Herkullinen Dijon-kana

Herkullinen Dijon-kana
15.12.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

IMG_5665-1Muistan hyvin sen hetken, kun sain kuvaviestin tuttavaltani joka oli ostoksilla Herkussa. Kuvassa oli itselleni hyvinkin tutun ruoan – avokadopastan – raaka-aineet, hihkuin innosta, siellähän tehdään asiakkaan elämästä hitusen helpompaa! Kävin itsekin ottamassa kuvan, pitihän se hetki dokumentoida.
Tästä tempauksesta uutisoitiin ja muut kaupat alkoivat tehdä perässä. Ja sehän oli nerokasta, ei tarvinnut asiakkaan kimpoilla paikasta toiseen, etsimässä pastansa aineksia, vaan kaikki löytyi kootusti yhdestä paikasta.
Tapiolan ja Helsingin keskustan Herkussa kävijät ovat varmasti huomanneet 2/20 -tunnuksella merkityt pisteet. Tässä on nyt hyvin pitkälti sama ajatus, mutta viikottain vaihtuvia reseptejä on kolme, joten ei pääse kyllästymään. Tämä oli yksi hauskimmista uutisista, mihin avokadopastabuumin aikana törmäsin. Onhan se selvää, että kaikkeen kyllästyy, jos syö joka päivä.

IMG_5666-1
Teen Stockmannin Herkun kanssa yhteistyötä, joten teille on luvassa entistä ruokaisampi alkuvuosi kanssani. Lupasin testata myös valmiita ohjeitaan, tämä kana valmistui alle puolessa tunnissa ja oli maukasta ja ravitsevaa. Koko perhe oli treenannut alle, joten söimme kolmeen pekkaan koko setin. Nam.

Muutin ohjetta hiukan, alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Dijon-kanaa

Neljälle

3-4 kanan rintafileetä
1 pkt herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kermaa
1 rkl dijonsinappia
2 rkl soijakastiketta
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

Tarjoiluun täysjyväriisiä (10 min)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta kanan rintafileet uunivuokaan, sivele pintaan hiukan öljyä, suolaa ja pippuroi kevyesti. Paahda fileitä uunissa n. 15 minuuttia.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Suikaloi sipuli. Viipaloi herkkusienet ja murskaa valkosipulinkynsi.

Lämmitä paistinpannussa tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja valkosipuli.

Lisää herkkusienet ja paista, kunnes sienien vesi on haihtunut.

Kaada kerma joukkoon ja mausta dijonsinapilla, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Anna hautua hetken.

Kaada kastike uunivuokaan, kun kanan rintafileet ovat kypsät.

IMG_5664-1Yhteistyössä Stockmann Herkku

Comment (1)

Pingbacks

  1. […] G. on melkoinen reseptivelho, meidän arkiruokalistalle on päässyt jopa viisi Hannan reseptiä. Dijon-kanan lisäksi teemme usein karitsalootaa ja Safkaa-kirjoista maalaissalaattia sekä lohisalaattia. […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*