Hän palasi pyytämään anteeksi

Hän palasi pyytämään anteeksi
23.2.2017 Hanna
Kategoriat: yleinen

Blogihistoriani luetuin postaus oli tämä. En arvannut lainkaan minkä padon ovet avasin kun nostin aiheen esille. Sain valtavan määrän kannustavia viestejä, olen vastaillut meileihin ja antanut aiheesta haastatteluja. Olen jutellut kadulla ja kahviloissa kiusaamisesta, saanut halauksia tuntemattomilta ja ollut yhtä kaikki aivan hämilläni tästä kaikesta, minkä postaus aiheutti.
Halusin vielä palata aiheeseen, sillä julkaisemani kommentin jättänyt Ebba palasi takaisin, alla keskustelumme kommenttiboksista.

Kirjoitettu 31.1.2017 klo 12:52
Ei tällä varmastikaan mitään merkitystä sinulle ole mutta silti: Pyydän anteeksi paskamaista kommenttiani. Olen todella todella pahoillani.

Kirjoitettu 31.1.2017 klo 13:44 / Vastaus käyttäjälle Ebba.
Ebba, sun anteeksipyynnöllä on todella suuri merkitys minulle. Olen odottanut sun palaavan, olet älyttömän rohkea kun sen teit. Kiitos.

Kirjoitettu 31.1.2017 klo 13:49 / Vastaus käyttäjälle Ebba.                                                   Lisäys edelliseen, annan anteeksi.

Kirjoitettu 31.1.2017 klo 15:05
Kaiken ilkeän, mitä sanoin, haluaisin perua, aivan kaiken ja tässä kävi juuri niin kuin pitikin, paska fiilis valtasi minut, enkä voinut antaa asian olla. Oli pakko palata! En itseni takia vaan sinun. Halusin pyytää sinulta anteeksi ja yrittää ottaa edes murto-osan takaisin siitä, mitä sinulle aiheutin. Blogikirjoituksesi sai myös minut itkemään, tajusin satuttaneeni. Toivottavasti se sai monet muutkin mielen pahoittajat miettimään sanomisiaan, kuin vain minut. Heippa nyt. Olet ihana!

Kirjoitettu 31.1.2017 klo 17:26 / Vastaus käyttäjälle Ebba.
Kiitos Ebba, paha mielesi kertoo inhimillisyydestä ja empatiasta. Olen iloinen, että tulit takaisin. Mä olen oikeesti aika nasta tyyppi, saattaisit jopa tykätä jos tavattaisiin. Tämä on pieni osa mun elämää, suuri osa päivää kuluu aivan muissa merkeissä. Huoleni ja murheeni mullakin, usko pois. Blogin tekeminen on kivaa, toivon sen tuovan iloa muillekin. Ja sinun esiintulosi antaa varmasti ajateltavaa monelle, hyvä sana voittaa aina sen ilkeän. Oon varma et sulle tapahtuu jotain ihanaa lähiaikoina. Varaudu siihen. Hei nyt!

Kirjoitettu 2.2.2017 klo 19:53
Varmasti olet nasta tyyppi, tiedän sen kyllä. Tavattuhan me on monet kerrat, eri kissanristiäisissä. Ei juteltu kuitenkaan kertaakaan. Toivottavasti tosiaankin esiintuloni vei pahaa mieltä edes vähän pois, kaikkea tuskin korjasi.

Blogistasi: se on todella ihanaa luettavaa!

_04A0261-2
Hän oli todella rohkea tullessaan takaisin ja hän näyttää hienoa esimerkkiä. Kiusaaja voi lopettaa, hän voi tehdä päätöksen ja muuttaa suuntaansa.
Ei kiusata enää, eikä hyväksytä kenenkään kiusaamista. Kaikilla meillä on jokin keino toimia, jos ei muuta, niin se kaunis sana.
Minun uskoni ihmiseen on sata, ei grammaakaan vähempää.

Kuva Dorit Salutskij

17 kommenttia

 1. Tiina 3 vuotta ago

  Olipa rohkeaa kiusaajalta palata pyytämään anteeksi.
  Itse mietin kun luin kaikkia niitä kommentteja, joissa ihmiset antoivat sinulle tukensa ja kannustuksensa, että niin paljon kuin sinä ansaitsitkin kaiken sen, niin taas kerran se kiusaaja, jolla on hiton paha olla ja joka varmasti haluaisi vain rakkautta ja hyväksyntää, jäi ilman kaikesta siitä ja sai vaan muiden vihaiset kommentit osakseen. Kuinka osaisimme auttaa näitä, joilla on paha olla, niin että heidän ei tarvitse kiusata muita, saadakseen paremman olon?

  • Author
   hanna 3 vuotta ago

   Kiitos kommentista Tiina. Tärkeä kysymys, johon mulla ei ole vastausta. Voin vain yrittää itse jakaa kauniita sanoja, kannustusta, toivoa, iloa ja hyvää energiaa. Ja antaa anteeksi. Enkä minä missään nimessä halua kommenttiboksiin kenenkään parjaamista, se ei auta asiassa eteenpäin. Kaikkea hyvää sun talveen!

