Terkkuja keittiöstä, keittokirjan kuvausten kulisseista

/ hanna

hannagkokkaa15Hektinen viikko takana, viime yön 11 tunnin unien jälkeen sain taas koneenkin auki ja halusin tulla kertomaan vähän kuulumisia teillekin.

Näistä syntyi Tahdon olla sulle hellä -nauriit. Miten nauriista voi tulla näin hyviä? Kerron kyllä.

Laastareitta ei selvitty, veitsilaatikon siivoaminen on huomattavasti paljon vaarallisempaa kuin veitsen kanssa työskentely.
hannagkokkaa4hannagkokkaa3Illat istuin koneella tulkitsemassa muistiinpanojani, osa selkeitä, osa hyvinkin kryptisiä. Ne hankalasti tulkittavat ovat muotoa:

hannagkokkaa24

hannagkokkaa20Hän on syy siihen, että tämmöinen rupeama on mahdollinen. Kiitos rakas Joonas.

Kaikki muutkin apukädet ovat olleet tarpeen, kiitos vielä tätä kautta jokaiselle meitä auttaneelle. Ansioistanne pysymme aikataulussa ja järjissämme.

Järkkäämme vielä yhdet isot bileet pöytämme ympärillä, ystävät on valjastettu mukaan juhlaan – onni saada heidät mukaan kirjaan ja sitä kautta muistoihin, jotka jäävät seuraaville sukupolville. Polvesta puheen ollen, mulla on aivan saakelin kipeä polvi, ollut jo viikkoja, mikähän piru sitä riivaa. Mirella, jos luet tätä niin etsitkö mulle ajan ensi viikolle, pitää päästä hoitoon!

hannagkokkaa11Luomukananmunia kului yli 80 kappaletta kuuden päivän aikana.

hannagkokkaa8hannagkokkaa7Munahommia päätyy kirjaan just sopivasti, syksyllä sinunkin ruokapöydässäsi, toivon.

hannagkokkaa12Electrolux on mukana kirjassa sponsorina, tältä uunilta ei älliä puutu, ihan käsittämättömän mahtava. Palailen aiheeseen, kun saan vielä lisää kokemusta kaikista toiminnoista. Höyrytoiminto on mieletön, avaa ihan uusia mahdollisuuksia.

hannagkokkaa13hannagkokkaa2Tästä fisusta taisteltiin. Kokonainen kala tuntuu monesta vaikealta haasteelta, olen kuullut. Tein tämän yksilön pannulla, eikä mennyt yli kahdeksaa minuuttia.

Broileri vaati valelua osakseen, vieressä lepäävä peruna-tomaattigratiini on ehkä maailman ihanin.

hannagkokkaa19hannagkokkaa17Ja tämän alakuvan beurre blanc sai mut itkemään. Ei pelkästään makunsa takia, tarina on kokonaisuudessaan kirjassa.

hannagkokkaa5hannagkokkaa6OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuvausten osalta ollaan liki loppusuoralla, pitää muistaa juhlia myös välietappeja. Jääkylmä Ruinart oli mainio tapa juhlistaa tätä saavutusta.
Ensi viikolla pelkkää naputtelua koneella, sitä seuraavalla kuvataan loput.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinne teille, ja kiitos kaikille Instagramissa projetia seuraaville, kommenttejanne on ihana lukea!

Kuvat Antti Mutka (paitsi oma kämäinen reseptikuvani)

Related posts:

kuvaa vaille valmis
Purjo-prosciuttopasta
Kanavartaita ja tsatsikia

11 kommenttia
 • Mä odotan kirjaasi niin innolla! Tuntuu kuin olisin jämähtänyt keittiöhommissa. Rakastan ruuanlaittoa ja varsinkin kesällä sekoan tuoreista vihanneksista ja mauista, mutta silti koen toistavani samaa. Inspiroidun jo niin näistä jutuista! Kiitos! Tsemppiä loppurutistukseen! Nautitaan elämästä❤

  8.7.2018 12:19 ‐ Saaraa

 • Hei, ihana Hanna-kokki!
  Uskomaton, kodikkaan raikas tunnelma keittiö-/ruokakuvissasi. Kunpa kaunis ja seesteinen broileri-tomaatti-peruna-kuva tulisi mukaan kirjaasi. Kuvat teksteineen nostivat taas niin veden kielelle, että huh, huh. Ei harmita edes syksyn tulo sitten aikanaan, kun kuola valuen odottelen vain huippukirjaasi.

  8.7.2018 17:45 ‐ Kirsi

 • ”Pitää muistaa myös juhlia välietappeja”, niin ihanasti sanottu, ja niin totta!
  Olen innolla ja kuola poskella seurannut projektia. Kirja tulee olemaan keittiöni sulostuttaja ihan varmasti.

  10.7.2018 16:26 ‐ Reetta/valkoisentalonreetta

  • Olen niin otettu jos kirja pääsee sulla kovaan käyttöön, ihana Reetta!

   11.7.2018 13:14 ‐ hanna

 • Hei Hanna ja family!
  Tuli inspiroivan hyvä fiilis jälleen postausta lukiessa. Mielenkiinnolla odotan tulevaa kirjaa.
  Jotenkin sulauduin tämän jutun matkaan.
  Hymyssä suin aloitan nyt päivällistä tekemään perheelleni…kiva, kun olet ja olette!
  Iloa ja reipasta mieltä loppurutistukseen!
  -Heli Turusta

  11.7.2018 17:50 ‐ Heli

  • Kiitos terveisistä, kaikkea kaunista sinulle ja perheellesi, syksyllä toivottavasti tavataan, kirjan sivujen välityksellä ainakin. :)

   12.7.2018 09:23 ‐ hanna

 • Odotan tätäkin kirjaasi innokkaasti, ja on ollut mahtava seurata prosessia. Sellaiset keittokirjat, joissa on tarinoita mukana, ovat ihan parhaita!

  11.7.2018 18:19 ‐ Marjukka / Fab Forty Something

  • Ihana kuulla, Marjukka, että venailet sinäkin kirjaa. Saan niin paljon draivia näistä kommenteista, kiitos kun jaksoit näppäillä terveiset. Kaunista kesää!

   12.7.2018 09:22 ‐ hanna

 • Ihanaa, mahtavaa, nauris- reseptiä tulossa! En malttaisi odottaa syksyyn (vai milloin tämä kirja ilmestyy) kirjan ilmestymistä.
  Ihan kaikkea parasta sinulle ja perheellesi!

  17.7.2018 15:46 ‐ Minna

 • Ihana kuulla, että uutta kirjaa pukkaa! Toivon ja uskonkin, että sieltä löytyy apu ja innoitus meidän perheen kokkailuihin.

  Tuosta höyrykypsennyksestä haluaisin kovasti lukea ohjeita ja vinkkejä. Meillä on juurikin Electroluxin höyryuuni, mutta en ole osannut käyttää sitä muuhun kuin kalan kypsennykseen. Olen kuullut muiltakin, että höyrykypsennys on huippu, mutta mitä kaikkea sillä voi ja kannattaa tehdä?

  Työniloa kirjaprojektiisi, ja ihanaa kesää teille kaikille!

  20.7.2018 04:14 ‐ Nelli

  • Höyryuunista lupaan raporttia, kiitos toiveesta!

   20.7.2018 08:38 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>