Taivaallinen portobellopasta

/ hanna

Portobellosienet ovat herkkua, Satokausikalenterin mukaan ne ovat myös sesongissa juuri nyt, eli oikea aika kokata tätä loistavaa pastaa josta ei makua puutu.

hannag portobellopasta pastalista hannag portobellopasta pastalistaValitse kiinteitä ja kuivia sieniä, neljän hengen pasta-annokseen tarvitaan noin 300 grammaa portobelloa, ovat niin valtavan kokoisia, että itse tein pastan kahdesta sienestä. Poista sienistä kanta pienen veitsen avulla, se on puinen ja joutaa biojätteisiin. Koverra isolla lusikalla myös tummat heltat roskikseen, jäljelle jää vaan kiinteä lakki. Puhdista kostutetulla talouspaperilla sienten lakit mahdollisesta mullasta tai liasta. Nyt sienet ovat valmiita leikattavaksi.

hannag portobellopasta pastalista Portobellopasta
Neljälle

400 g pappardelle-pastaa
300 g portobello-sieniä puhdistettuna ja viipaloituna
1/2 dl oliiviöljyä
nokare voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tuoreen timjamin lehtiä hienonnettuna
50 g pinjansiemeniä
100 g parmesaania raastettuna

suolaa ja mustapippuria

Laita pastavesi suureen kattilaan kiehumaan. Suolaa vesi reilulla suolalla.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, kunnes alkavat hiukan tummua, nosta sivuun odottamaan.
Raasta parmesaani.
Kaada paistinpannulle hiukan öljyä, lisää valkosipulit ja timjami. Kuullota kolmisen minuuttia keskilämmöllä, siten että valkosipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Kaada sipulit lautaselle odottamaan. Lisää kuumalle paistinpannulle loput oliiviöljystä ja voi, kun voi on sulanut, lado pannulle viipaloimasi portobellot. Halutessasi voit myös kuutioida sienet pienemmäksi, jolloin niiden paistaminen helpottuu hiukan, itse tykkään säilyttää sienen kauniin muodon. Paista sieniä kuutisen minuuttia, kunnes ovat pehmeitä ja syötävän herkullisen näköisiä. Mausta suolalla ja reilulla mustapippurilla, kaada joukkoon kuullotetut valkosipulit, sekoita. Keitä pasta 80% suositellusta keittoajasta, siten että se jää sopivasti al denteksi. Ota kattilasta kupillinen keitinvettä sivuun ja valuta pasta. Sekoita pastan joukkoon sienet, paahdetut pinjansiemenet sekä reilu puolet raastetusta juustosta. Jos pasta tuntuu kovin kuivalta, voi lisätä tilkan sivuun ottamaasi pastan keitinvettä, se notkistaa pastan.

Voit tarjota pastan vuoasta, kuten itse tein. Levitä loppu parmesaaniraaste vuokaan pastan päälle ja rouhi vielä mustapippuria.

hannag portobellopasta pastalista hannag portobellopasta pastalista

hannag portobellopasta pastalistahannag portobellopasta pastalista

hannag portobellopasta pastalista  hannag portobellopasta pastalistaOlin ihan myyty tämän pastan edessä, melkein toivoin että joku muu olisi sen kokannut. Oli ehkä pikkuisen noloa hokea kuinka hyvää tästä tuli, kun oli itse safkan tehnyt. No, onneksi mies komppasi, tykkäsi kovasti hänkin. Ja pisti merkille, miten loistokkaita pastoja saa tehtyä ilman lihaa. Aivan totta, tässäkin on umamia ja makua vaikka muille jakaa, ja mikä ihmeellisintä, ilman pekonia.

Testaa sinäkin, ja jätäthän sanasen kommenttiboksiin sikäli kun tykkäsit.

Related posts:

we did it! kirjat on kaupoissa!
Lohta avec soija-mirin ja piri piri
Poron paahtopaisti, uunijuurekset ja pippuri-kermakastike

33 kommenttia
  • Kuulostaa ja näyttää huikealta! Tämä menee heti kokeiluun :)

    2.2.2016 11:08 ‐ Katri

  • Mies ja lapset eivät pidä sienistä. Tämä menee sinne loputtoman suureen arkistoon ”Ruokia, joita tehdään sitten, kun olen yksin”. Tosin hyvässä lykyssä tilaisuus tulee vielä tämän portobello-sesongin aikana.

