Hulluna pastöroimattomaan omenaviinietikkaan

Hulluna pastöroimattomaan omenaviinietikkaan
17.1.2019 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Rajamäen

Mitä lasipullosta saatavaa voi käyttää kauneudenhoitoon, ruoanlaittoon ja hyvinvoinnin edistämiseen? Vastaus ei ole punaviini, vaikka puolestani hyvinkin voisi olla – vastaus on omenaviinietikka!

Etikka jakaa mielipiteitä, toiset vannovat sen nimeen kaikessa, toiset kiertävät kaukaa. Etikka on äksy kun sitä haistaa, mutta laimennettuna sen ominaistuoksu katoaa ja pinnoilla käytettynä sen haju haihtuu nopeasti. Itse kuulun rakastavaan klaaniin, voisin kirjoittaa kirjan kaikesta siitä, mihin käytän etikkaa. Sain kuvauksiin monta pulloa viime vuoden puolella, jouduin tilaamaan uuden satsin, yksi pullo on puolillaan ja halusin kuviin täydet pullot.

Raapaistaan nyt kuitenkin pintaa, sillä Rajamäen pastöroimaton omenaviinietikka muutti pelin markettien käytävillä. Nyt sitä saa, hakekaa äkkiä omanne pois! Muutaman euron hankinta tulee muuttamaan, no, jos ei koko elämääsi, niin ainakin ajatuksesi etikan hyvistä puolista ja parhaimmillaan pääset samaan positiiviseen kierteeseen, jossa itse olen. Ruoanlaitossa omenaviinietikkaa tarvitaan jatkuvasti, mutta keskityn tässä kirjoituksessa niihin muihin puoliin.

Etikkaa on karkeasti kolmenlaista, sitä kirkasta väkiviinaetikkaa, jota majailee liki jokaisen suomalaisen kuiva-ainelaatikossa ja kirkasta, pastöroitua ja suodatettua viinietikkaa ja sameaa, pastöroimatonta, jonka toivon sunkin löytävän.
Kirkas kaverinsa sopii kokkaamisen lisäksi pyykinpesuun ja pintojen puhtaana pitoon, sameaa kultaa käytän kaikkeen, missä kohteena olen minä itse, siitä löytyy nimittäin ne terveysvaikutukset. Pulloa kannattaa sekoittaa kevyesti ennen käyttöä, jotta pohjalle laskeutunut luonnollinen sakka sekoittuu nesteeseen. Hyödylliset mikrobit asustelevat juurikin siellä sakan joukossa.

 

Luonnollisella käymismenetelmällä valmistettu ja hellävaroen  suodatettu omenaviinietikka sisältää elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Kivennäis- ja hivenaineet, entsyymit ja antioksidantit tekevät kaikki hyvää niin monella tavalla, uskon näiden olevan isossa osassa omassa hyvinvoinnissani.
Luin tämän yhteistyön tiimoilta artikkeleita ja tutkimuksia pastöroimattoman omenaviinietikan terveysvaikutuksista, pastöroimaton omenaviinietikka yhdistetään usein diabeteksen hoitoon ja sillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia ruoansulatukseen ja aineenvaiduntaan, korkean verenpaineenkin se kuulemma laskee. Itse voin puhua vain omasta puolestani, joten alla omia kokemuksiani. Hyvinvointiini vaikuttaa myös hyvä ravinto, liikunta ja elämästä nauttiminen, ei etikkakaan yksin autuaaksi tee. Vatsa toimii, iho on kaunis  – olen vakuuttunut, että etikallakin on mikrobinsa pelissä!

Miten itse käytän pastöroimatonta omenaviinietikkaa?

  • Säilytän kylppärissä suihkepulloa, johon olen sekoittanut 1 dl vettä ja 3 rkl omenaviinietikkaa. Suihkutan seosta päänahkaan ennen suihkua, sain ärtyneen ja kutiavan päänahan rauhoittumaan kahdessa päivässä. Aiemmin olen hoitanut samaa vaivaa kortisonilla, olen tosi iloinen, kun lösyin helpotuksen tähän internetistä – etikka auttaa tähänkin!
  • Suihkautan samaa sekoitusta vanulappuun ja painan kasvoille, jos finni ilmoittelee tulostaan.
  • Sekoitan hammasmukissa reilun desin vettä ja ruokalusikallisen pastöroimatonta omenaviinietikkaa ja kurlaan seoksella, tämä jeesii kurkkukipuun ja toimii myös luonnollisena suuvetenä.
  • Juon aamuisin ison lasin vettä, johon sekoitan 1/2 tl omenaviinietikkaa ja tipan sitruunamehua. En suosittele hulauttamaan pullosta, vaan lusikan kautta. Ja puoli lusikallista reiluun kolmeen desiin on mielestäni juuri hyvä määrä.

