Isäpäivä

Isäpäivä
15.2.2017 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila, yleinen

Niin se vaan flunssa sai vihdoinkin minutkin kiinni, vaikka kauan siinä meni, lähes vuoden verran. Sietää olla tyytyväinen, että olen pysynyt näin terveenä, koska aiempina vuosina flunssa on ollut tuttu vieras. No, tuleepa ainakin levättyä hyvän treeniputken jälkeen niin jaksaa taas pian jatkaa samaan malliin. Ja kovempaankin. Tukholma lähestyy ja pian pääsen treenaamaan tosissaan eli ohjelman mukaan. Alkuvuoden olen mennyt fiiliksen mukaan ja valmistanut kehoa kevääseen ja on tuntunut toimivan. Ei turhaa stressiä ja nautinnon kautta kohti kovempia ja kovempia treenejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valehtelisin, jos sanoisin, että sairaana oleminen ei turhauttaisi, mutta on siinäkin puolensa. Olen nimittäin saanut viettää Antonin ja Emilin kanssa viime päivinä todella paljon laatuaikaa. Ei sillä, ettenkö olisi päässyt aiemmin viettämään. Nyt olen kuitenkin ollut pitkiä aikoja kotona poikien kanssa ja Hanna on päässyt tekemään samalla omia juttujaan. Sitä alkaa väkisinkin havainnoimaan asioita ihan eri tavalla, kun seuraa poikien touhuamista koko päivän.

joonas_laurila_hannag_pojat_2

Motoriikan kehittyminen on ollut hurjaa enkä usko, että tässä menee enää kauaa, kun pojat jo vilistävät pitkin lattioita. Sen verran kärsimättömiä ovat paikallaan, aivan kuten isänsäkin. Myös käsien motoriikka on kehittynyt huimasti. Tätä on treenattu kovasti muun muassa partani ja hiusteni kanssa. Kun ote löytyy se myös pitää.

joonas_laurila_hannag_pojat_1

Poikien luonne-erot alkavat myös pikkuhiljaa näkyä. Anton treenaa ja testailee kaikkea hullun lailla, kun Emil taas katselee rauhassa sivusta ja jossain vaiheessa vain päättää tehdä saman jutun kuin Anton. Vaikka Emilissä onkin ehkä enemmän omaa näköä niin Antonin toiminta vaikuttaa kovasti omalta. Yrityksen ja erehdyksen kautta onnistumiseen. Pitkä tie, mutta pääasia, että suunta on oikea.

joonas_laurila_hannag_pojat_7

Vaikka sairastaminen kahden lapsen kanssa ei olekaan herkkua niin on tässä saatu vähän levättyäkin. Tuntuu mahtavalta, kun on tehnyt pojille itse ruokaa, ruokittua heidät ja laitettua heidät sänkyyn, jonka jälkeen voimme kaikki nukkua samaan aikaan päikkärit. Mieli lepää ja kaikki ovat tyytyväisiä.

joonas_laurila_hannag_pojat_4

Tässä on herännyt ajatus siitä, että olisin jatkossa 1-2 päivää maanantaista lauantaihin kotona aamutreeneistä iltatreeneihin poikien kanssa ja antaisin Hannalle, jos hän haluaa, sitä tärkeää omaa aikaa. Töitä saa tehtyä paljon kotona poikien kanssa, jos vaan asennoituu siihen, että aikataulut ovat mitä ovat. Työt teen sitten, kun pystyn ja muuten vietän aikaa poikien kanssa.

Onko teillä kokemuksia vastaavanlaisesta kokeilusta? Isäpäivästä? Itse näin tässä todella paljon plussia eikä juurikaan miinuksia. Palaverit ja muut kodin ulkopuolella tehtävät työt saa kyllä tehtyä kolmen tai neljän muun arkipäivän aikana. Ja tottakai olisin muutenkin kotona, mutta että pari päivää olisi merkattu isäpäiviksi. Se olisi musta aika siistiä.

joonas_laurila_hannag_pojat_5

14 kommenttia

 1. Kahjo-Kerttu 5 vuotta ago

  Isäpäivät kuulostaa mainiolta, vaikkakin olet kyllä esimerkillisen hyvin mukana arjessa muutoinkin 🙂
  Muista levätä tarpeeksi, itselläni sairastelua takana nyt kuusi viikkoa, joista viimeiset kaksi jälkitautina tulleen sydänlihastulehduksen kanssa. Ärhäkkää virustyyppiä ilmeisesti tänä talvena liikenteessä.