    2.2.2016 12:24 ‐ TS

  • Kivaa, tule sitten kertomaan miten maistui!

    2.2.2016 14:56 ‐ hanna

  • Mitäpä jos kuutoit sienen todella pieneksi ja paistat ihan muruksi ja sanot sen olevan pekonia. Saattaa mennä läpi. Tai sitten vaan otat sitä kuuluisaa omaa aikaa ja kokkaat puolikkaan satsin ihan vaan itselles. Kivaa helmikuuta!

    2.2.2016 14:57 ‐ hanna

  • Tätä täytyi saada heti, vaikka alle kaksi viikkoa laskettuun aikaan saa kauppareissun tuntumaan via dolorosalta :P Tein lapsille oman safkan ja miehelleni ja minulle tämän ohjeen mukaisen setin ja siis täähän on FANTASTISTA!! Tästä on hyvä lähteä synnyttämään :D

    2.2.2016 17:12 ‐ marjum

    • Päivän, viikon, tai oikeastaan kuluneen vuoden ihanin kommentti! Hyvää matkaa noutamaan uusi pieni ihminen maailmaan – ihanaa!

      2.2.2016 17:25 ‐ hanna

  • Hei Hanna, kommentti asian vierestä. Osaisitko paljon käyttävänä suositella hyvää pippurimyllyä? Vanha hajosi, ja Stockan kantistarjousmyllyjen erot on ihan hepreaa. .

    2.2.2016 19:19 ‐ Sartsa

  • Maistui hyvältä vaikka sekaan heitetty parmesaani meinasi ensin tehdä pastasta paakkuista. Pinjansiemenistä plussaa: hyvä purutuntuma!

    2.2.2016 19:43 ‐ Essi

  • Älä ihmeessä heitä niitä sienenjalkoja pois,niistä saa hyvää sienisalaattia;kuutioi niin pieneksi kuin mahdollista,keitä reilusti suolatussa vedessä,valuta ja jäähdytä,lisää mascarponea,musta- ja/tai maustepippuria+ruoho- tai valkosipulia,jos sipulista tykkäät…tarkista suola,sitä pitää olla tarpeeksi. Pasta onnistuu kesällä myös herkkutateista,jos niitä onnistuu löytämään,itse tykkään lisätä tuoretta rosmariinia tai lehtipersiljaa…

    2.2.2016 20:16 ‐ Liisa S

    • Minusta näin ison sienen kanta on tosi puinen, en ole sitä osannut hyödyntää. Pitääpä testata ensi kerralla, kiitos vinkistä!

      2.2.2016 20:54 ‐ hanna

  • Hei Sartsa, itse vannon Zassenhausin myllyjen nimeen, niitä saa Chez Mariuksesta, heillä on myös nettikauppa. Tsekkaa!

    3.2.2016 11:51 ‐ hanna

  • Jos parmesaani tuntuu tekevän pastasta liian tiukkaa, lisää tilkka kuumaa keitinvettä, se auttaa pastaa notkistumaan.

    3.2.2016 11:52 ‐ hanna

  • Kiitos, Hanna!!! Järkyttävän hyvää.

    3.2.2016 13:22 ‐ Minna

  • Kiva kuulla, kiitos kommentista!

    3.2.2016 14:36 ‐ Hanna

  • Uuh! Näyttää sairaan hyvältä, pitää testata!

    3.2.2016 19:46 ‐ Lode

  • Näyttääpä hyvältä! Voinko käyttää kuivattuja portobellosieniä? Ne kun vanheni viime kuussa, mutta eihän siitä ole kuin kolme päivää. ;)

    3.2.2016 21:52 ‐ Sanna

  • Hei! Inspiroidun suuresti yksinkertaisista resepteistä ja etenkin tarkista maustamisohjeista.
    Kiitos siis niistä. Kysyisinkin, että eikö sinua harmita/haittaa/kaiverra heittää pois epähienon oloisia kalapaloja tai sienenkantoja ym. Isoäitisi hyödynsi herkullisesti varmasti kaiken?

    4.2.2016 01:25 ‐ Hyvää!

  • Oli todella hyvä (vaikka kaivoin timjamin lumesta esille kun unohdin ostaa). Mieskin sanoi että: This goes into rotation!

