Hannan kalakoulu osa 1

Hannan kalakoulu osa 1
12.12.2015 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

hannag stockan herkku                                                                                                       Yhteistyössä Stockmann Herkku

Jouluiset terkut Stockmannin Herkusta, josta juuri saavuin. Hoidan ruokaostoksiani muuallakin, mutta Herkku on aina se elämyskeskus, jossa asioin kun tilanne vaatii erityistä huomiota. Tuohon kategoriaan kuuluu koko joulukuu. Minusta on kai tullut sellainen jouluihminen, huomaamattani.
Stockmann Herkun kalatiski sai ensimmäisenä Suomessa tuoreen MSC-kalan myyntiiin oikeuttavan sertifikaatin. Hankintaketju kestää tarkastelun ja valitsemasi kala on ekologisesti kestävä valinta.

Herkun kalatiskillä on osaavaa henkilökuntaa, tykkään ja tapaan rupatella ja kysellä kaloista, niiden alkuperästä ja käsittelystä. Muistakaa tekin kysyä, he ovat siellä sinua varten.
Jumbon Herkussa teroittivat veitsenikin, kun olin siellä promoamassa kirjaamme. Terkkuja Jumboon!

Lohi ui ruokapöytäämme vähintään kerran viikossa, olen viime aikoina innostunut käsittelemään sitä enemmän itse. Syy moiseen on se, että kävin vihdoin ostamassa sen veitsen, jonka avulla kalan kimppuun käy ilolla. Terävyys 2.0.

Kuvan lohi on Herkun gourmet-lohta, eli sitä parasta laatua. Ruodot on nypitty ja vatsarasvat poistettu, kotikokki pääsee aika monta astetta helpommalla. Tässä puoli kiloa sitä iloa.

 

hannag stockan herkku

En ole kalamestari, mutta olen kyllä aika taitava leikkaamaan tätä pehmeää rasvaista kaveria, siksi halusin jakaa vinkkini teillekin.

Pestään ensin kädet ja leikkuulauta, kuivataan ne hyvin ja otetaan viereen talouspaperia ja keittiöliina.

Pyyhi talouspaperilla kala kuivaksi ja nosta se puhtaalle leikkuulaudalle. Jos lauta ei meinaa pysyä paikoillaan, kostuta ohut keittiöliina ja asettele se laudan alle.
Leikkaa kala ensin kahteen osaan, käsitellään noin peukalon pituinen osio kerrallaan.

hannag stockan herkkuKatsokaapa ensin tämä lyhyt YouTube-video sashimin leikkaamisesta, tiedätte siten helpommin mistä puhun.
Poista ensin kalasta nahka, toki voit pyytää kalamestaria leikkaamaan sen pois, itse en enää halua, koska minulla on uusi, maailman terävin sashimiveitsi!
Aloita vatsan puolelta, ujuta veitsi liki kiinni nahkaan ja vedä veistä rauhallisesti itsestäsi poispäin. Laudalle jää makamaan nahka, jonka kätevä emäntä varmasti friteeraa, itse heitän sen biojätteisiin.
Aloita ohuiden sashimi-palojen leikkaaminen vatsan puolelta, leikkaa kuvan osoittamalla tavalla, kunnes tulet selkäosan puolelle. Käännä siinä vaiheessa kalaa 90 astetta ja jatka leikkaamista.

hannag stockan herkkuhannag stockan herkkuTässä vaiheessa yksi pala on käsitelty, siirry sen jälkeen seuraavaan. Olen armollinen itselleni, en tosissaan saa aikaan pelkästään kaunista palaa, tätä silppuakin syntyy. Vinkki: ota leikkuulaudan viereen teräskulho, jonne voit nostella rippeet ja nahat, siten sinun ei tarvitse availla roskista kalan käsittelyn aikana.

hannag stockan herkkuJaan teille seuraavassa postauksessa kaksi simppeliä, mutta sitäkin maistuvampaa ohjetta, jotka näistä kaloista syntyi.

hannag stockan herkku

 

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*