Tässäpä kokille mainio ruoanlaittoviini, joka passaa myös näiden kalojen kaveriksi. Katalonian kaunotar ei rasita kukkaroa läheskään niin paljon kuin maku ja anteliaisuus antaa ymmärtää. Ennustan pikaista hinnannousua, poista siis nyt Alkon hyllystä omasi.
Tänään on pannulla Safkaa-klassikko*, dijonpaneroituja ahvenfileitä joiden kaveriksi fetajuustoa mintulla ja tuoreella oreganolla. Perunoita en jaksa keitellä kovinkaan usein, tämäkin ateria oli täydellinen tämmöisenä, kukaan ei huudelut perunoiden perään.
Löysin Stockmannin Herkusta niin hyvää luomufetaa, että sukat olisivat pyörineet jaloissa mikäli en olisi kokannut avojaloin kuten kesällä kuuluu.
Jos joku lähestyy minua kuivatun oreganon kanssa, saan hepulin. Ei kiitos! Tuore oregano sen sijaan, oi nam.
Dijonpaneroidut ahvenfileet
Neljälle
8 (n. 550 g) ahvenfileitä
suolaa
valkopippuria
2 kananmunankeltuaista
2 rkl dijonsinappia
korppujauhoja
runsaasti rypsi- tai oliiviöljyä
1. Leikkaa ahvenfileistä keskiruoto pois, saat aikaan trumpettihousun näköisiä fileitä (tsekkaa upea kuva tuolla alla)
2. Sekoita keltuainen ja sinappi. Pyöräytä kalat sinappi-munaseoksessa, siirrä kalafilee korppujauhoihin ja taputtele runsaasti korppujauhoja kalan pintaan. Taputtele huolellisesti, siten se pysyy paistettaessa kauniina ja ehjänä.
3. Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa ja paista kalafileet kahdessa erässä. Anna kalan paistua rauhassa noin 2 minuuttia per puoli.
4. Nosta kalat samonalehden tai talouspaperin päälle. Paperi imee kaloista liian rasvan ja pitää pinnan rapeana.
Feta-yrttiöljy
200 g laadukasta fetajuustoa
nippu tuoretta oreganoa
nippu tuoretta minttua
1/2 dl oliiviöljyä
1. Murustele feta. Silppua yrtit.
2. Sekoita kaikki ainekset tarjoilukulhossa.
Pöydässä oli myös juustoja ja tuoretta tomaattileipää.
Morbier ihastutti, ei se raita aina juustollakaan mene ihan suoraan. Se on kesä nyt, kaikki relaa tavallaan. Tappi-koiran tyylinnäyte alla. Nukkui läpi dinnerin.
Jälkkäriksi tämä laiska emäntä tarjosi kevyesti vispattua kermaa, ranskankermaa, kotimaisia vadelmia, granolaa, pellavarouhetta ja hunajaa. Lapseni mielestä tämä on aamupala, mutta toimii se kuulkaas jälkkärinäkin kun nättiin kippoon laittaa.
*Resepti on Safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjasta.
5 kommenttia
-
Saanko udella, mitä oli se huippuhyvä feta?
-
Author
En muista, en laittanut merkkiä ylös! Harmittaa, mutta käyn katsomassa josko se vielä löytyisi hyllystä ja ilmoittelen 😉
-
Tieto otetaan kyllä ilolla vastaan; feta maistuu pitkän tauon jälkeen kaivatulta!
-
Viikon ajan mietin tätä ruokaa päivittäin. Tänään tein, huh miten hyvää. Kiitos.
Ps. Ihanan näköinen koira, onko jotain tiettyä rotua?
Pingbacks
-
[…] sandaler handlade jag ett vitt vin på alko. Ett vin som Hanna rekommenderade på bloggen sin. Vinet föll mej i smaken. Nu är jag även sugen att klicka hem hennes nya […]