Teriyaki-lohta ja kukkis-kuskus, treenaajan lempiruoka

Teriyaki-lohta ja kukkis-kuskus, treenaajan lempiruoka
19.1.2016 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

Stockmannilla on wellness-teemainen tammikuu, minäkin nostin paistinlastani ja tein oman versioni treenaajan lempiruoasta. Meillä syödään ennen treeniä pastaa tai leipää, me emme pelkää hiilareita! Treenin jälkeen nautitaan jotain proteiinipitoista ja nopeasti kokattavaa, kuten alla oleva teriyaki-lohi.

Annos on meidän molempien suosikki, toisinaan keitämme lohen viereen riisiä, nyt teimme kukkakaalista kuskusin kaltaista lisuketta, jota Jamie Oliver kutsuu kukkakaaliriisiksi. Kutsutaan miksi hyvänsä, se on ihanaa! Imee kivasti mausteita ja nesteitä, on mukava suutuntumaltaan ja kukaan ei koskaan usko kun tätä tekee ja sanoo sen olevan kukkakaalia.
hanna g stockmann reseptitKukkakaali palasiksi, kovat kannat kannattaa leikata pois, monitoimikoneeseen ja sur sur. Kukkiksen voi käyttää sellaisenaan tai kuumentaa kattilassa 3 rkl oliiviöljyä ja kipata kukkakaalihöystö kattilaan, sekoitella ja antaa muhia keskilämmöllä kannen alla viitisen minuuttia, välillä sekoitellen. Se pehmenee kivasti, itse tykkään siitä juuri sillä tavoin.

hanna g stockmann reseptitPistä tulille maailman maukkain ja helpoin teriyaki-kastike, joka todennäköisesti mullistaa sinunkin maailmasi. Sairaan hyvää, miten voi olla näin hyvää, no ei jumanpliude kuinka älyttämän hyvää!

Kaada paistinpannulle 1 dl soijakastiketta, 1 dl miriniä ja 1 dl sakea. Kiehuta viitisen minuuttia, kastike keittyy hiukan kasaan. Tämä voi tekeytyä samalla kun paistat toisella pannulla lohia.
Paistetaan kaveriksi laadukasta lohta nahkapuoli alaspäin, tilkassa oliiviöljyä. Anna paistua kuumalla pannulla (sori kärystä, ei meidänkään liesituuletin oikein toimi) 4 minuuttia, älä töki lohta sen paistuessa. Käännä lohi neljän minuutin kuluttua ympäri ja paista vielä kaksi minuuttia. Kun lohen laatu on kunnossa, kala on tuoretta ja hyvälaatuista, se saa jäädä sisältä punaiseksi. Hyvä paistinpannu on kaiken perusta, panosta vaikkapa tähän paksupohjaiseen kaunokaiseen.

hanna g stockmann reseptithanna g stockmann reseptitKaada teriyaki-kastike lohien päälle joko pannulla, tai vasta valmiin annoksen päälle. Itse suosin ensimmäistä, mutta halusin tästä annoskuvan, siksi tein tällä kertaa näin. Jos kaadat kastikkeen lohien niskaan pannulle, käännä lohet ensin nahkapuoli alaspäin, jotta ihana kastike pääsee imeytymään kalan sisään.

hanna g stockmann reseptitEipä sitä lohta saatu edes kuvauspaikalle, kun innokas ja nälkäinen mieheni söi sapuskat parempiin suihinsa. Oli käynyt aamulla 20 kilometrin lenkillä, ei ihmekään että on nälkäinen.
Viereen sopii mikä vaan vihreä, pavut, herneet, pinaatti. Pannulle nokare voita ja tippa vettä, pieni pyöritys ja pari minuuttia, rouskuvat kasvikset valmiita lohen kainaloon.

 

Yhteistyössä Stockmann Herkku

5 kommenttia

  1. Jenny 3 vuotta ago

    Det här låter som ett recept värt att pröva! I vilken butik har du hittat mirin?

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Jag brukar köpa från Stockmann Delikatess!

  2. Jenny 3 vuotta ago

    Ok!

  3. Aurora 3 vuotta ago

    Lauantaina oli kukkis loppunut kahdesta kaupasta, liekö tämä loistoresepti kaiken takana? Kolmannesta onneksi löytyi ja ah, siitä tuli niin hyvää. Kaalikammoinen avomieskin heltyi.

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Kiva kuulla, että tykkäsitte! Ja hauska yhteensattuma tuo kukkakaalien kato kaupoissa, olisihan se hienoa jos nämä liittyisivät toisiinsa! Kivaa viikkoa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*