Mäntysuopaa ja maitokahvia

By in yleinen

#hannagkokkaa1Yrittäjyys mahdollistaa mulle kaiken sen, mistä olen haaveillut ja elän unelmaani. Se huono puoli yrittäjyydessä on, että pomo ei tule koskaan taputtelemaan olkapäälle ja kiittämään hyvästä työstä, välietappien saavuttaminen ei heilauta ketään, työkaverit eivät tsemppaa kun toista väsyttää ja ylennyksiä ei tule tarjoamaan kukaan. Ite on tehtävä ja se itselle palautteen antaminen on muuten melkoisen vaikeaa.

Olen painanut tätä seuraavaa, syksyllä ilmestyvää kirjaa jo kauan. Monen monta kuukautta ja mitä lähemmäs kesää on tultu, sitä tiiviimpi on ollut tahti. Jonain päivänä syntyy paljon, toisinaan tuntuu, että deletoin tekstejä ja vaihdan suuntaa. On päiviä kun en ehdi halata lapsia kuin kerran, päiviä kun Joonas on vetovastuussa kaikesta ja päiviä kun myös hän väsyy.

Eilen totesin, että en ehdi saada deadlineen mennessä aikaan sellaista tekstiä, johon olisin tyytyväinen. Peruin sen vuoksi viikonlopun menot, sen eniten odotetun viikonlopun koko kesänä, sen ainoan vapaapäivän kun olisin päässyt nauttimaan pelkästä hengailusta ja meri-ilmasta. Vaihdan sen läppärin kanssa oleskeluun, koska en voi muuta.

#hannagkokkaa3

Eilen illalla klo 20.36: Pesen polvillani keittiön lattiaa ja vollotan, tuoksuu Mäntysuopa ja epätoivo. Törmään siihen pohjaan, johon varmaan usea luovan alan tyypeistä projektinsa aikana törmäävät. Haluan perua seuraavan kuvauspäivän ja mennä biojäteastiaan piiloon.

Tänään klo 08.45: Istumme kahvilan terassilla pienten kundien kanssa, juon maitokahvia ihan rauhassa, skidit leipoo uunituoretta croissantia suihinsa ja me jutellaan tavallisista asioista Joonaksen kanssa, saadaan lauseita loppuun.
Siitä koko köörillä ruokakauppaan, kotiin ja kuvaamaan. Assari-Yulia on tehokas ja ihana, kuvaaja-Antti osaa kuunnella ja tallentaa ruoasta sen, mikä minua kiinnostaa.
Tänään syntyi paljon hyvää, sain jo kaikki päivän reseptit kirjoitettua puhtaaksi ja myhäilen mielessäni paria ohjetta, jotka ylittivät omatkin odotukseni.

Hanna G. kokkaa -kirja on mulle tähän mennessä rakkain projekti ikinä, se on mun kasvutarina pohjaan polttajasta kokiksi, se on jollain tasolla myös oppikirja, se on kaikkea sitä, mitä minä olen oppinut ruoasta. Ja se on projekteista merkittävin, koska se on niin henkilökohtainen ja intiimi.

Siksi kai sen tekeminenkin tuntuu, hyvässä ja pahassa.

En malta odottaa, että kirja on valmis ja pääsen heittämään sen kaikille niille kulinaristeille, jotka sitä odottavat. Jos sinä olisit yksi heistä ja olet jättänyt kommenttia ja tsempannut, tiedä sun sanoilla olevan suuri merkitys. Ilman työnantajaa se paras palaute tulee sieltä ruudun takaa. Kiitos kun olette!
Vastalahjaksi teen tätä kirjaa, jonka uskon tuovan paljon iloa, hyötyä ja makuelämyksiä keittiöihinne.

#hannagkokkaa2Kuvat Antti Mutka

 

26 kommenttia

 1. Eija 4 vuotta ago

  Jaksaa jaksaa ..maltan tuskin odottaa.Voiko ennakkotilauksen jo tehdä ?

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos tsempistä! Ei ihan vielä, sitten kun kansi on valmis ja kirja on painossa, sitä odotellaan. Ilmoittelen heti kun ollaan tässä vaiheessa!

 2. Marja Paasivaara 4 vuotta ago

  Jaksaajaksaajaksaa! Tsemppiä Hanna, hyvää tulee <3
  t. Marja

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos Marja! Ja hei ikimuistoista päivää teille!

 3. Emilia 4 vuotta ago

  Tsemppiä, odotan kuin kuuta nousevaa! Ja muista, että ankarin kriitikko istuu varmasti sun oman työpöydän jakkaralla, yritä olla hänen kanssaan samalla puolella. Aurinkoo teille! 🙂

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos paljon sun kommentista! Kaunista heinäkuun jatkoa!

