Bimi®-parsakaali-pestopasta

Bimi®-parsakaali-pestopasta
23.8.2019 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Bimi®-parsakaali

Yhden Bimi®-parsakaalireseptin olen jakanut teille jo aiemmin, sain teiltä paljon viestejä kesän aikana kokkailuistanne, hauskaa että se inspiroi keittiössä!

Onhan se niin helppo, nopea ja maukas vihannes, hyvä lisä arjen ja juhlan kokkailuihin. Nyt mulla on hyviä uutisia, tätä vihreää kultaa saa myös kotimaisena, joskin vielä hyvin lyhyen ajan. Sesonki on toivon mukaan pidempi ensi kesänä, mutta napatkaa nyt kotimainen vege hyllystä mukaan, jos siihen satutte törmäämään. Kun kotimaan luonto lepää syyskuusta toukokuuhun, Bimi®-parsakaalia tuodaan kauppoihin Espanjasta, eli ilman ei tarvitse jäädä, itse kokkaan siitä läpi vuoden.

Tein teille pastaohjeen, koska tiedän ruudun toisella puolella olevan monta pastan ystävää. Surautin pestokastikkeen Bimi®-parsakaalista ja yrteistä, jätin muutaman varren  tuomaan purutuntumaa ja rakennetta, osa pääsi siis pannulle kantarellien kanssa ja siitä kruunaamaan annoksen.

Testaa sun lempiyrttejä, kunhan ovat lehteviä, toimivat! Ja pinjansiementen sijaan voit käyttää mitä hyvänsä pähkinöitä tai vaikka auringonkukansiemeniä, jotka ovat muuten tosi edullisia verrattuna pinjansiemeniin. Pestokastiketta jää ohjeesta yli, säilö se ilmatiiviisti jääkaappiin ja käytä leivän päällä, omeletissa tai sekoita siitä ihana dippi vihanneksille turkkilaisen jugurtin kanssa. Pestoa on aina hyvä olla jääkaapissa, pelastaa kiukkunälkäisen perheen meillä tosi usein.

 

 

 

 

Bimi®-parsakaali-pestopasta
neljälle

1 paketti Bimi®-parsakaalia (150g)
30 g pinjansiemeniä
1 ruukku lehtipersiljaa
1-2 ruukku(a) basilikaa
40 g parmesaania
150 g kantarelleja
1 tl chilihiutaleita (voi jättää pois)
1,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

360 g kuivapastaa, esim tagliatelle

1. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla.
2. Kuumenna paistinpannu ja paista kantarelleja kuivalla pannulla, ne luovuttavat nesteensä ja sitten voit lisätä nokareen voita ja tilkan öljyä ja paistaa ne rapeiksi. Tätä voit tehdä vasemmalla kädellä samalla kun valmistat pestokastikkeen. Kun sienet ovat paistuneet tovin, heitä pannulle myös 50 g Bimi®-parsakaalia. Mausta seos kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottelemaan lieden reunalle.
3. Mittaa kutteriin tai blenderiin 100 g Bimi®-parsakaalia pilkottuna, pinjansiemenet, revi mukaan yrtit varsineen ja paloiteltu parmesaani, lorauta desi oliiviöljyä mukaan ja ala surauttaa seos tasaiseksi. Lisää öljyä kunnes koostumus miellyttää. Mausta suolalla, chilillä ja mustapippurilla, suolaton pesto ei ole hyvää, muista siis maustaa!
4. Kun pasta on al dente, valuta se lävikössä ja sekoita sen joukkoon 1 rkl pestoa per ruokailija, pakkaa loput Bimi®parsakaalipestot jääkaappiin ilmatiiviiseen astiaan.
5. Nostele pannulta paistetut kantarellit ja Bimi®-parsakaalit annoksen kruunuksi, raasta vielä halutessasi parmesaania päälle ja nauti.

 

 

 

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*