Bao Bunit höyryuunissa

Bao Bunit höyryuunissa
14.5.2020 Hanna
Kategoriat: ruoka, Uncategorized, yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Miele

HÖYRYTETYT BAO BUNIT (20kpl)

500g puolikarkeaa vehnäjauhoa

11g kuivahiivaa

2g leivinjauhetta

2g ruokasoodaa

45g sokeria

350ml maitoa

1 rkl rypsiöljyä

7,5g suolaa

Tarvitset myös vuokasprayta, vaa’an ja stanssin. Kaulimena voi käyttää vaikka vuokaspray pulloa. 

 

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva ja sokeri ja anna hiivan aktivoitua.

Mittaa sillä välin yleiskoneen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda ja suola.
Yhdistä kuivat ja kosteat ja lisää öljy joukkoon ja laita pyörimään yleiskoneeseen taikinakoukun kanssa hiljalleen 8 minuutin ajaksi.
Tarkista että taikina ei tartu käsiin tai kulhon reunoihin, lisää hiukan jauhoa tarvittaessa.
Ota taikina kulhosta ja pyöritä siitä sileä tiukka pallo kääntäen reunoja pohjaan päin.
Suihkuta hieman vuokasprayta pintaan, peittele tiiviisti kelmulla tai muovipussilla ja jätä kohoamaan lämpimään vedottomaan tilaan kunnes taikina on tuplaantunut. (n. 30-45min)
Ota esille 2 isoa uunipeltiä ja aseta niille leivinpaperit. Suihkaus vuokasprayta auttaa pitämään leivinpaperin paikoillaan.
Kun taikina on tuplaantunut, pyöritä siitä 40g painoisia palloja. 40g kokoisista palleroista saat 20 kpl buneja.
Ladot bunit pelleille jättäen hyvät välit, pellille mahtuu 10. Suihkauta vuokasprayta päälle ja kelmuta, jätä kohoamaan kunnes koko tuplaantuu.
Jos taikina ei ole tarpeeksi kohonnut ja levännyt se vetäytyy takaisin kasaan ei säilytä muotoaan kaulimisen aikana.
Ripottele pöydälle vehnäjauhoa ja kauli bunit yksi kerrallaan. Kauli noin puolesta väliä taikina palloa aina ylöspäin työntäen, kunnes saat taiteltua taikinasta puolikuun muotoisen.

Ajan kanssa saat tehtyä tämän kahdessa liikeessä, mitä vähemmän taikinaa käsittelee, sitä paremmin se tottelee. Käännä taikina puolikuun muotoon ja paina stanssilla buniin kaunis reuna.
Kun kaikki pallot on kaulittu ja taiteltu voit taas toistaa kohotusvaiheen eli spray ja kelmu päälle.
Kuumenna Mielen höyryuuni 95-asteiselle höyrylle.
Bunit ovat valmiita uuniin kun pinta on kohonnut tasaisen pulleaksi eikä ole enää kuopalla. Suosittelen paistamaan bunit kahdessa erässä.  Paista uunissa höyryllä n. 15 minuuttia.
Kun nostat bunit uunista voit ”pinota” ne nojaamaan toisiinsa niin että höyry pääsee karkaamaan pohjalta, muuten leivät kostuvat pohjasta.
Täytä ja tarjoile heti tai jäähdytä ja höyrytä pari minuuttia lisää ennen tarjoilua.

Täytteeksi tein tällä kertaa paahdettuja munakoisoja ja pikkelöin pikaisesti punakaalia.

Munakoiso tykkää lämmöstä ja oliiviöljystä. Mitä enemmän uunia ja hyvää oliiviöljyä, sitä herkumpi munakoiso. Teen itse tämän Mielen uuninkestävässä parilapannussa, aloitan paistamisen liedellä ja nostan sitten parilan uuniin. Aikaa kuluu reilu puolisen tuntia, mutta lopputulos palkitsee.

1 munakoiso

1 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Leikkaa munakoisot reilun sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä siivut pannulle ja valele ne öljyllä, mausta suolalla ja paista liedellä muutama minuutti, jotta munakoiso alkaa antaa periksi.

Käännä munakoisot ja öljyä ja mausta toinenkin puoli. Nosta pannu 170 asteiseen uuniin. Käännä munakoisot kerran paistamisen aikana, n.10 minuutin kuluttua. Kun uunissa alkaa olla tummat tunnelmat, nosta pannu uunista ulos.

Pikkelöity punakaali

1/2 punakaali

3 dl vettä

2 dl sokeria

1 dl etikkaa

Kuumenna ainekset kattilassa ja kippaa ohueksi viipaloidun kaalin päälle. Anna kaalin pehmetä tovi, valuta liemi pois ja tarjoa kaali munakoison kanssa bunin välissä

Comments (0)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*