Juoksijan järki ennakkotilattavissa, toimitus lokakuun alussa

Juoksijan järki ennakkotilattavissa, toimitus lokakuun alussa
17.9.2017 Hanna
Kategoriat: yleinen

Hanna täällä kirjoittelee, tervehdys. Joonaksen kone oli pöydällä auki, hän on ollut aamusta asti tekemässä teille infoa kirjan ennakkomyynnin alkamisesta. Jostain syystä se kone on seissyt siinä ja mies on pyörinyt tehokkaasti taustalla. Kysyin ja sain vastauksen: En osaa oikein kirjoittaa itsestäni, tekisitkö rakas tämän? 

JJ review final jpeg output 2048px 035

Toki teen. Juoksisin pyynnöstään vaikka maratonin ja samana päivänä takaisin, onneksi moista pyyntöä ei ole tullut eteen.

Hän ei haluaisi tehdä itsestään numeroa, välillä joudun puskemaan häntä verhojen läpi lavalle, mene nyt ja ole itsesi, tee se minkä osaat, puhu ja motivoi! Ja sitten häntä ei pidättelekään mikään eikä kukaan, silloin Joonas on elementissään. Olen ollut muutamalla keikalla kuuntelemassa häntä kun hän on äänessä, oon niin ylpeä että meinaan aina räjähtää onnesta ja ylpeydestä. Mun mies!

Sama intohimo paistaa puheestaan puhuipa hän yhdelle ihmiselle tai Finlandia-talon salilliselle kansaa – kyky puhua, kuunnella ja auttaa eteenpäin häntä joka on törmännyt esteeseen joko urallaan tai lenkillään.

Juoksijan järki ei ole perinteinen juoksukirja, eikä muutenkaan kirja ihan sieltä tavallisimmasta päästä. Se ei sisällä yhtään juoksukirjoista tuttua tsemppilausetta, juoksuohjelmaa tai kehotusta venytellä.

Kirja toki kertoo juoksemisesta, mutta myös kaikesta mikä siihen liittyy. Ja siihenhän liittyy oikeastaan koko elämä, tai koko elämä kulkee juoksun ja siihen syntyneen rakkauden liepeillä. Yhtä kaikki, tarina on herättelevä, innostava ja paikoin pakahduttavan ahdistava – olen ylpeä hänestä kun hän päätti kertoa tämän teillekin. Tässä kuvassa Joonas miettii kirjan sisältöä kustannustoimittajan kanssa, katselin intoaan toiselta puolelta olkkaria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En oikeastaan tiedä milloin idea kirjasta syntyi, olisiko se ollut koko ajan Joonaksen takaraivossa kun hän taisteli syöpää vastaan ja voitti sen. Vai oliko se vasta viime vuosien päätös, kerätä ja sulkea tähänastinen matka kahden kannen väliin. Myönteisestä apurahapäätöksestä se kuitenkin sai lopullisen sykäyksen, nyt kirjalla olisi deadline ja se olisi kirjoitettava. Huolimatta kaksosten vauvavuodesta, minun opiskeluista tai huonosti nukutuista öistä.  Vihdoin se on valmis, iso työ on takana, julkkaribileet edessä! Kirja on tällä hetkellä painossa ja alamme nyt kirjoitella kuoria tilauksiin, joita verkkokauppamme alkaa ottaa vastaan tästä hetkestä eteenpäin.

Juoksijan järki on elämänmakuinen ja kyyneltenkin siivittämä tarina selviytymisestä, asennemuutoksesta ja elämänilon löytämisestä rankimman mahdollisen – syövän – kautta.
Minun mielestäni Juoksijan järki on kunnianosoitus elämälle, se on pelottavan taistelun voitto, se on hatunnosto hyville ihmisille joiden tukeen voi luottaa ja joiden edessä saa olla heikko. Se on minusta vuoden tärkein ja hienoin kirja.

Malja sille.

