Fiksun valinta on Matsmart (sis. alekoodin)

By in yleinen

Kaupallinen yhteistyö MatsmartOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokahävikki on tapetilla ja hyvä niin. Itse havahdun aina kun biojäteastiassa on muutakin kuin kahvinpurut ja perunankuoret, se onneksi pistää sydämeen ja pakottaa katsomaan peiliin.

Syömäkelpoista ruokaa heitetään vuosittain pois sellaisia määriä, että heikompaa hirvittää. 10-15% menee haaskuuseen, ruokaa joka olisi vielä syömäkelpoista.
Olisi helppo syyttää ravintoloita ja kauppoja, sieltä se suurin määrä varmasti tulee. Asia ei kuitenkaan ole niin, kotitaloudet on se suurin ongelma, eli just sinä ja minä täällä toisessa päässä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa 120-160 miljoonaa kiloa (!) vuodessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baby steps, kun muutoksia tehdään, ei pidä haukata liian isoa palaa kerralla. Meille on tullut apuun myös tämä maan mainio Matsmart-palvelu, joka myy 20-90% alennuksella ruokaa, joka muuten olisi päätynyt jätteeksi. Miten se on mahdollista, mietit ehkä siellä. Minäpä kerron!
Ylituotanto, pakkausten muutokset, kuljetuksessa hiukan hittiä ottaneet pakkaukset, pakkausten vaihtaminen tai lyhyt parasta ennen -päiväys ovat syitä, miksi Matsmart on olemassa.
Olemme tilanneet muutaman kerran isomman satsin ja ollaan ihan innoissamme, koskaan ei voi ihan tietää, mitä verkkokaupasta löytyy, mutta kokemuksen mukaan aina siellä on sopivasti kaikkea, jotta ostoskorista tulee muhkea – onneksi sen saa tilattua kotiovelle asti.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chili á la Joonas

4-6 hengelle

3prk tomaattimurskaa
1prk valkoisia papuja
1prk kidneypapuja
1prk maissia
1prk kikherneitä
400g jauhelihaa
2 sipulia
1dl punaviiniä
1-2tl juustokuminaa
1-2tl paprikajauhetta
1tl jauhettua korianteria
1rkl soijaa tai Worchestershire-kastiketta
1-2 tuoretta chiliä maun mukaan
suolaa ja pippuria

Lisukkeet:

1prk Creme fraiche
Juustoraastetta, jos jääkaapista löytyy juustoa
1-2 limeä
1prk jalopenoja
Puntti tuoretta silputtua korianteria

Tomaattisalaatti:

2 tomaattia
1 sitruunan mehu ja kuori
Tilkka valkoista balsamicoa

Chili

Leikkaa sipulit mahdollisimman pieneksi ja kuullota padassa voissa ja öljyssä noin 15-20min.

Nosta sipulit pois ja ruskista jauheliha padassa mausteiden kanssa.

Lisää sipulit takaisin pataan ja päälle kaksi purkkia tomaattimurskaa ja punaviini ja anna porista noin 10min, jotta ylimääräinen neste kiehuu pois.

Lisää kaikki pavut, maissi sekä viimeinen tomaattimurska ja anna padan hautua vielä 20-30min ja tarkista maku. Padan voi antaa hautua vielä pidempäänkin, mutta jo tässä ajassa ruoka on valmista ja todella hyvää.

Tomaattisalaatti

Kuutioi tomaatit ja raasta sitruunan kuori.
Sekoita tomaatit, sitruunan kuori ja -mehu sekä balsamico kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile chili creme fraichen, tomaattisalaatin, jalopenojen ja silputun korianterin sekä nachojen kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä padasta ammenettiin nälkään jos toiseenkin. Vaimo testaa parhaillaan seuraavaan ruokakirjaansa tulevia safkoja ja tämä pata jäi hellalle – ystäviä tuli ja meni päivän aikana ja illan tullen pata oli tyhjä. Parasta palautetta jos minulta kysytään!

Haluatko testata Matsmartia itsekin? Nyt on hyvä sauma.

Saat omasta vähintään 40 euron Marsmart-tilauksestasi 10 euron edun koodilla HANNAKESÄ18. Koodia ei voi liittää muihin etuihin ja koodia voi käyttää yhden kerran per asiakas.

2 kommenttia

  1. Aino 6 kuukautta ago

    Nam mikä resepti! Testiin menee!

  2. hanna 6 kuukautta ago

    Kiva jos testaat, se oli oikein hyvää, kuten kaikki Joonaksen jutut tuppaa olemaan. Kaunista kesää!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*