. Kaupoissa ravaaminen ei ole kuitenkaan vähentynyt. Lahjastressiä ei ole, mutta tämän viikon aikana olen käynyt valehtelematta 10 kertaa ruokakaupoissa. Ja ehdin vielä välissä ensimmäistä kertaa yksin neuvolaan Antonin ja Emilin kanssa.

joonas_l_8Vietämme joulun kaikki päivät kotona ystävien kanssa ja meistä oli fiksumpaa hommata kaikki jo etukäteen valmiiksi, jotta emme joutuisi ravaamaan kaupoissa juuri silloin kun on paras aika levätä ja viettää aikaa rakkaiden kanssa. Niin – ja Antonin ja Emilin vaipat, maidot, soseet jne. – aika monta säkillistä tavaraa, mutta kaikki on sen arvoista, kun tiedän, että saamme ottaa seuraavat päivät iisisti. Myös juoksun suhteen. Vuoden juoksutavoite tulee juuri sopivasti täyteen, mutta siitä lisää myöhemmin.

Nyt suljen koneen ja laiten puhelimen äänettömälle ja otan ehkä vielä pikaiset torkut ennen saunaa. Päivän toiset siis.

joonas_l_3Rauhallista joulua kaikille tasapuolisesti koko meidän perheeltä!

joonas_l_7

5 kommenttia

 1. MUMMO 6 vuotta ago

  Moi turha stressata jouluruokia , otimpas vinkin hanna ja joonaksen menusta ja ostin lidistä savunieriän ja tein rosmariniperunoita meidän joulumenuu ja lapset tykkäsiv’ät.ja pyysivät tekemään perunoita vielä tapaninakin . eli kiitos hyvistä vinkeistä . ja turkkilainen kastike avot nam nam ……KIITOS JA MUKAVAA LOPPUVUOTTA TV. MUMMO

 2. hanna 6 vuotta ago

  Hei, onpa kiva kuulla! Ihania vuoden viimeisiä päiviä Mummolle!

 3. Riina 6 vuotta ago

  Hanna / Joonas voisitteko tehdä postauksen valokuvaamisesta, koska se ilmeisesti näyttelee niin tärkeää roolia teidän arjessa. Kulkeeko teillä kamera koko ajan mukana. Mistä olet Hanna ostanut muistikortteja Olympus-kameraasi?

  • hanna 6 vuotta ago

   Kiitos Riina viestistä, kiva idea! Ollaan tosi amatöörejä kameran varressa, tehdään nopeasti ja usein aikalailla suunnittelematta suurin osa kuvista, niistä tulee just sillä tavoin oman näköisiä. Mistäköhän kortit ovat, kysäisen Joonakselta ja palaan asiaan!

 4. Johanna 6 vuotta ago

  Hei, täälläkin hyvin käsiteltyihin asioihin liittyen: tsekatkaa joukkorahoituskampanjani Luovia kirjoituksia psykoterapiasta, vuoden loppuun asti voi tulla mesenaatiksi 🙂

  Myös tiedon jakaminen auttaa. Kiitos <3

  https://mesenaatti.me/campaign/?id=279#single/view

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*