Holiton kippis

Holiton kippis
16.6.2017 Hanna
Kategoriat: yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö SomersbyOLYMPUS DIGITAL CAMERAKesään mahtuu monta juhlan aihetta ja maljan paikkaa. Jokaisen maljan ei tarvitse olla samppanjaa, eikä edes kuohuviiniä, alkoholittomallekin on aikansa ja paikkansa.
Jos isännöimme juhlia, pidämme aina huolen siitä, että myös autoilevat tai muuten vain alkoholia karttavat saavat käteensä yhtä kivan lasin kuin muutkin. Ja hyviin tapoihin kuuluu myös olla kyselemättä syytä alkoholittoman juoman valintaan, tämä muistutuksena itse kullekin – me nostamme myös alkoholittomat pullot samaan paikkaan muiden juomien kanssa, jolloin vieraamme voivat valita vapaasti mitä itse haluavat.

Ostin kesäksi uusia jääpalamuotteja joilla saa taiottua valtavan kokoisia jääpaloja. Niin isoja, että sain yhden Riedelin viinilasin rikki kun yritin saada kuution mahtumaan lasiin.

Isoissa jääpaloissa on upean ulkomuotonsa lisäksi sekin hyvä puoli, että ne eivät sula hetkessä vaan pitävät pintansa pidemmän aikaa. Ujuta jääpalamuotteihin mintunlehtiä, marjoja tai raparperia ja takaan että vaivannäkösi huomataan. Sujauta lasiin vielä kokonainen mintunoksa ja saat iloa kaikille aisteille, minttu kun huumaa tuoksullaan jokaisella huikalla ja sopii hyvin Somersbyn holittoman omppusiiderin seuraan.

Somersbyn alkoholiton omenasiideri sai testiraadiltamme täydet pisteet, edes skeptisin makutuomari ei päässyt nostamaan esiin makeuskorttia, siideri kun sisältää sokeria maltilliset 3,7 grammaa, eli limuihin verrattuna alle puolet. Ei jää kiusaamaan kitalakea, on raikas ja kekseliäs valinta. Raskausaikana tutustuin moneen alkoholittomaan yritykseen, etenkin viinipuolella ne todella jävät yrityksiksi. Siiderissä holittomuus ei ole kompromissi, minusta tämä on parempaa kuin alkoholillinen versio itsestään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKuvaustuokio oli sateinen, kuten Suomen kesä toisinaan olla saattaa. Sateenvarjon (ja markiisin) alla on kuitenkin aina kesä.

Juhannusjuhlia varten on hyvä varata tarpeeksi holitonta juomaa ja muistaa viilentää sekin ajoissa. Mökillä juomien viilentäminen onnistuu parhaiten nostamalla pullot ämpärilliseen jääkylmää vettä, tai käyttämällä viilennykseen järveä tai merta, se onkin se hyvä puoli siinä, että vesi on vielä tähän aikaan vuodesta kylmää.

Nautinnollisia hetkiä!

4 kommenttia

 1. Kirsi 4 vuotta ago

  Hanna hyvä,

  Kiitos holiton-etiketin vinkistä. Olen saanut paljon teiltä. Nyt toivotan nuorelle perheelle ihanaa lomaa.

  Yt. Kirsi

 2. Tiina 4 vuotta ago

  Hei!
  Ystävällistä, kun huomioitte myös he, ketkä eivät käytä alkoholia. Liian usein kuulee, että voihan sitä nyt yhden ottaa tai ootas vähän mä kysyn tuolta keittiöstä oisko jotain…
  Sitten mulle tulee tunne, että oon vaivaksi/hankala/ no hitto otan yhden skumppalasin ja piilotan sen kukkaruukun taakse kilistelyn jälkeen.
  En myöskään halua jakaa juhlaseurueelle syytä miksi en käytä alkoholia.
  No tässä on menty parempaan suuntaan.
  Ihanaa lomaa teille!

 3. Mari 4 vuotta ago

  Se on kyllä kummallista, miten juomattomuutta pitää aina selitellä. Samoin, jos seurueeseen tulee illan aikana joku uusi, pitää sillekin aina ekana kertoa, et ”Mari ei sit juo ollenkaan” ja sit se ollenkaan on myös jotenkin epäselvä, et niinku et yhtään… Ai mikset…
  Mulla ei juomattomuuteen liity mitään hienoa ajatusta, vakaumusta tai syytä, ei vaan maistu ja mitä kauemmin on juomatta, sitä vähemmän tekee mieli. Lähinnä oon vaan vuosien aikana sisuuntunut enemmän enkä edes harkitse maistavani mitään.
  Ja toisten juominen ei haittaa mua pätkääkään, myös aviomieheni käyttää alkoholia, melko vähäisesti kylläkin, mutta se on hänen oma valintansa. 🙂
  ugh 😀

 4. kati 4 vuotta ago

  On erittäin fiksua tarjoilla aina automaattisesti myös alkoholitonta ja kysely nyt vaan on niin tyhmää etten osaa oikein edes sanoa. Murrr. Ajatelkaa miten epäkohteliasta olisi kun alkaisi kysellä ihmisiltä että miksi sinä juot? Mutta sitten juomattomilta usein tivataan ja jopa tyrkytetään. Kiinnostava vaihtoehto tämä siideri!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*