Ceviche ahvenesta

Ceviche ahvenesta
31.7.2020 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Meira

Tämä raikas annos on vertaansa vailla, teen tätä usein kun kalakauppias tarjoaa todella tuoretta ahventa. Veitsitekniikka saa samalla harjoitusta ja usein ceviche saa aikaan ihastuneita huokauksia ruokapöydän ympäriltä.

Kuvasimme ohjeen toukokuussa ja käsillä oli paljon raparperia – siksi se löysi tiensä cevicheen. Jos raparperia ei ole tarjolla, voit tehdä cevichen ilman. Jalapenoa ei löydy jokaisesta kaupasta, vihreä chili käy sekin.

Ceviche ahvenesta
alkuruoaksi 4-6:lle

200 g ahvenfileitä
1/2 pienestä punasipulista
1 pieni raparperinvarsi
2 limeä
1/2 tl Meira pippuriseosta
1 sitruuna
1 tuore jalapeno
1 tl Meira hieno merisuola
200 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku tuoretta korianteria

Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa ahvenet suupalan kokoisiksi paloiksi.
Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
Kuori raparperinvarsi ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
Raasta limen ja sitruunan kuori, purista sitruksista mehu.
Viipaloi chili ohueksi.
Laita kaikki yllä mainitut raaka-aineet kulhoon ja mausta kevyesti suolalla ja Meira pippuriseoksella, sekoita ja kelmuta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan ja hienonna korianteri. Sekoita tomaatit ja korianteri mukaan cevicheen ja tarjoile annoksina kullekin ruokailijalle.

 

 

 

Lisää kalareseptejäni Meira.fi-sivulla:

Silakkapihvit, jotka maustetaan savuisella pippurilla

Graavisiika on yksi omista lemppareistani, testaa sinäkin!

Kokonaisena paistettu kuha tykkää sitruunaisen kalamausteen syleilystä.

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*