Taivaallinen portobellopasta

Taivaallinen portobellopasta
2.2.2016 Hanna
Kategoriat: pastalista, ruoka, yleinen

Portobellosienet ovat herkkua, Satokausikalenterin mukaan ne ovat myös sesongissa juuri nyt, eli oikea aika kokata tätä loistavaa pastaa josta ei makua puutu.

hannag portobellopasta pastalista hannag portobellopasta pastalistaValitse kiinteitä ja kuivia sieniä, neljän hengen pasta-annokseen tarvitaan noin 300 grammaa portobelloa, ovat niin valtavan kokoisia, että itse tein pastan kahdesta sienestä. Poista sienistä kanta pienen veitsen avulla, se on puinen ja joutaa biojätteisiin. Koverra isolla lusikalla myös tummat heltat roskikseen, jäljelle jää vaan kiinteä lakki. Puhdista kostutetulla talouspaperilla sienten lakit mahdollisesta mullasta tai liasta. Nyt sienet ovat valmiita leikattavaksi.

hannag portobellopasta pastalista Portobellopasta
Neljälle

400 g pappardelle-pastaa
300 g portobello-sieniä puhdistettuna ja viipaloituna
1/2 dl oliiviöljyä
nokare voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tuoreen timjamin lehtiä hienonnettuna
50 g pinjansiemeniä
100 g parmesaania raastettuna

suolaa ja mustapippuria

Laita pastavesi suureen kattilaan kiehumaan. Suolaa vesi reilulla suolalla.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, kunnes alkavat hiukan tummua, nosta sivuun odottamaan.
Raasta parmesaani.
Kaada paistinpannulle hiukan öljyä, lisää valkosipulit ja timjami. Kuullota kolmisen minuuttia keskilämmöllä, siten että valkosipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Kaada sipulit lautaselle odottamaan. Lisää kuumalle paistinpannulle loput oliiviöljystä ja voi, kun voi on sulanut, lado pannulle viipaloimasi portobellot. Halutessasi voit myös kuutioida sienet pienemmäksi, jolloin niiden paistaminen helpottuu hiukan, itse tykkään säilyttää sienen kauniin muodon. Paista sieniä kuutisen minuuttia, kunnes ovat pehmeitä ja syötävän herkullisen näköisiä. Mausta suolalla ja reilulla mustapippurilla, kaada joukkoon kuullotetut valkosipulit, sekoita. Keitä pasta 80% suositellusta keittoajasta, siten että se jää sopivasti al denteksi. Ota kattilasta kupillinen keitinvettä sivuun ja valuta pasta. Sekoita pastan joukkoon sienet, paahdetut pinjansiemenet sekä reilu puolet raastetusta juustosta. Jos pasta tuntuu kovin kuivalta, voi lisätä tilkan sivuun ottamaasi pastan keitinvettä, se notkistaa pastan.

Voit tarjota pastan vuoasta, kuten itse tein. Levitä loppu parmesaaniraaste vuokaan pastan päälle ja rouhi vielä mustapippuria.

hannag portobellopasta pastalista hannag portobellopasta pastalista

hannag portobellopasta pastalistahannag portobellopasta pastalista

hannag portobellopasta pastalista  hannag portobellopasta pastalistaOlin ihan myyty tämän pastan edessä, melkein toivoin että joku muu olisi sen kokannut. Oli ehkä pikkuisen noloa hokea kuinka hyvää tästä tuli, kun oli itse safkan tehnyt. No, onneksi mies komppasi, tykkäsi kovasti hänkin. Ja pisti merkille, miten loistokkaita pastoja saa tehtyä ilman lihaa. Aivan totta, tässäkin on umamia ja makua vaikka muille jakaa, ja mikä ihmeellisintä, ilman pekonia.

Testaa sinäkin, ja jätäthän sanasen kommenttiboksiin sikäli kun tykkäsit.

33 kommenttia

  1. Katri 3 vuotta ago

    Kuulostaa ja näyttää huikealta! Tämä menee heti kokeiluun 🙂

  2. TS 3 vuotta ago

    Mies ja lapset eivät pidä sienistä. Tämä menee sinne loputtoman suureen arkistoon ”Ruokia, joita tehdään sitten, kun olen yksin”. Tosin hyvässä lykyssä tilaisuus tulee vielä tämän portobello-sesongin aikana.