Rajamäen uudessa tuoteperheessä on kolme eri makua, lämmin kaneli, virkistävä inkivääri-kurkuma ja maustamaton. Visuaalinen ilme on kaunis kuin mikä, enää ei tarvitse piilottaa etikkaa hyllyn perälle. Olen vienyt tätä lahjaksi kulinaristikamulle, laatikosta löytyi myös rommia, hunajaa ja cayennepippuria.

Käytän itse kaikkia kolmea rinnakkain, etikkahullu kun olen. Instagramin puolelle heitän viikon lopulla yhden ihanan mausteisen juoman, napatkaa sieltä!

5 kommenttia

  1. Iina / MouMou 8 kuukautta ago

    Oon flunssassa ja juoksen saman tien testaamaan kurlaamiskikkaa! Kiitos! 🙂

  2. Silja 8 kuukautta ago

    Hei Hanna ja hyvää alkanutta vuotta Sinulle ja perheellesi! Olipa kiva postaus Rajamäen viinietikoista ja itsekin niitä paljon käyttäneenäni oli mukava kuulla uusista tuotteista. Ulkoasu pulloissa on todellakin tyylikäs ja makumaailma makuhermoihin uppoava! Oli mukava myös, kun palasit blogin ääreen, sitä olin jo vähän kaivannut. Ohjeillasi olen onnistunut aina tekemissäni ruokajutuissa, samaa ei voi sanoa kaikkien kokkien kirjoista…joten niitä hyviä ohjeita ja vinkkejä mielellään luen lisää. Valoa kohti mennään pienin askelin, mutta varmoin sellaisin. Nyt nautitaan vielä lumivalkeasta talvesta ja keitoista näin ”härkäviikkojen” aikaan. Olisiko sinulla jokin erinomaisen hyvä ohje esim. Ramenkeittoon? Kaunista vuoden jatkoa sinne teille.

    • Author
      Hanna 8 kuukautta ago

      Hei Silja, kiitos sun viestistäsi. Olen tässä loman aikana pohtinut blogin tulevaisuutta ja lupaan jatkossa jakaa enemmän reseptiikkaa, joten pysy aalloilla. Ramen-keittoon mulla ei ole valmiina ohjetta, mutta kurkkaapa kaimani Hannan soppa -Hannan blogi, siellä saattaaisi olla. Ja jos ei sitä, niin jotain maukasta soppaa ihan varmasti. Iloa tammikuuhun!

  3. Hammastäti 7 kuukautta ago

    Huolettaa vaikutukset etenkin hammaskiilteelle… On hyvä, että uusia juttuja kokeillaan, mutta pitäis myös miettiä oikeesti mitä poppakonsteja somessa jakaa kaikelle kansalle. En halua pahoittaa mieltäs tällä kommentoinnilla, mutta hammashoitotiimissä mukana olevalle tää on todellakin huolen aihe! Mielenkiinnolla odottelen vastaanotolle saapuvaksi asiakasta, joka on aloittanut aamunsa sitruuna+etikkavedellä tai jopa käyttänyt suuvetenä ko.seosta. Toivon rakentavaa keskustelua puolin ja toisin tästä ”ihmeitä” tekevästä etikasta:)

    • Author
      Hanna 7 kuukautta ago

      Kiitos sun kommentista. Totta, ei tee sitruunakaan hyvää hampaille, mutta osa tavoistani on epäterveellisiä joillakin mittareilla, joskus on pakko tehdä kompromisseja. Käytän yhä fluoritahnaa, sama juttu sen kanssa – fluori on osan mielestä pahin myrkky maailmassa, mut ilman sitä rekiintyy legot kuulemma aivan liian vauhdikkaasti. Tiedä häntä. Onko sulla fluoritahnaan mielipidettä, kerro jos ja kun olet viisaampi. Etkä todellakaan pahoita mieltäni, kommenttisi on asiallinen ja olet aivan oikeassa, että kiille tulisi ottaa huomioon. Auttaisiko, jos imaisisi aamun tropit pillillä…?

Kommentoi artikkelia Silja Click here to cancel the reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*