Bimiä pöytään!

Bimiä pöytään!
18.4.2019 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Bimi

Bimi varsiparsakaali on ihan mun lemppari, se on usein arjessa läsnä ja päätyi siksi keittokirjanikin sivuille. Sen maku on mieto, hieman pähkinäinen ja se on hoikkaa kamuaan parsaa makeampi. Voittamaton myös siksi, että siitä ei jää pätkääkään hävikkiä, sen kun voi nauttia ihan kokonaan!
Valmistustapoja on yhtä monta kuin kokkia, tällä kertaa höyrytin hiukan ja heitin pannulle maustumaan valkosipuliöljyssä. Pelkkä pannukin riittää, sitten vain paistelet tovin pidempään.
Eilisen leivät paahdetaan maukkaiksi ja rapsakoiksi, kananmuna tuo ruokaisuutta ja sitruunankuori ja fetajuusto tuovat oman pikantin lisänsä safkaan. Varioi halusi mukaan äläkä noudata ohjetta orjallisesti, tämä on vain yksi tapa heittää ruokaisa lounas pöytään.

Ohje on pitkä kuin nälkävuosi, mutta sitäkin helpompi. Kaikki komponentit voi valmistaa valmiiksi ennen kuin alat höyryttää varsiparsakaalia.

 

Bimiä, fetaa ja leivänmuruja

Tee aluksi kaikki alla oleva valmiiksi, Bimin kimppuun päästään sen jälkeen.

Sinappikastike
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl Dijon kokojyväsinappia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
vajaa desilitra neutraalia öljyä

Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta, lisää öljy pikkuhiljaa ja sekoita vimmalla. Jätä odottamaan ja annostele salaatinkastike vasta kun kokoat annosta.

Leipämuru
2-3 viipaletta eilistä leipää
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
raastettua sitruunankuorta

Revi leivät pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla öljy ja lisää leipäpalat, paista reilulla keskilämmöllä tovi, jotta leipä alkaa hiukan tummua. Mausta pienellä suolalla ja raasta päällle sitruunankuorta. Nostele leivät leivinpaperin päälle.

Feta-jugurttikastike
100 g fetajuustoa
reilu desilitra turkkilaista jugurttia

Sekoita ainekset yhteen ja nosta odottamaan.

Kananmunat

Minun makuuni täydellinen keitetty muna on sisältä hiukan valuva. Laske kananmuna huoneenlämpöisenä kevyesti poreilevaan veteen reikäkauhan avulla, keitä hennosti kuplivassa vedessä kuusi minuuttia ja nosta hellävaroen jääkylmään veteen tuokioksi. Kuori varoen ja leikkaa pitkittäin.

Bimi

2 pkt Bimi varsiparsakaalia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai ohuina viipaleina
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
50 g pistaasipähkinöitä

Kuumenna isossa kattilassa vettä ja aseta kiehuvan veden ylle siivilä, nosta siihen Bimit ja peitä kannella. Höyrytä pari minuuttia ja testaa rapsakkuusastetta. Bimi varsiparsakaali on ihanaa, kun siinä säilyy purutuntuma, älä siis ylikypsennä!

Kuumenna samaan aikaan keskilämpöisellä paistinpannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipuli, anna öljyn maustua minuutin pari. Lisää pannulle höyrytetyt veget ja sekoittele. Raasta päälle sitruunankuoriraastetta ja kokoa annos isolle vadille.

Levitä vadille feta-jugurttitahna, nostele sen päälle Bimi varsiparsakaalit ja kananmunat. Lusikoi sinappikastiketta annoksen päälle ja viimeistele rapeilla leivänmuruilla. Lisää kananmunien ylle ripaus sormisuolaa.

Testiryhmä kiitteli tätä ruokaa erityisen paljon. Tuli kuulemma hyvä mieli, eikä ähkyä lain.

Kevään kaunein kimppu, jonka avullla on ilo koota puoli kiloa vihreää lautaselleen.

4 kommenttia

  1. Hanna 6 kuukautta ago

    Kiitos, tämä ohje meni heti testiin pienillä fiksauksilla kaapin sisällön sanelemana. Oikein herkullista kyllä tuli!

    • Author
      Hanna 6 kuukautta ago

      Kiva kuulla, kiitos kommentista!

  2. Liisa 5 kuukautta ago

    Mitä tuo salaatinkastikkeen neutraali öljy voisi tarkemmin ajateltuna olla?

    • Author
      Hanna 5 kuukautta ago

      vaikkapa rypsiöljyä

Kommentoi artikkelia Hanna Click here to cancel the reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*