_04A5144

Pääset tilaamaan kirjasi täältä. Ennakkotilaukset toimitetaan heti kirjan saavuttua painosta lokakuun alussa. Kaikkiin ennakkotilauksiin tulee automaattisesti nimmari, halutessasi myös omistuskirjoitus. Muistathan kirjoittaa toiveesi viestikenttään. Me maksamme postikulut kotiovellesi asti, joten postikuluistakaan sinun ei tarvitse huolia.

Ps. Sataan ensimmäiseen ennakkotilaukseen on luvassa lahja (arvo 23,90€).

OBS. Sata lahjaa on jo paketoitu, tilauksiin jotka on tehty 18.9. klo 17.21 asti tulee mukaan lahja.

9 kommenttia

 1. Maarit 5 vuotta ago

  Juuri noin pitää puhua puolisostaan.
  Teille tulee elämänpituinen liitto <3

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   IhANAA syksyä sinulle, kaunis kommentti.

 2. Inko 5 vuotta ago

  Kaikkea hyvää teille.

  Toivoisin silti että kiireestänne huolimatta herra malttaisi olla ajamatta lastenvaunuilla iäkkäämpien rouvien jalkojen päältä. Kun kääntyy suoraan eteen…

  Terveisin tänään alle jäänyt

  • Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Kiitos samoin teillekin,

   Anteeksi, jos näin on tosiaan päässyt käymään enkä ole sitä jostain syystä huomannut. Ei ole ollut missään nimessä tarkoitus. Yritän olla jatkossa tarkkaavaisempi vaunujen takana.

   Kivaa viikonalkua.

   Yt,
   Jooonas

 3. Rapa 5 vuotta ago

  Teennäisyys oikein huutaa näistä teksteistään. Mietin usein, onko koko liitto kanssaan oikeasti yhtä teennäinen, vai onko se sitä vain blogin sivuilla.

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Sinusta sen sijaan huutaa ilkeys, todella sääli ettei sinulle ole muuta tekemistä kuin hillua huutelemassa ihmisille pahuuksia.

 4. Joonas 5 vuotta ago

  Kiitos Rapa ei niin kauniista sanoistasi ja onnea omiin pohdintoihisi.

 5. Mari 5 vuotta ago

  Tämän kirjan haluan ehdottomasti lukea! Saako myös sähköisenä?
  Vielä lisään, etten tykkää siitä, että syövästä puhutaan taisteluna. Taisteluissa on voittajia ja häviäjiä ja näin ollen siis syöpään kuolleet ovat häviäjiä. Syöpä on niin arvaamaton ja vaikka lääketiede (joka onneksi on huippua Suomessa ja kaikki saavat hoitoa) ja henkilö itse tekisi kaikkensa, niin siitä huolimatta osa kuolee. Kurjaa jos silloin mielletään ettei sairastunut ’taistellut’ tarpeeksi. Arvaatkin varmaan, että läheiseni kuoli syöpään, diagnoosista kului vain muutama viikko. Hän oli toiveikas parantamisesta loppuun asti, mutta aina se ja lääketiede ei vain riitä.
  Upeaa että teillä on toisenne! Ihanaa syksyä!

  • Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Moikka Mari,

   Olet ihan oikeassa, että taistelu ei ole paras mahdollinen termi kuvaamaan elämää siitä, kun saa diagnoosin. Itse miellän oman tieni juuri ”taisteluksi”, koska kyse ei ole vain syövästä, vaan siitä, miten löysin itseni ja juoksun ja mitä kaikkea olen joutunut ja saanut kokea matkan varrella. Taistelin, jotta pystyin löytämään itseni uudelleen ja sitä kautta onnellisen elämän. Tarkoitus ei ole ollut missään nimessä mieltää taistelua niin, että häviäjät eivät selviä. Ihan yhtä hyvin olisin itse voinut selvitä syövästä, mutta masentua niin, että loppuelämä olisi ollut täysin toisenlainen. Tai olla selviämättä. Enkä olisi mieltänyt itseäni häviäjäksi.

   Kirja on muuten tulossa Elisa Kirjaan sähköisenä versiona.

   Kiitos kommentista ja mahtavaa syksyä!

   Joonas

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*