Vodkapasta

/ hanna

Olen tehnyt tämän klassikkopastan liki kaikille ystävilleni, perheelleni useampaankin kertaan ja vastaanotto on aina sama: miten ihmeessä tämä on näin hyvää?

No se ihme siellä on tilkka vodkaa. Meillä ei juuri väkeviä juoda, joten jostain vuosia sitten juhlitun vapun drinkkibaarista jäänyt vodkapullo onkin päässyt loistavaan duuniin nostaessaan tämän pastan omiin ulottuvuuksiin. Pasta on ihan pirun hyvää, testaa jos ja kun et kuitenkaan usko. Lataa annoksesi Instagramiin #vodkapasta, minä siellä stalkkaan.
Eikä pelkoa siitä vodkasta, se keitetään pois eli alkoholilla ei ole valmiin annoksen kanssa mitään tekemistä.

hanna gullichsen vodkapasta
Vodkapasta
neljälle
360 grammaa pastaa
1 shalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilihiutaleita
4rkl oliiviöljyä
1 dl tomaattipyreetä
2 rkl vodkaa
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
parmesaania
basilikaa

Laita suolattu pastavesi kiehumaan, lisää pasta kiehuvaan veteen.

Kuullota öljyssä sipulit pehmeiksi, muutaman minuutin ajan, lisää mukaan chilihiutaleet. Lisää pannulle tomaattipyree, sekoittele ja anna karamellisoitua noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle vodka ja nosta lämpöä, anna vodkan kiehahtaa kunnolla, pari minuuttia riittää hyvin. Kaada mukaan kerma, sekoita. Nosta kastike pois liedeltä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista ja mausta tarpeen vaatiessa lisää.

Valuta pasta, ota talteen reilun desin verran keitinlientä. Sekoita pasta pannulla kastikkeeseen, sekoita joukkoon keitinlientä, jottei kastikkeesta tule liian tiukkaa. Raasta päälle parmesaania ja revi halutessasi muutama basilikanlehti. Nauti pastasta ja kehuista.

 

Related posts:

porvoo / sinne
400 grammaa jauhelihaa!
Halparuokakirja tuli painosta!

17 kommenttia
  • No. Kyllä! ♡

    Ja, toiveiden täyttämää vuotta 2016 sinne Teille! ☆☆☆

    31.12.2015 00:04 ‐ Mia K.

    • Kiitos samoin!

      31.12.2015 13:23 ‐ hanna

  • Hei blondimainen kysymys, mutta chilihiutaleet… Mistä Helsingissä löytää?

    Rakkautta uuteen vuoteen!

    31.12.2015 14:44 ‐ HansuKoo

    • Santa Marian Extra Fine Collectionin chilihiutaleita on tosi monessa kaupassa, isoimmat marketit tsekkaisin ensimmäisenä!

      3.1.2016 15:18 ‐ hanna

  • Kiitos, kun muistutit vodkapastasta. Tämä on mun vuosien takainen sunnuntain herkkupasta ajalta, jolloin asuin Italiassa. Sun ohjeesta poiketen, siinä kastikkeessa oli pancettaa lisäksi. Mutta nyt menee kokeiluun lihattomana versiona.

    1.1.2016 10:06 ‐ johanna

  • Ei kestä kiittää, kiva jos muistui taas mieleen – kerrohan mitä pidit tästä versiosta. Iloa alkaneeseen vuoteen 2016!

    1.1.2016 16:26 ‐ hanna

  • Kiitos tästä ja kaikista aiemminkin jakamistasi pastaohjeista! Nämä on just ihanan simppeleitä, joissa maku pääsee kunnolla hellimään.

    Chili, valkosipuli ja tomaatti – näistä jo tietää, että nyt on herkku kyseessä. Mutta olin ihan myyty, ihan hullun hullun hyvvää! Vodka korvautui kirkkaalla rommilla eli rommipastan pyöräytimmekin :)

    Ja peukku pastapalstauutiselle!

    3.1.2016 15:32 ‐ Meitsi

    • Se kirkas tekee sinne ihmeitä, toden totta! Kiva kuulla että tykkäsit pastasta, ja pastalistaa työstetään täällä päässä kovalla innolla. Kaunista alkanutta vuotta!

      3.1.2016 18:40 ‐ hanna

  • Oli ihan sairaan hyvää joten ei jäänyt yhtään evääksi täksi päiväksi. Ainekset uuteen satsiin kyllä löytyisivät joten illalla syödään sitä taas.

    4.1.2016 08:59 ‐ Tuija

    • Heh, hauska kuulla! Onhan se ihan hullun hyvää, jotain mitä ei välttämättä raaka-ainelistasta arvaisi. Ihanaa viikkoa!

      4.1.2016 09:26 ‐ hanna

  • Apua, mitä pahaa olen tehnyt kun oma vodkapastani oli ihan mauton mössö? :( kuuluisiko sitä siis keittää enää kerman lisäämisen jälkeen… en keittänyt ja maistui juurikin tomaattisoseen ja kerman sekoitukselle.

    6.1.2016 18:25 ‐ Elina

  • Voihan nenä. Kastike tulee vielä kuumentaa kunnolla kerman lisäämisen jälkeen. Laitoit chilit ja maustoit suolalla ja mustapippurilla, maistui silti mitättömältä? Keititkö pastan suolatussa vedessä? Jos keitinvesi on suolaton, ei mikään kastike pelasta pastaa.

    7.1.2016 15:00 ‐ hanna

  • Moikka. Mitä pastaa käytit vodkapastassa? Näyttää ihan raviolilta.

    10.1.2016 13:42 ‐ Anna

    • Farfallea oli tuossa setissä

      10.1.2016 14:15 ‐ hanna

  • Kiitos ohjeesta! Ja lisää näitä viinareseptejä :) Meillä on toinen jääkaappi täynnä vuosien varrella kotiin kertynyttä vahvaa alkoholia, joka ei juoduksi tule. Ei vaikka pitäisimme minkälaiset pirskeet. Olen erikoistunut ginigraavattuihin kaloihin ja voisin vaihteeksi siirtyä vodkamaustettuihin pastoihin.

    19.1.2016 19:18 ‐ TK

  • Kiitos reseptistä! Tätä on nyt muutaman kerran kokeiltu ja vodkapasta on hämmentävän hyvää.

    24.1.2016 10:27 ‐ Kaisa

  • Tää pasta on jotain ihan tajuttoman hyvää!!!! Kokeiltu on! Seuraavaksi vuorossa sitruunapasta.

    11.2.2016 12:05 ‐ Äiti-ihminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>