taivaallinen thaisalaatti

/ hanna

IMG_2637
Olette olleet tämän postauksen suhteen kärsivällisiä, kiitos siitä. Ja kiitos lempeästä muistutuksesta, tässä se ohje vihdoin on.  Resepti on keväällä ilmestyvästä Jäävuoren huippu -kirjasta, jota työstää esikoiskirjailija Jonna Vormala. Klikatkaa blogiinsa, se on kaunis ja inspiroiva paikka. Kun hankit seesamiöljyn, kalakastikkeen ja riisiviinietikan, vannon sinun ihastuvan komboon niin kovin, että hankinta on sen arvoinen. Ja noista pulloista saat aikaan monen monta upeaa salaattia. Varioida saa ja pitää, homma ei kaadu siihen, jos thaibasilikaa ei kaupasta löydy.

IMG_2638 IMG_2639 IMG_2640TÄYDELLINEN THAISALAATTI

500g naudan pihvilihaa (esim. marmoriulkofilettä)
voita/öljyä paistamiseen
suolaa & mustapippuria
1 rkl limeä
1 rkl kalakastiketta
1 kurkku
4 kevätsipulin vartta
1 dl korianteria
1/2 dl thaibasilikaa
1/2 dl minttua
1 dl cashewpähkinöitä
punaista chiliä
vihreää salaattia

1. Ota pihvit ajoissa huoneenlämpöön, kuivaa pinta ja suolaa ja pippuroi pihvit. Ruskista molemmilta puolilta 2 min. Anna vetäytyä 5 minuuttia leikkuulaudalla.

2. Vetäydyttyä leikkaa ohuiksi siivuiksi, anna hetki jäähtyä. Kaada päälle yhteen sekoitetut limemehu ja kalakastike ja jätä maustumaan.

3. Pilko kurkku ja kevätsipulit, hienonna yrtit.

4. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä ja hienonna chili.

5. Kokoa salaatti repimällä alle vihreä salaatti ja levittämällä päälle kurkut, kevätsipulit ja yrtit. Nostele päälle lihat ja pähkinät ja viimeistele tuoreella chilillä. Tarjoa thaikastikkeen kanssa.

THAIKASTIKE

1 rkl limemehua
1 rkl riisiviinietikkaa
3 tl kalakastiketta
4 tl sokeria
2 rkl seesamiöljyä

Sekoita ainekset keskenään.

Related posts:

kirjakiertueen startti
Peltilihis
Pizzettaa töiden jälkeen

5 kommenttia
  • Kuulostaa todella herkulliselta! Yksi kysymys: mitä salaattia suosittelet käytettävän tässä (mitä itse käytit)?

    11.10.2015 11:30 ‐ Maiju

  • Oijjoiiii! Niin mun lemppari salaatti.

    Tein tämän tyyppistä salaattiia muinoin, ja mieheni tuli kotiin. Huikkasi ovelta, että ”täällä haisee jalkahiki”. No kiva kiva, minä täällä kokkailen meille ruokaa #kalakastike !!

    11.10.2015 12:35 ‐ Reetta/valkoisentalonreetta

  • Itse käytin pinaattia, joskus teen ilman mitään varsinaista salaattia. Oman maun mukaan!

    Kalakastike, heh! No onneksi sen maku on taivaallinen, juurikin näissä ohjeissa myös välttämätön! Ihanaa lokakuuta!

    11.10.2015 17:51 ‐ hanna

  • Kiitos ohjeesta! :) Menee ehdottomasti kokeiluun!
    Mua kiinnostaisi tietää, mikä Riedelin viinilasi tuo kuvassa näkyvä on, todella kaunis! :)

    13.10.2015 09:01 ‐ Anni

  • Tämä oli i-ha-naa! Kannatti odottaa reseptiä. Kiitos!

    3.11.2015 18:36 ‐ Marja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>