Vappupiknikin parhaat leivät

/ hanna

Kaupallinen yhteistyö Polarica

Tanska on ihmeellisen ihana maa, kaiken kukkuraksi omaavat vielä maukkaan smörrebröd-kulttuurin, joka ihastuttaa leivän ystävää kovin. Minun keittiössäni ei ole kuin yksi sääntö: kokoa niin paljon päällisiä leivälle, että leipää ei enää näy. Nauti oluen tai vissyn kera.

Smörre on hankala eväsleipä, eihän tuommoisia kukkurallisia leipäsiä hullukaan kanna piknikille. Ei niin, mutta kokoa leivät vasta kun olet levittänyt viltin ruohikolle (tai liinan keittiönpöytään, kuten minä) ja nostele tärkein eli Polarican leikkeleet, piparjuurilevite ja pikkelöity punasipuli ja muut päälliset siivutettujen leipien kanssa tarjolle – kukin voi koota oman makunsa mukaiset leivät.

Alla vinkkejä, mutta kuten sanottua, kukin makunsa mukaan!

Ranskankerma-piparjuurilevite:
1 prk ranskankermaa
3 rkl piparjuuritahnaa tuubista
suolaa ja mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki ainekset, säilytä jääkaapissa.

Pikkelöity punasipuli pikaiseen tapaan:
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 rkl etikkaa
1 punasipuli leikattuna ohuiksi renkaiksi

Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja etikka, lämmitä seos ja sekoittele kunnes sokeri liukenee. Lisää sipuli ja nosta koko hoito pienee purkkiin, säilytä jäähdyttyään jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPunasipuli tykkää porosalamin, savujuuston, keitettyjen perunoiden ja kapristen seurasta. Lado ruisvuokaleivän päälle ja nauti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKylmäsavuporo ja pikkukurkut piparjuurilevitteen päälle ja avot.

Vinkki: Tuore piparjuuri on ihanan reipas seura piknikille, ota mukaan hienoin raastinrauta ja raasta valmiin leivän päälle piparjuurta. Maistuu taivaalliselta ja yllättää varmasti herkkusuut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKoska etikkasipsit ovat parasta maan päällä, voit murskata muutaman sipsin leipien niskaan, eikä kukaan taatusti reklamoi. Pienet kaprikset ja palvileike pääsivät saman leivän päälle, alla majoneesia. Vai olikohan remouladea? Molempi parempi! Smetana, kermaviili ja sinappi, suolaliha, katkaravut ja sitruuna kuuluvat usein nekin kaavaan kun smörrebrödeistä puhutaan, mutta me kiedoimme nyt lonkeromme Polarican lihaleikkeleiden ympärille.

Joonas kokosi tyylilleen uskollisena triplakokoisen smörren, jossa oli kaikkea. Perinteisesti vesikrassi kuuluu smörren entourageen, samoin kuin kananmuna. Mieheni vihaa keitettyjä kananmunia, siksi en häntä näissä kuvauksissa moisilla kiusannut. Pitää arvostaa miestä, joka tyhjentää kuvauspäivän jälkeen pöydän parhaalla mahdollisella tavalla. Eli syömällä kaiken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMukavaa vappuviikonloppua teille, minä vietän viikonlopun kokkiopintojen parissa – parasta!

 

Related posts:

Jäävuoren huippu - kohta valmis!
Kirja-arvonnan voittajat
Parasta poroa pääsiäiseen

4 kommenttia
  • Nyt alkoi himoittaa tuo poro-kurkku-piparjuurileipä, varmasti taivaallisen hyvää. Täytyy odottaa kesäkuulle, kun vihdoin pääsen Suomeen. Hauskaa vappua!

    28.4.2017 22:02 ‐ sannamaija

  • Täällä tanskansuomalainen kommentoi: smørret on aika hyviä, mutta tanskalaiset ihan järkyttävän tarkkoja siitä, että mitä niihin laitetaan! Olen saanut kerran jos toisenkin röhönaurut ja/tai paheksuntaa osakseni laittaessani katkarapuja ruisleivälle! Apua! Ihan hyvin voi laittaa, eikö?! Hyvää vappua!

    29.4.2017 15:54 ‐ Noora

  • No hei Hanna ja kiitokset ihanasta pikkelöintiohjeesta. Tuli kuin tilauksesta, laitoin nimittäin eilen mahtavia kalahampurilaisia ja siihen tarvitsin raikkaan punasipulilisukkeen. Löysin kaupasta (ei kai saisi mainostaa!) Pirkan saaristolaiskalapihvejä, tehdyt lahnasta ja ovat myös gluteenittomia, ja oheen sämpylöitä, tuota sipulipikkelssiä, josta kyllä vähensin sokerin määrää, lisäsin hippusen suojaa ja kanelitankokin lillui liemessä aikansa. Oli hyvää! Kaunista kevättä sulle ja perheellesi!

    4.5.2017 08:16 ‐ Sanni

  • Hei, voisitko postata yrittäjyydestä, veroista, kirjanpidosta jne. Olisi kiva kuulla ” konttorielämästäsikin”.

    9.5.2017 18:54 ‐ Tintti T

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>