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   On todellakin äkäistä! Mulla ei onneksi ole ollut juurikaan kuumetta, mikä on taannut sen, että olen ollut about toimintakykyinen. Aion kuitenkin ottaa nyt varman päälle ja levätä kunnolla.

   Kivaa viikonloppua!

   Joonas

 2. MUMMO 5 vuotta ago

  ,Hyvä joonas .olet kyllä mahtava isä . muista hoitaa itseäkin . Saamme seurata jatkossakin sinun mahtavia reenejä ja tulevia koitoksia .

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Tottakai. Koko viikko on mennyt rauhallisesti eli akut alkavat olla jo täynnä, kunhan vain saan ensin flunssan taltutettua lopullisesti. Onneksi kuumetta on ollut vain vähän ja satunnaisesti. Kivaa viikonloppua!

   Joonas

 3. Kirsi 5 vuotta ago

  Suosittelen lämpimästi! Meillä oli isäpäiviä kaksi vuotta, kun mieheni oli hoitovapaalla ja minä töissä.
  Hän ja lapset nauttivat tästä todella paljon..ja tietenkin minä nautin, kun sain tulla töistä kotiin valmiiseen ruokapöytään.

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Kuulostaa tosi hyvältä ja kiva kuulla, että se toimi loistavasti. Lastenhoitoa ja ruoanlaittoa (sekä juoksua) – ei kuulosta pahalta.

   Joonas

 4. Ulla H. 5 vuotta ago

  Et kai ihan pahimpana sairastamisen aikana hoida yksin lapsia…sairaita lapsia on rankkaa hoitaa kun itse sairaana.Toki virukset kiertää perheessä,mutta ainahan jotain voi tehdä estääkseen tartunna.Vaikeaa varmaan olla pussailematta pieniä!!

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   En tietenkään Ulla. Pöpöt kiertää perheessä, mutta en taida kuitenkaan itse laittaa itsenäni karanteeniin. 😀 Jutun pointti oli vain se, että olen saanut olla aamusta iltaan kotona ja siitä isäpäiväidea.

   Joonas

 5. R 5 vuotta ago

  Hanna, minkä biisien tahtiin tanssit sun instan videoissa tänään lapsen kanssa? 🙂 Jäi hyvät biisit kummittelemaan..

 6. Alice 5 vuotta ago

  Miksi sä hoidat kipeänä yksin lapsianne? Ei ihme ettet parane!! Eikö se olisi vaimosi vuoro hoitaa yksin lapsianne, jotta saisit itsesi kuntoon. Sanonpahan vaan….

  • Author
   Joonas Laurila 5 vuotta ago

   En yksin, sanoin vain, että olen saanut olla pitkästä aikaa useamman päivän putkeen aamusta iltaan kotona. Ja virustaudit vaan nyt kestävät pidempään kuin parin päivän mahaflunssat. Kuka hullu sitä yksin kipeänä hoitaisi lapsia. Kysynpähän vaan…

 7. Ulla 5 vuotta ago

  Ihanaa kun vastasit,lasten kanssa pieninä vietetty aika on kultaakin kalliimpaa ja ne hetket menevät liian nopeasti ohi,kun siinä iässä elämässä on paljon kaikkea muutenkin.Ja kyllä niistä nassikoista riittää molemmille käsityötä,joten anna palaa vaan!

 8. Nora 5 vuotta ago

  Pikaisia paranemisia sinne! Mahtavaa Joonas, kun kirjoittelet myös tänne blogiin. En malta odottaa, että juoksukirjasi ilmestyy! Kaipaan vinkkejä ja inspiraatiota omaan treeniin. Tuleeko kirja jo alkusyksystä?

  Aurinkoa teidän perheen viikonloppuun! 🙂

 9. Elina 5 vuotta ago

  Tuo kolmas kuva, mä en kestä 😀 täällä ei enää kohta uskalla vierailla vauvakuumeen pelossa.
  Kyllä kannattaa, ihan ehdottomasti. Se on jotenkin biologista että äitinä mä en ainakaan osannut ottaa etäisyyttä jos olin itse kotona. Huomasin vaan että miehen ja pojan välille rakentui aika tiivis suhde kun mies jäi kotiin kun vauva oli 10kk. Kahden vauvan kanssa on tietty vähän eri asia olla yksin mutta miksei se isältä onnistuisi siinä kun äidiltäkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*