    4.2.2016 01:59 ‐ Jennie

  • Oh my! Onkohan okei tehdä tätä jo kolmantena päivänä putkeen… On nimittäin uskomattoman parasta pastaa ikinä, vaikka monenlaista on ennenkin kokeiltu :) Vielä viimeisenä silauksena oli pakko lisätä Italian tuliaisena tuotua tryffelisuolaa, niin hyvää!

    4.2.2016 10:31 ‐ NiinaR

  • Pakkohan tämä on kokeilla. Nauratti tuo lause: ”Oli ehkä pikkuisen noloa hokea kuinka hyvää tästä tuli, kun oli itse safkan tehnyt.” Ainekset kassissa, illalla lähtenee viimeisetkin järjen rippeet.

    4.2.2016 15:34 ‐ Suski

  • Oltiin ihan hiljaa, syötiin vaan. Ei sanotuksi saatu miten hyvää oli. Kaupassa oli vain yksi ainokainen portobello, siitakesienillä jatkettiin. Mieletön makuelämys!

    4.2.2016 21:18 ‐ Tuija

  • Hei, tätä kokeilen tänä iltana, kyytipojaksi ehkä joku ihana italialainen punaviini..
    Kysymys kuuluu kuitenkin, mikset enää ole samalla ”sivulla” Stellan ja Eevan kanssa, Eeva toki jo lopettelee. Teidät kaikki lempibloggaajat löysi aiemmin samasta…

    5.2.2016 09:48 ‐ TerhiR

  • Hyvaa oli! Tosin tein annoksen kahdelle puolikkaalla pastamaaralla, mutta muuten kaikkea ohjeen mukaan eli saatiin ehka vahan extraa. :) Jaa meidan omalle pastalistalle.

    5.2.2016 16:12 ‐ Sanna

  • Niin sairaan hyvää oli. Teen uudestaankin. Kiitos!

    6.2.2016 12:10 ‐ Ylva

  • Tehty ja nautittu, tykkäsimme! Plussaa nopeudesta! :)

    6.2.2016 17:49 ‐ Sienna

  • Avocadopasta, klik
    Sitruunapasta, klik
    Vodkapasta, klik
    Tonnikalapasta, klik.
    Kaikki ihania mutta portobellopasta räjäytti pankin!
    Olet sanojesi takainen nainen. Taivaallisen hyvää!

    6.2.2016 20:46 ‐ Tiina

  • Tein pastan. Olemme sanattomia siitä makuelämyksestä, joka tulvahtaa suuhun jo ensimmäisestä haarukallisesta. Onneksi minulle jäi hiukan huomiseksi…

    7.2.2016 17:18 ‐ TerhiR

  • Olipa hyvää ja valmistui niin nopeasti että äitikin ehti valmistaa ja syödäkin (ja vielä lämpimänä) sillä aikaa kun vauva ja 5v leikkivät, luksusta!

    9.2.2016 12:55 ‐ Heidi

  • Tuli niin hyvää!!! Kiitos reseptistä! Mies sanoi että ihan kuin olisi ollut Roomassa ja syönyt ihanassa ravintolassa! Oli pakko korkata myös hyvä Riesling kyytipojaksi :)

    9.2.2016 17:44 ‐ tuulia

  • Tämä oli niin hyvää! Kiitos reseptistä :)

    12.2.2016 19:31 ‐ Kaisa

  • Eilen tehtiin miehen kanssa tätä viikonlopun kunniaksi. Älyttömän hyvää, kiitos reseptistä! Tätä pitäisi jokaisen sieniruokien vihaajan maistaa, voisi mieli muuttua…

    20.2.2016 16:45 ‐ Mirjam

  • Voi että, oli todella kovat odotukset tälle pastalle kun kaikki oli täällä kehuneet niin paljon, mutta oli todella pliisua! Kävin ohjeen läpi uudestaan ja uudestaan, että unohdinko mä nyt jonkun ainesosan tms, kun meillä ei ollut tietoakaan ”makuelämyksestä”, mutta eei. Sienetkin vaikuttivat hyviltä ja freeseiltä. Tosin korvasin parmesaanin pecorinolla, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa.. kaatuikohan kaikki siis juustoon? :D

    26.2.2016 18:06 ‐ Ee

    • Ei varmastikaan kaatunut juustoon, pecorino toimii yhtä hyvin. Makuasioita, ei kaikesta tarvitse pitää :)

      27.2.2016 07:56 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>