 4. Sanna Lehtinen 4 vuotta ago

  Hanna G. kokkaa❤️

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Sydän <3

 5. Kaarina 4 vuotta ago

  Hei Hanna!
  Toivotan valtavasti tsemppiä viikonloppuusi! Kirja valmistuu varmasti ja tekstisi ovat aina soljuvia, oivaltavia ja osuvia, epäilemättä tälläkin kertaa, myös näiden kansien välissä. Odotan aivan malttamattomana kirjaasi, se kiinnostaa enemmän kuin moni asia pitkään aikaan. Kiitos, kun kokkaat ja kirjoitat siitä 🙂 Helleterkuin Kaarina, täällä ruudun takana on oltu jo Chicling-ajoista asti

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Chicling-ajoilta, en kestä, miten siistiä. Kiitos kun olet mukana mun retkellä, olen iloinen.

 6. Jonna 4 vuotta ago

  Minäkin olen ollut mukana Chiclingistä lähtien!
  Ja muistan tarinan kuinka vispipuuroa keittäessä heitit liemet pois 😀 (toiv. tää on oikea muistikuva eikä mun keksimä..) Joten tätä kasvutarinaa on ollut ihana seurata.
  Tsemppiä viimemetreille, maali näkyy jo!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Oikein muistat! Haha, matka on ollut pitkä ja opettavainen. Kaunista heinäkuun jatkoa sinulle!

 7. Johanna KL 4 vuotta ago

  Sun ruokaohjeet on niin hyviä! Maltan tuskin odottaa, että kirjasi valmistuu.

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Miten ihana kuulla, kiitos kun odotat – pian se on valmis!

 8. Iris 4 vuotta ago

  Tämä kirja menee kyllä heti tilaukseen, kun se on mahdollista. Kaikki kirjasi löytyvät hyllystä ja tätä projektia on ollut kiva seurata. Tsemppiä loppurutistukseen, Instan ja blogin perusteella tästä kirjasta tulee aivan paras!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos! Olen kyllä sitä mieltä, että tämä on paras, ihan omaa luokkaansa. Huomaatko, olen voiton puolella täällä. Ihanaa viikonloppua!

 9. Kirsi 4 vuotta ago

  Aallonpohjia tulee ja onneksi myös menee, jopa meillä tavallisilla duunareilla. Varmasti luovan työn ja yrittäjän pääkopassa ne tuntuvat. Tsemppiä loppurutistukseen, jälkeenpäin mietit, että tämä projekti oli kaiken vaivan arvoinen ja aloitat seuraavan projektin.
  Kirjaa odotellessa!!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Kiitos paljon, ja totta, kai niitä on kaikilla niitä pohjaosumiakin, pääasia et sieltä noustaan. Kaikkea hyvää sulle!

 10. Kirsi 4 vuotta ago

  Hei!
  Kirjojesi koko kirjolla meidän perhe kokkaa. On jännittävää, mitä uutta uusi kirjasi meille tuo. Olet ,Hanna, minulle tärkeä ja rakas.

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Voi kiitos, ihana kuulla!

 11. Amelie 4 vuotta ago

  Sun reseptit on Hanna aivan mahtavia, teen todella usein niitä. Resepteissäsi kerrot suoraan, jos se on työläs eli sitä ei aloita tekemään töitten jälkeen, kun verensokeri on laskenut liian alas ja tekisi mieli leikata ulkotakki päällä leipää pahimpaan nälkään.

  Sun reseptit on kekseliäitä ja niissä on aina joku kiva juttu, jotain sellaista mitä ei olisi koskaan keksinyt itse. Varsinkin juhannusruuista iso kiitos, tein todella montaa niistä. Pää oli ihan tyhjä kiireisen kevään jälkeen, joten printtasin vaan sun ohjeet ja hurautin kauppaan.

  Jaksat varmasti rutistaa urakan loppuun ja kun kirja on valmis, tehkää jotain super ihanaa koko perheen voimin.

  Mukavaa kesää!

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Voi kiitos, mahtavaa kuulla, parasta palautetta mitä voi saada – kiitos! Saan tästä voimia jatkaa. Kaunista kesää!

 12. Kirsi 4 vuotta ago

  Hei, suunnittelen uuden kokkiveitsen ostamista. Voisitko ammattilaisena suositella jotain hyväksi havaitsemaasi tuotetta, ettei tulisi hukkaostosta?
  Kirsi

 13. Tytti 4 vuotta ago

  Ehdotus kirjan nimeksi: Täyttymys

  Ruoka unelmasi täyttymys kokkitutkinnon myötä.
  Kirjan valmistumisen tuoma täyttymys kovan työn ja intohimon kautta.
  Hyvän ruuan suupieliä ylös nostattava ilo eli onnen täyttymys.
  Ravinnollinen ”täyttymys”.

 14. hansu 4 vuotta ago

  Hei kiinnostaisi tietää mistä tuollainen hieno roikkuva kuiva-ainehylly on peräisin?

  • Author
   hanna 4 vuotta ago

   Se on Hakolan Riippu-hylly 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*