Jättiravunpyrstöjä ja kaalisalaattia Ponzu-kastikkeella

Jättiravunpyrstöjä ja kaalisalaattia Ponzu-kastikkeella
16.11.2018 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Ponzu

 

Tämä rapsakan kaali-porkkanasalaatin ja mehevien rapujen ihana kombo toimii yhdessä ja erikseen, teen usein lounaaksi salaattia kaalista, porkkanoista ja herneistä, maustan ja nautin.
Tänään paistoin rinnalle myös ihania jättiravunpyrstöjä. Niitä meillä nautiskellaan silloin, kun halutaan nostaa arkinen lounas toiselle tasolle. Jäiset ravut sulavat ilmatiiviissä pussissa puolessa tunnissa, kun upotat pussin kylmään veteen. Sillä välin voit tehdä salaatin ja kattaa pöydän.
Ponzu-kastike on koukuttanut ystäväpiirissäni jo monta kulinaristia, tähän ruokaan se sopii erinomaisen hyvin!

 

 

Resepti on kahdelle-kolmelle

Kaalisalaatti
1/4 kaalinpää
2 porkkanaa
100 g sugar snaps -herneitä
5 rkl Ponzu-kastiketta
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä (paahda halutessasi)
1 dl murskattuja suolapähkinöitä

Kuori porkkanat ja leikkaa kaikki vihannekset ohueksi suikaleeksi, voit myös halutessasi raastaa porkkanat. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla tovi, varo polttamasta.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada kastike salaatin joukkoon hetki ennen tarjoilua, sekoita.
Ripottele salaatin päälle murskatut suolapähkinät ja nostele annoksen kruunuksi paistetut ravut.

Jättiravunpyrstöjä Ponzu-kastikkeessa

12-14 pakastettua scampia
1 rkl  Maizenaa (voit jättää pois)
2 rkl rypsiöljyä
3 kesäsipulinvartta ohuena viipaleena
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 rkl Ponzu-kastiketta
muutama oksa korianteria viimeistelyyn

Sekoita kulhossa 1 rkl rypsiöljyä, hienonnetut kesäsipulinvarret, hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Jätä kastike odottamaan.

Sulata jäiset ravut pussissa laittamalla pussi painon alle kylmään veteen, esimerkiksi lavuaariin noin puoleksi tunniksi. Kun ravut ovat sulaneet, nosta ne talouspaperin päälle ja taputtele kunnolla kuivaksi.
Ripottele kuivaksi taputeltujen rapujen päälle kauttaaltaan Maizenaa, pyörittele tasaisesti kaikkialle.
Kuumenna pannu kuumaksi, lisää pannulle 1 rkl rypsiöljyä ja paista rapuja maksimissaan yksi minuutti per puoli ja nosta ne lautaselle sivuun odottamaan.
Laske pannun lämpöä noin 60% maksimista ja kaada pannulle sekoittamasi inkivääri-valkosipulikastike, joka odottaa kulhossa.
Nosta sen jälkeen mukaan ravut ja kaada pannulle Ponzu-kastike, paista rapuja vielä yhden minuutin ajan ja nosta esille kaalisalaatin kanssa.

Koristele hienonnetulla korianterilla ja tarjoa heti.

 

 

Herkullista viikonloppua!

 

3 kommenttia

  1. Maiju 4 viikkoa ago

    Hei! Olen kysellyt pari kertaa saamatta vastausta, mutta yritän vielä. Onko soijaa mahdollista korvata millään? Harmittaa, kun olen sille allerginen enkä sen takia voi syödä sitä.

    • Author
      Hanna 4 viikkoa ago

      Moikka, anteeksi kovasti, että olen missannut sun kyselyt, pahoittelen! Testaa itse maustettua öljyä, johon sekoitat vaikka cayennepippuria, rypsiöljyä ja limenmehua, ripaus suolaa. Soijalle en ikävä kyllä keksi korvaajaa ihan lonkalta, pitäisi testata tämä ohje ihan uusiksi ilamn soijaa, siten saisin sulle paremman vastauksen. Harmikseni en ehdi tällä viikolla hellan ääreen, olen niin kiinni muissa töissä. Kivaa marraskuun jatkoa sinulle!

    • Tuula Larson 2 viikkoa ago

      Mullakin on paha soija-allergia. Myös soijan sukulaiselle, guar-pavulle olen kovin allerginen ja sitä on hirveän monessa prosessoidussa elintarvikkeessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*