 2. Ihana 3 vuotta ago

  Ihanaa, kuinka hän uskalsikin palata ja pyytää anteeksi.
  Tuli hyvä mieli mulle, ulkopuolisellekkin.
  Tehdään tästä maailmasta parempi, EI KIUSATA 🙂 <3
  Ihanaa kevättä teille, Hanna ja super muu perhe. 🙂

  Ps. Tykkään ihan hirveästi seurata sua igssä kun päivität teidän babeista juttua. Samoja juttuja tapahtuu täälläkin nimimerkillä, yhden prinsessan (10kk) mami 🙂

  • Author
   hanna 3 vuotta ago

   Ihanaa kevättä sinullekin ja pienelle prinsessalle!

 3. Lispe 3 vuotta ago

  Vau että ihailtavaa! Luo niin toivoa siitä, että kiusaamisesta puhumisella on oikeesti vaikutusta. Sydän sulle ja ebballe <3

  • Author
   hanna 3 vuotta ago

   Sydän sulle myös!

 4. Heleää 3 vuotta ago

  Wau!! Aivan mahtavaa! Minullakin usko ihmiseen nousi huimasti… hienoa. Kiitos kun kerroit!

  • Author
   hanna 3 vuotta ago

   Olipa ihana kertoa, oon tosi iloinen tästä tapahtumaketjun kulusta. Halauksia!

 5. Alice 3 vuotta ago

  Kiinnitin huomiota lenkkareihin, joilla olet juossut lenkkejä viime aikoina ja ihmettelen, miksi et näillä keleillä, (kun maassa on jäätä ja lunta) juokse nastalenkkareilla? On aika riski lähteä juoksemaan ilman niitä ja etenkin, jos mukanasi on vielä mukana vauva. Mitä, jos kaadut ja pahimmassa tapauksessa sinun lisäksi kaadat myös vaunut?

 6. Hanna 3 vuotta ago

  Muistan, kun luin kiusaamista käsittelevän blogikirjoituksesi. Meinasi tulla itku. Kuinka paha ihmisellä voi olla, kun sanoo toiselle niin rumia sanoja. Tuli hiukan epätoivoinen olo, että tällaiseksiko maailmamme on muuttunut. Tänään meinasi taas tulla itku. Nyt tuntuukin siltä, että ehkä meillä ihmisillä onkin vielä toivoa.

  • Author
   hanna 3 vuotta ago

   Kiitos kommentistasi, ja kyllä, sama fiilis mulla. Halauksia!

 7. T 3 vuotta ago

  Mä en tunne sua, mutta mikäli koskaan ohimennenkään tapaan, niin tulen sanomaan ihan kasvotusten terveiseni. Sinulla on ihana blogi täynnä mahtavia kuvia, tulen aina hyvälle tuulelle kun katson ja luen teidän perheen arjesta (ja juhlasta).

  Mun mielestä sä oot hyvä roolimalli, esimerkki siitä miten äitiyden, parisuhteen ja uran voi yhdistää ja kuinka arjen palapelin voi saada toimimaan joustavasti kaikkien perheenjäsenten edun huomioiden. Ihan huippua!

  Hyvää viikonloppua teidän perheelle!

  • Author
   hanna 3 vuotta ago

   Olisipa ilo törmätä suhun, tuu ihmeessä moikkaamaan jos kohdataan. Kauniisti sanottu, kiitos paljon. Ihanaa talvea!

 8. Eloveena 3 vuotta ago

  Mikä hyvänmielenpostaus! Ihana, että jaoit tämän, muuten olisi jäänyt saamatta piste tapahtuneelle. Ja mikä ajatus siitä, että maailmaa voi todellakin muuttaa.

  Alicelle ylempänä kommenttina, että päkiäjuostessa nastoille ei ole samanlaista tarvetta kuin kantajuoksijalla. Päkiäjuoksun oppineilla liukastumisvaara on merkittävästi pienempi. (Oletan röyhkeästi siis, että Hanna juoksee päkiöillä, koska tiedän kokemuksesta hänen miehensä opettavan sitä…) 😀

 9. Anna 3 vuotta ago

  Olen onnellinen siitä, että Ebba pyysi anteeksi! Uskon vankasti siihen, että jos kaksi ihmistä asettuisi vastatusten rauhallisessa mielentilassa aidosti kuuntelemaan toistensa tarinaa, KUKAAN ei kiusaisi toista. Eikä syrjisi tai katsoisi kieroon. Kun saa tietää millainen menneisyys ihmisellä on, millainen hän on kuoren alla, eli kun aidosti kohtaa toisen, ei monillakaan terveillä ihmisillä ole pokkaa sen jälkeen ilkeillä. Sen vuoksi olen myös todella onnellinen aiemmasta postauksestasi: ei ole vahvaa niellä kaikki ja olla mukamas välittämättä, vaan paljastaa se, että sattuu.

 10. Maria 3 vuotta ago

  Mä en ihan ymmärrä tätä ”jeesustelua”, jossa itketään ja tunnetaan sääliä ja sympatiaa blogin kirjoittajaa kohtaan. Eiköhän meistä jokainen ole syyllistynyt muiden ihmisten mollaamiseen, myös blogin kirjoittaja uskoisin näin. Eikö joku kirjoitaja ollut kommentoinut tänne, että blogin kirjoittaja oli jossain bileissä kysynyt, että kenen kanssa täällä viitsi jutella?!! Ja varmaan suurin osa meistä on kokenut jonkinlaista kiusaamista elämänsä aikana. Tuskin blogin kirjoitaja on mitenkään ainutlaatuinen.

  • Author
   hanna 3 vuotta ago

   Blogin kirjoittaja on ainutlaatuinen, sinäkin olet, me kaikki olemme. Ollaan siksi ja siitä huolimatta kilttejä toisillemme, jooko?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*