Grillikauden parhaat ohjeet

Grillikauden parhaat ohjeet
8.5.2019 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Kikkoman & BIC

Järkkäsimme toissa viikolla grillibileet kaupungissa, reseptit päätyvät toivon mukaan sinunkin kesäkeittiöösi! Kikkomanin maukkaat kastikkeet ovat vahvasti mukana kokkailuissa, Kikkoman soijakastike, Ponzu-sitrussoijakastike ja Kikkoman Teriyaki-kastike seesaminsiemenillä ovat kolme kovaa, jotka kannattaa napata mukaan herkutteluun. BIC -sytyttimillä sujuu grillin herättely helposti, pitkän vartensa ansiosta tämä kaveri on mulla kesäisessä grillaussetissä aina mukana.

Reseptit neljälle hengelle

Ponzu-kevätsipulivoi

1 kevätsipulinippu pitkittäin leikattuna
2 rkl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastike
1 tl limemehua
250 g huoneenlämpöistä voita
1/2 tl chilihiutaleita
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Käristä grillissä kevätsipulia n.10 minuuttia, se saa hiiltyä ihan kunnolla.
Leikkaa hiiltynyt sipuli pieneksi hakkelukseksi ja sekoita huoneenlämpöiseen voihin.
Mausta limemehulla, chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla.
Kääri pötköksi kelmuun ja säilytä maustevoi jääkaapissa.

Tarjoa tätä ihanaa maustevoita uusien perunoiden, leivän, grillatun parsan ja kevätsipulin kanssa. Yksi vieraistamme totesi, että sitä voi syödä sellaisenaan, yhdyn mielipiteeseen – se on hullun hyvää!

Kanavartaat ja mausteinen pähkinätahna

Tarvitset reseptiin varrastikkuja. Jos käytät puisia tikkuja, upota ne veteen toviksi ennen grillaamista, jotta ne eivät syty palamaan.

n. 500 g broilerin sisäfileetä tai muuta broilerin lihaa
1/2 dl ruokosokeria
1 dl miriniä
1 dl Kikkoman -soijakastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
2 limen mehu

Sekoita mausteet kulhossa.
Nosta kulhoon lihat, sekoita ja kelmuta huolella.
Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi, halutessasi saavat marinoitua pidempäänkin.

Tikuta lihat taittelemalla ne mahdollisimman tasaisesti vartaille.
Nosta melko kuumille hiilille ja paistele käännellen muutaman minuutin ajan, nosta sivumpaan jos meinaavat palaa.
Vartaat kypsyvät n.10-15 minuutissa.
Tarjoa kanavartaat mausteisen pähkinätahna kanssa.

Mausteinen pähkinätahna

2 dl pähkinävoita
1 rkl Kikkoman -soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl chilitahnaa esim Sriracha
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl limemehua
pala tuoretta inkivääriä raastettuna

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja notkista vesitilkalla kunnes seos on sopivan notkeaa.

Viimeistele kanavartaat pähkinätahnalla.

Mureat ribsit Teriyaki-kastikkeella

• 2 rkl suolaa
• 2 tl cayennepippuria
• 1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
• ½ tl mustapippuria
• 1 tl savupaprikajauhetta (makea)
• 2-3 kg (baby back) pork ribs (6-8)

Sekoita rubin ainekset yhteen ja ripottele kunkin kyljen ylle ja hiero mausteet kunnolla lihaan, käytä reilusti ja hiero jokainen kohta huolella. Jos mausteseos ei riitä, tee sitä lisää, liha saa makunsa tästä ihanasta mausteseoksesta.
Pakkaa kukin kylkipala tiukasti alumiinifolioon ja paista 175 asteisessa uunissa 3 tunnin ajan, baby back pork ribsit kypsyvät parissa tunnissa. Huomaa, että folion sisään kertyy nestettä, suojaa uunin pohja pellillä. Nosta foliot varoen uuunista ja kaada neste kulhoon ja säilytä se kastiketta varten.
Jäähdytä possunkyljet huoneenlämmössä, kääri ne jäähdyttyään puhtaaseen folioon ja säilytä viileässä. Voit valmistaa ribsit tähän asti jo edellisenä päivänä.

Glaseeraus possulle
– n. 2 dl paistolientä, jonka säästit (käytä kaikki mitä sait talteen!)
2 1/2 dl Kikkoman Teriyaki-kastike seesaminsiemenillä
2,5 dl sokerillista kokista
3 rkl limemehua

Kuumenna kattilassa possujen paistoliemi, kokis ja Teriyaki-kastike seesaminsiemenillä ja keitä seos kiehuvaksi, pudota lämpöä siten, että kastike poreilee kevyesti.
Purista mukaan limemehu ja keittele, kunnes seos on keittynyt noin puoleen.

Kun alat grillaamaan, avaa foliot ja nosta kokonaiset kylkipalat kuumaan grilliin. Liha on kypsää, nyt se saa mahtavan savun maun ja glaseerauksesta tahmean pinnan. 
Grillaa kutakin kylkeä 10-15 minuuttia ja valele molemmat puolet ainakin kertaalleen ihanalla kastikkeella, käännä kylkipalat varoen.
Kun lopputulos miellyttää, nosta lihat varoen leikkuulaudalle ja anna huilata tovi. Leikkaa ribseiksi ja tarjoa. Viimeistele ruohosipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Meri-Tuulin ja Natan ohjeet löydät tonteiltaan, käy kyttäämässä ja nappaa talteen. Muuta ei tähän grillikauteen tarvitakaan!
Vihreät parkatakit meille lahjoitti R-Collection, kiitos!

Kuvat Bonzu

Comment (1)

  1. Sirkku 2 viikkoa ago

    Hei Hanna ja kiitos taas mahtavista vinkeistä. Tuo ponzu-sitrussoijakastike on nykyinen lempparini, tykkään kovin. Ja hei, sain juuri luettua sun ruokakirjasi, Hanna G kokkaa, mikä upea lukukokemus! Tykkään lukea mieluummin ruokakirjoja kuin esim. romaaneja, ja kirjasi luin lähes yhdeltä istumalta. Valitettavasti se oli kirjaston, ja piti jo palauttaa, mutta taidan kääntyä kirjakaupan puoleen, ja ostaa sen omaksi. Uskoisin, että on rahansa väärti. Kiitos ja antoisaa kevättä! Sirkku

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*