illallinen neljässä minuutissa

illallinen neljässä minuutissa
12.5.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka

hannag parsaa Olen testannut Jamie Oliverin 15-Minute Meals -kirjan settejä ja pakko myöntää etten koskaan suoriudu alle tunnissa. On se Jamie nopea.
Haastan idolini ja heitän kotikeittiöihin Illallinen neljässä minuutissa -konseptin. Lupaan sen onnistuvan vähintään yhtä suurella todennäköisyydellä kuin Jamien kirjoissa. (Jamie if you’re reading this, I really admire and respect you – can we please meet? I’d love to have a chat with you! e-mail me!)
Tykkään näistä minipienistä villiparsoista ja ostan niitä aina kun kaupasta tai hallista löytyy. Kilohinta on himpun kovempi, mutta toisinaan miniatyyri-illallinen on paikallaan. Alkuruoaksi mainio, kuten kuvassakin ollut annos nautittiin. Minipienet ja hennot varret eivät kaipaa kuorimista saati keittämistä, varresta pieni pala pois ja valmista ilmakuivatun kinkun syleilyyn.

Villiparsaa ja prosciuttoa
Laita uuni kuumenemaan täysille.
Kääri muutama tankoparsa Prosciutto Crudo-viipaleen sisään, täytä pellillinen harvakseltaan, saat tehtyä neljä tai viisi valmista parsanippua.
Raasta päälle julmetusti parmesania, saa mennä pellillekin. Rouhi ronskisti mustapippuria ja heitä kuumaan uuniin.
Muutaman minuutin päästä ovat herkut valmiina, seuraa parmesaania ja nappaa pelti pois kun juusto alkaa muuttua kullankeltaisesta ruskeaan. Omassa uunissamme ei ole valoa, uunissa vietetty aika oli 4-5 minuuttia. Aika nätti tulee tuosta pellille raastetusta parmesaanista, eikö?

Uppomunat
Samassa ajassa valmistuu uppomunat. Riko kananmunat pieniin kahvikuppeihin.
Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää veteen 3 rkl valkoviinietikkaa (meiltä löytyi samppanjaviinietikkaa, tuntui toimivan sekin) ja tee kiehuvaan veteen pyörre, huljautat isolla kauhalla vaan veden liikkeelle. Sammuta samalla liesi.
Laske kahvikuppi kiinni pyörteen keskiosaan ja tiputa munat yksitellen pyörivään veteen. Munakello (heh) päälle, neljän minuutin päästä ongi reikäkauhalla munat kattilasta pois ja nauti samoin tein parsan kaverina.

hannag parsaa

As usual, my timing is bizarrely good!

– Jamie Oliver

5 kommenttia

 1. Spring Cleaning 6 vuotta ago

  no nyt en usko ollenkaan. 4 minuuttia uunissa, mutta käärimiseen ja raastamiseen menee kyllä toiset 4.

  mutta 15 totaaliaika; siihen uskon.

  jamie on kova; sen ohjeilla onnistuu.

 2. hanna 6 vuotta ago

  vartissa valmista, eihän neljässä minuutissa ehdi kokki edes ruoanlaittoviiniään nauttia.

 3. Kiva kuulla näistä miniparsoista, ja ettei tarvitse edes kuoria saatika keittää. Täytyypä zoomailla ensi kerralla kaupassa, että löytyykö näitä.

  • hanna 6 vuotta ago

   Kunpa löytäisit, ovat ihania! Kausi on ilmeisen lyhyt joten pidä silmät auki. Ihanaa pitkää viikonloppua sinulle!

 4. Kim Öhman 6 vuotta ago

  Oon tehnyt niitä 30min aterioita ja ne kyllä menee siihen puoleen tuntiin mutta hiki siinä tulee ja kaikki raakaaineet ja valmistusvälinert pitää olla valmiiksi esillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*