Ajatuksia isyydestä

Ajatuksia isyydestä
24.11.2016 Joonas Laurila
Kategoriat: Joonas Laurila, yleinen

Olin viime viikonloppuna rakkaan veljeni polttareissa Berliinissä. Reissu oli samalla ensimmäinen kerta, kun olin useamman päivän poissa perheen luota. Kova paikka perherakkaalle ihmiselle.

Vasta reissun aikana huomasin, kuinka paljon teemme kotona asioita yhdessä. Reissussa tuli ajoittain aika avuton olo, kun viestittelin Hannan kanssa ja huomasin, miten paljon häntä olisi helpottanut extra käsipari. Päätimme kuitenkin ottaa homman treenin kannalta, koska on sanomattakin selvää, että matkoja tulee jatkossakin ja joudumme vuoroin selviämään ainakin osan ajasta yksin. Onneksi olen naimisissa superäidin kanssa, joka hanskaa kyllä tilanteen kuin tilanteen. Jos ei muuten niin mustan huumorin kautta.


Ja voi pojat miten siistiä oli tulla reissusta kotiin! Tulin sen verran myöhään, että pojat olivat nukkumassa ja siksi he näkivät minut vasta yöllä, kun syötin heidät. Oli mieletöntä nähdä poikien hymyt, kun he tajusivat, että olin taas maisemissa! Ehkä maailman paras fiilis, kun kotona on nyt entistä enemmän ihmisiä, jotka odottavat.


Olin päättänyt jo aiemmin, että annan Hannalle pari seuraavaa yötä lepoa ja hoidan Antonin ja Emilin, jotta hän saa palautua viikonlopusta. Polttareista huolimatta sain itseasiassa levättyä viikonloppuna, koska sain molempina öinä pidemmät yhtämittaiset jaksot unta kuin normaalisti. Siksi ehkä hieman yllättyneenä pari seuraavaa yötä ei tuntuneet pahoilta. Vastavuoroisuus on kaikki kaikessa ja kun joustamme, olemme myös energisempiä ja tehokkaampia.


Huomasin reissun aikana, että pystyn olemaan hyvä isä myös silloin, kun en ole paikalla. Pystyn tukemaan ja auttamaan olemalla tavoitettavissa ja läsnä. Usein vain muutama rohkaiseva sana saattaa auttaa. Se ei vie paljon aikaa ja voi antaa toiselle enemmän energiaa kuin uskotkaan. Ja kyllä, pystyin myös nauttimaan polttareista asiaan kuuluvalla tavalla.

4 kommenttia

 1. kirsi 6 vuotta ago

  Kosisin sinua ellen olisi itse jo naimissa ja 3 lapsen äiti 🙂
  Pitäkää tuo asenne Hannan kanssa.

  • Author
   Joonas Laurila 6 vuotta ago

   Haha! Me pidetään! Kivaa viikonloppua!

 2. Kerttu 6 vuotta ago

  Todella hieno asenne Sinulla! Niin moni isä ja äiti ei pysty ajattelemaan kuin itseään, vaikka tuolla asenteella ja teoilla koko perhe jaksaisi paremmin.

  • Author
   Joonas Laurila 6 vuotta ago

   Kiitos Kerttu ja kivaa viikonloppua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*