Piimää ostan toisinaan ihan vaan siksi, että saan leivottua tämän kakun joka syntyy ilman kananmunia.
150 g voita sulatettuna
3 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl soodaa
6 dl piimää
pinnalle:
2-4 omenaa (riippuen koosta)
kanelia ja sokeria
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa.
Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle pellille tai voideltuun vuokaan.
Viipaloi omenat ohuen ohueksi ja levitä taikinan päälle.
Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Paista omenapiirakkaa uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Ohje on uudesta Safkaa skideille – Lapsuuden rakkaimmat reseptit -kirjastani.
3 kommenttia
-
Ah, ihana ohje! Pakko testata!
-
Hei,
kiitos ohjeesta! Testasin eilen ja tuli superhyvää! 🙂
-
Author
Kiva kuulla! Yksinkertaiset ohjeet on parhaita, tämän muistaa nopeasti ulkoa ja tarvikkeet löytyy mistä tahansa lähikaupasta. Kaunista lokakuun loppua!