Tomaatti-anjovispasta

/ hanna

Essu hihassa -videosarja jatkuu!

Tällä videolla yksi omista suosikkipastoistani, tämän nauttiminen edellyttää anjovisrakkautta. Mieheni on yhä oppimisvaiheessa kyseisen säilykkeen kanssa, mutta kyllä se vielä kelkkansa kääntää. Siihen asti minä saan nauttia isommat annokset.
Olen vinkannut aiemminkin, että kun löydät kunnollisia anjoviksia, osta kerralla pari purkkia. Nämä herkut nappasin mukaani Töölön Hella ja herkku -putiikista, ovat tajuttoman hyviä!

Neljälle
360 g spagettia
nokare voita
6 anjovisfileetä
4 valkosipulinkynttä
4-6 suurta, kypsää tomaattia lohkottuna
suolaa ja mustapippuria
kourallinen lehtipersiljaa ja ruohosipulia

Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi. Sulata sillä välin pannulla voi ja kuullota voissa viipaloitu valkosipuli muutaman minuutin ajan, lisää pannulle lohkotut tomaatit ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna pöhistä pannulla kunnes pasta on valmis, sekoita kastikkeen kanssa ja silppua joukkoon yrtit, sekoita ja nauti.

Anjovis vai sardelli?

Käytä kasviöljyyn, mieluiten oliiviöljyyn säilöttyjä suolattuja anjovisfileitä, jotka Suomessa myydään harhaanjohtavasti nimellä sardelli. Varo sillejä ja kilohaileja makeassa mausteliemessä, jotka myydään nimellä anjovis.

Related posts:

Quesadillat, avokadoa ja greippiä
Spinach shrub cocktail
Sporttivaatteiden pesusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>