Juhlaruokien aatelia, karitsankyljykset ja paljon vihreää

Juhlaruokien aatelia, karitsankyljykset ja paljon vihreää
30.8.2019 Hanna
Kategoriat: ruoka

Ensimmäinen illallinen, jonka Joonakselle tein, oli karitsaa. Hän toi tupaan pullollisen jääkylmää gruneriä, siitä lähtien se on ollut suosikkini valkkareiden maailmassa,
Joonas vannoo puolestaan karitsan nimeen. Karitsa on meille juhlaruokaa, jota nautitaan harvoin, mutta antaumuksella ja suurella kiitollisuudella. Perunoita ei huolita mukaan
pöytään, karitsa saa olla pääosassa ja vihreät komppaavat vieressä.

 

200 g pinaattia
1 paksoi
200 g broccolinia tai parsakaalia
kaksi karitsankaretta, yhteensä
n. 800 g, leikkaa kyljyksiksi luiden
välistä
4 rkl ruisjauhoa
ripaus suolaa
100 g pekonia tai savukylkeä
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä paistamiseen
nokare voita paistamiseen

 

1 Pese ja kuivaa pinaatit, irrottele paksoin lehdet ruodista ja leikkaa broccolini pienemmäksi.

2 Leivitä karitsankyljykset suolalla maustetuissa jauhoissa. Ravistele huolella liiat jauhot pois ja aseta odottamaan vuoroaan.

3 Lado paksoi ja broccolini uunivuokaan, mausta oliiviöljyllä ja suolalla jakypsennä höyryuunissa 100 asteessan. 12 minuutin ajan. Jos et omista höyryuunia, kuumenna perusuuni 200-asteiseksi ja paista 5–10 minuuttia.

4 Kuutioi pekoni ja pane se kylmälle paistinpannulle. Lämmitä pannu melko kuumaksi, jolloin pekonista irtoaa rasvaa ja se alkaa ruskistua. Nosta mukaan hienonnettu sipuli ja paistele tovi, kunnes se pehmenee. Lisää öljyä, jos pannu tuntuu liian kuivalta. Lisää myös valkosipuli.

5 Heitä pinaatit pannulle. Anna niiden pehmetä ja vajota pekonin jalkoihin. Mausta mustapippurilla ja nosta seos lautaselle odottamaan.
6 Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljy. Paista leivitettyjä karitsankyljyksiä n. 2 minuuttia ja käännä kylkeä. Lisää pannulle voi ja paista vielä parin
minuutin ajan. Kokoa annos pannulle: lado uunista tulleet vihreät kyljysten väliin ja lisää kylkeen pekoni-sipulipaistos.

 

Kuvat Antti Mutka

2 kommenttia

  1. Kirsi 3 viikkoa ago

    Hei, kiitos Hanna, kun saan nauttia Sinusta taas blogissa.

    • Author
      Hanna 3 viikkoa ago

      Mukavaa jos resepteistä on iloa. Kaunista syyskuuta sinulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*