Tomaatti-linssikeitto ja syntisen hyvät uunipatongit

/ hanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun olin aikuisuuden kynnyksellä, mun guilty pleasure oli valkosipulipatonki. Se kaupan pakastealtaan, joka heitettiin uuniin ja paistettiin vahingossa liian mustaksi koska oli kiire pelata matopeliä tai tupeerata otsatukkaa.

Tässä olisi nyt patonki 2.0 joka kaipaa voita, yrttejä ja juustoja onnistuakseen. Kaikkia löytyy useinmiten kaapista, tämä on loistava tapa päästä eroon niistä juustonjämistä ja kuolevista yrteistä joita meillä ainakin hengailee koko ajan.
Sama homma linssikeiton kanssa, tomaattimurskaa ja linssejä asuu meillä aina, loraus kermaa ja muutama vege myös. Tämän helpon ja halvan lohturuoan saat siis tehtyä miltei aina, anna palaa ja sovella, ei ole yhtä tapaa tehdä tätä soppaa ja patonkia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Tomaatti-linssikeitto
kahdelle

1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 tölkki tomaattimurskaa (Mutti)
1 pakkaus punaisia linssejä (käyttövalmiita n.300 g purkki)
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
ihan hitunen sokeria
1 dl kermaa
Kuori sipulit, hienonna ne. Laita kattilaan öljy ja sipulit, kuullota pari minuuttia ja lisää mukaan tomaattipyree, sekoittele. Kaada mukaan tomaattimurska, vesi ja huuhdellut linssit. Mausta mustapippurilla, suolalla, sokerilla ja paprikajauheella, jätä porisemaan keskilämmöllä ja valmista sillä välin patonki. Vartissa valmista, mutta ei se huonone vaikka saa aikaa enemmänkin.

Syntisen hyvä juustopatonki
1 vaalea patonki
n. 100 g voita
2 valkosipulinkynttä
muutama ruohosipulinvarsi
kourallinen tuoretta oreganoa
kourallinen tuoretta persiljaa
pari kesäsipulinvartta
mustapippuria
100-150 g (tai niin paljon kuin sielu sietää!) juustoja raastettuna (esim. cheddar, parmesan ja mozzarella)

Anna voin lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia tai mene oikotietä ja puristele se ihan rohkeasti kourallasi pehmeäksi. Lisää voin joukkoon hienoksi hakattu valkosipuli ja silputut yrtit ja raastetut juustot sekä mustapippuria myllystä. Sekoita tahnaksi lusikan tai taikinanuolijan avulla. Leikkaa patonki pitkittäin halki ja levitä tahna tasaisesti molemmille puolikkaille. Nosta uuniin n.10-15 minuutiksi.

Viimeistele nyt keitto. Maista ja mausta tarpeen vaatiessa lisää, surauta sitten sauvasekoittimella keitto suhteellisen sileäksi. Lisää desin verran kermaa (ja tarvittaessa tilkka vettä jos keitto vaikuttaa enemmänkin kastikkeelta) ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi ja jaa se lautasille. Nosta keiton päälle muutama tuore oreganon lehti, jos niitä sieltä leikkuulaudalta sattuisi vielä löytymään.

Nosta valmiit patongit uunista leikkuulaudalle ja leikkaa niistä kolmen sentin paksusia viipaleita ja nosta esille.

Nauti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related posts:

Mä autan, rakas 
Hyvä lasi, parempi juoma (sis. alekoodin)
Meidän perhe safkaa

9 kommenttia
  • Keitto huomenna heti kokeiluun!
    Yleensä olen just 1-vuotiaan kuopuksen antanut syödä itse, mutta ehkä huomenna lusikoin keiton suuhun. Tai onkohan väliä sotkulla, eipä kai… =) Sara

    27.7.2017 19:11 ‐ Sara Santala

    • Maistuiko soppa?

      31.7.2017 09:28 ‐ hanna

  • Tehtiin ja hurjan hyvää oli, kiitos simppelistä reseptistä!

    31.7.2017 14:36 ‐ Jonsbe

    • Jee, tosi kiva kuulla!

      1.8.2017 07:46 ‐ hanna

  • Kokeiltiin sekä keittoa että patonkia eilen, oli aivan tajuttoman hyvää. Suuret kiitokset reseptistä! Yhtään liioittelematta, ranskalainen mieheni (eli aivan uskomaton patongin suurkuluttaja) haukkoi henkeään ihastuksesta tämän yrttipatongin äärellä :) Tämä menee taatusti luottoruokien joukkoon, kiitos vielä reseptistä!

    2.8.2017 20:24 ‐ Essi

  • Kiitos ohjeesta! Tänään tein ja oli todella hyvää! Syötiin keitto kerralla kahden loppuun! Ja olihan ne patongit syntisen hyvät, laitoin sekä parmesaania että mozzarellaa.

    2.8.2017 23:21 ‐ Johku

  • Hei, varmistuksena vain, onko kyse siis http://www.gogreen.fi/tuotteet/linssit/punaiset-linssit-kuivat/ tällaisesta pakkauksesta? Linssien määrää vain mietin…

    3.8.2017 17:03 ‐ A

  • Kiitos ohjeista, menee kokeiluun pikimmiten! Mitä jälkiruokaa suosittelisit tälle keitolle? Tällaisia reseptipostauksia toivoisin lisää. :)

    12.8.2017 22:36 ‐ LM

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>