  3. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Kivaa, tule sitten kertomaan miten maistui!

  4. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Mitäpä jos kuutoit sienen todella pieneksi ja paistat ihan muruksi ja sanot sen olevan pekonia. Saattaa mennä läpi. Tai sitten vaan otat sitä kuuluisaa omaa aikaa ja kokkaat puolikkaan satsin ihan vaan itselles. Kivaa helmikuuta!

  5. marjum 3 vuotta ago

    Tätä täytyi saada heti, vaikka alle kaksi viikkoa laskettuun aikaan saa kauppareissun tuntumaan via dolorosalta 😛 Tein lapsille oman safkan ja miehelleni ja minulle tämän ohjeen mukaisen setin ja siis täähän on FANTASTISTA!! Tästä on hyvä lähteä synnyttämään 😀

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Päivän, viikon, tai oikeastaan kuluneen vuoden ihanin kommentti! Hyvää matkaa noutamaan uusi pieni ihminen maailmaan – ihanaa!

  6. Sartsa 3 vuotta ago

    Hei Hanna, kommentti asian vierestä. Osaisitko paljon käyttävänä suositella hyvää pippurimyllyä? Vanha hajosi, ja Stockan kantistarjousmyllyjen erot on ihan hepreaa. .

  7. Essi 3 vuotta ago

    Maistui hyvältä vaikka sekaan heitetty parmesaani meinasi ensin tehdä pastasta paakkuista. Pinjansiemenistä plussaa: hyvä purutuntuma!

  8. Liisa S 3 vuotta ago

    Älä ihmeessä heitä niitä sienenjalkoja pois,niistä saa hyvää sienisalaattia;kuutioi niin pieneksi kuin mahdollista,keitä reilusti suolatussa vedessä,valuta ja jäähdytä,lisää mascarponea,musta- ja/tai maustepippuria+ruoho- tai valkosipulia,jos sipulista tykkäät…tarkista suola,sitä pitää olla tarpeeksi. Pasta onnistuu kesällä myös herkkutateista,jos niitä onnistuu löytämään,itse tykkään lisätä tuoretta rosmariinia tai lehtipersiljaa…

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Minusta näin ison sienen kanta on tosi puinen, en ole sitä osannut hyödyntää. Pitääpä testata ensi kerralla, kiitos vinkistä!

  9. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Hei Sartsa, itse vannon Zassenhausin myllyjen nimeen, niitä saa Chez Mariuksesta, heillä on myös nettikauppa. Tsekkaa!

  10. Author
    hanna 3 vuotta ago

    Jos parmesaani tuntuu tekevän pastasta liian tiukkaa, lisää tilkka kuumaa keitinvettä, se auttaa pastaa notkistumaan.

  11. Minna 3 vuotta ago

    Kiitos, Hanna!!! Järkyttävän hyvää.

  12. Hanna 3 vuotta ago

    Kiva kuulla, kiitos kommentista!

  13. Lode 3 vuotta ago

    Uuh! Näyttää sairaan hyvältä, pitää testata!

  14. Sanna 3 vuotta ago

    Näyttääpä hyvältä! Voinko käyttää kuivattuja portobellosieniä? Ne kun vanheni viime kuussa, mutta eihän siitä ole kuin kolme päivää. 😉

  15. Hyvää! 3 vuotta ago

    Hei! Inspiroidun suuresti yksinkertaisista resepteistä ja etenkin tarkista maustamisohjeista.
    Kiitos siis niistä. Kysyisinkin, että eikö sinua harmita/haittaa/kaiverra heittää pois epähienon oloisia kalapaloja tai sienenkantoja ym. Isoäitisi hyödynsi herkullisesti varmasti kaiken?

  16. Jennie 3 vuotta ago

    Oli todella hyvä (vaikka kaivoin timjamin lumesta esille kun unohdin ostaa). Mieskin sanoi että: This goes into rotation!

