Illallinen yhdelle

Illallinen yhdelle
19.9.2017 Hanna
Kategoriat: koti, ruoka

Tiistai-iltaisin olen usein yksin kotona. Tai no, yksin ja yksin – Joonas on valmentamassa, pienet pojat nukkuvat jo seiskalta ja esikoinen on joka toinen viikko isällään.

Näinä viikkoina nautin illalliseksi juustoja, haen Herkusta tai hallista muutaman lempparin ja annan niiden odotella pöydällä iltaa. Ja sitten syön ne suihini, leivän ja hillon kanssa.

Hairahdin marmoriin vähän jälkijunassa, tilasimme kotiimme mattaharmaata marmoria – palaan aiheeseen kun pikkuruinen pöytämme saapuu.

Musta marmorinen juustolautanen on Normann Copenhagenin, samoin tuo kaunis juustoveitsi. Samalta merkiltä löytyy myös täysmusta juustohöylä, kaunis kuin mikä! Eerikinkadun OUT OF THE DARK myy tätäkin merkkiä, sieltä löytyy paljon muutakin ihanaa – käy pyörähtämässä, paikka on sama missä Helsinki 10 vaikutti aiemmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATomme de Savoie ja vanha, suolakiteinen gouda ovat usein lautasella, voisin elää näillä kahdella juustolla.

Punkuksi valikoitui Superioresta tilattu Langhen Nebbiolo, jota on kaapissa vielä muutama pullo syksyn varalle. Suosittelen lämpimästi tilaamaan viinit kotiovelle, toimitukseen menee muutama päivä ja sen jälkeen ei enää juuri kiinnostele kuikuilla monopolin valikoimaa.

8 kommenttia

 1. nata 5 vuotta ago

  asiasta kukkaruukkuun. Ootko ikinä avannut sun kämmenissä olevia ” – tatuointeja. Mitä ne merkkaa sinulle? kaunis pöytä muuten!

  • Author
   hanna 5 vuotta ago

   Kiitos, Hakolan Woody on kaunein pöytä maailmassa, samaa mieltä. En ole tainnut puhua tatuoinneistani, mietin vielä josko niistä haluan enemmän kertoa. Mutta kiitos kysymyksestä. Ihanaa syksyä sinulle!

 2. Sani 5 vuotta ago

  Mistä ihanat kynttilänjalat?

 3. Hanna 5 vuotta ago

  Ostin ne samasta paikasta, eli Out of the Darkista. Merkki on New works.

 4. Saana 5 vuotta ago

  Moikka – aiheeseen liittymätön kysymys mutta mihin on pastalista kadonnut? Kaipailen kovasti 🙂

  • Joonas Laurila 5 vuotta ago

   Moikka Saana,

   Ei se ole mihinkään hävinnyt. Ollaan vaan oltu sen kanssa vähän tauolla ja se tulee kyllä takaisin entistä ehompana.

   Joonas

 5. Kaisa 5 vuotta ago

  Oi, miten ihana illallinen ja ihana hetki.
  Ja, teidän pöytä on kyllä niin kaunis. Voisin hankkia meillekin, jos olis uudelle pöydälle tarvetta. 🙂

 6. Tiiana 5 vuotta ago

  Onko muita suosituksia Superioresta kuin tuo tässä mainittu viini ? Kiinnostelee tilata mutta arkailen valintoja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*