  17. NiinaR 3 vuotta ago

    Oh my! Onkohan okei tehdä tätä jo kolmantena päivänä putkeen… On nimittäin uskomattoman parasta pastaa ikinä, vaikka monenlaista on ennenkin kokeiltu 🙂 Vielä viimeisenä silauksena oli pakko lisätä Italian tuliaisena tuotua tryffelisuolaa, niin hyvää!

  18. Suski 3 vuotta ago

    Pakkohan tämä on kokeilla. Nauratti tuo lause: ”Oli ehkä pikkuisen noloa hokea kuinka hyvää tästä tuli, kun oli itse safkan tehnyt.” Ainekset kassissa, illalla lähtenee viimeisetkin järjen rippeet.

  19. Tuija 3 vuotta ago

    Oltiin ihan hiljaa, syötiin vaan. Ei sanotuksi saatu miten hyvää oli. Kaupassa oli vain yksi ainokainen portobello, siitakesienillä jatkettiin. Mieletön makuelämys!

  20. TerhiR 3 vuotta ago

    Hei, tätä kokeilen tänä iltana, kyytipojaksi ehkä joku ihana italialainen punaviini..
    Kysymys kuuluu kuitenkin, mikset enää ole samalla ”sivulla” Stellan ja Eevan kanssa, Eeva toki jo lopettelee. Teidät kaikki lempibloggaajat löysi aiemmin samasta…

  21. Sanna 3 vuotta ago

    Hyvaa oli! Tosin tein annoksen kahdelle puolikkaalla pastamaaralla, mutta muuten kaikkea ohjeen mukaan eli saatiin ehka vahan extraa. 🙂 Jaa meidan omalle pastalistalle.

  22. Ylva 3 vuotta ago

    Niin sairaan hyvää oli. Teen uudestaankin. Kiitos!

  23. Sienna 3 vuotta ago

    Tehty ja nautittu, tykkäsimme! Plussaa nopeudesta! 🙂

  24. Tiina 3 vuotta ago

    Avocadopasta, klik
    Sitruunapasta, klik
    Vodkapasta, klik
    Tonnikalapasta, klik.
    Kaikki ihania mutta portobellopasta räjäytti pankin!
    Olet sanojesi takainen nainen. Taivaallisen hyvää!

  25. TerhiR 3 vuotta ago

    Tein pastan. Olemme sanattomia siitä makuelämyksestä, joka tulvahtaa suuhun jo ensimmäisestä haarukallisesta. Onneksi minulle jäi hiukan huomiseksi…

  26. Heidi 3 vuotta ago

    Olipa hyvää ja valmistui niin nopeasti että äitikin ehti valmistaa ja syödäkin (ja vielä lämpimänä) sillä aikaa kun vauva ja 5v leikkivät, luksusta!

  27. tuulia 3 vuotta ago

    Tuli niin hyvää!!! Kiitos reseptistä! Mies sanoi että ihan kuin olisi ollut Roomassa ja syönyt ihanassa ravintolassa! Oli pakko korkata myös hyvä Riesling kyytipojaksi 🙂

  28. Kaisa 3 vuotta ago

    Tämä oli niin hyvää! Kiitos reseptistä 🙂

  29. Mirjam 3 vuotta ago

    Eilen tehtiin miehen kanssa tätä viikonlopun kunniaksi. Älyttömän hyvää, kiitos reseptistä! Tätä pitäisi jokaisen sieniruokien vihaajan maistaa, voisi mieli muuttua…

  30. Ee 3 vuotta ago

    Voi että, oli todella kovat odotukset tälle pastalle kun kaikki oli täällä kehuneet niin paljon, mutta oli todella pliisua! Kävin ohjeen läpi uudestaan ja uudestaan, että unohdinko mä nyt jonkun ainesosan tms, kun meillä ei ollut tietoakaan ”makuelämyksestä”, mutta eei. Sienetkin vaikuttivat hyviltä ja freeseiltä. Tosin korvasin parmesaanin pecorinolla, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa.. kaatuikohan kaikki siis juustoon? 😀

    • Author
      hanna 3 vuotta ago

      Ei varmastikaan kaatunut juustoon, pecorino toimii yhtä hyvin. Makuasioita, ei kaikesta tarvitse pitää 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*