Suklaamuffinssit ja kaksi suklaista kuorrutetta

/ hanna

hannag stockan herkku                                                                                                       Yhteistyössä Stockmann Herkkuhannag stockan herkkuLeivon joka jouluksi näitä muffinsseja, ne onnistuu aina, kun mittaat oikein. Pitkin hampain olen hankkinut itselleni keittiövaa’an, oli aiemmin sitä mieltä, että se on turhake, mutta jos tykkää leipoa niin se on välttämättömyys.
Alessin maustetornin saimme häälahjaksi Alexalta, se on päässyt kovaan käyttöön keittiöömme saavuttuaan. Pitkäteräinen veitsi on oivallinen myös suklaan pilkkomiseen, näiden hommien lisäksi.

hannag stockan herkkuLämmitä uuni 180 asteeseen

Muffinssit
175 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2,25 dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
Lisäksi tarvitset 12 suurta muffinssivuokaa

Mittaa kaikki aineet kulhoon, sekoita tasaiseksi. Täytä vuoat noin puolilleen, nosta uuniin ja paista n. 20 minuuttia, tarkkaile muffinsseja, ne ovat valmiita kun pinta on kimmoisa. Nosta muffinssit uunista ulos, anna jäähtyä hyvin ennen kuin kuorrutat ne. Hätähousuna olen todistanut monen monta kertaa, kun kuorrute sulaa muffinssin päälle, joten ole kärsivällinen. Ehdit tehdä kuorrutteet hyvin sen jälkeen kun muffinssit ovat valmiita.

Voit halutessasi käyttää myös pieniä muffinssivuokia, niitä tulee ohjeesta n. 24. Nipistä tuolloin paistoaikaa 12-15 minuuttiin.

hannag stockan herkku

Valitse kuorrutteista toinen tai valmista molemmat. Jos teet molemmat, osta 2 Lindtin tummaa 70 % suklaata ja pari maitosuklaata, esim. Stockmannin omia. Ne riittää kahteen kuorrutukseen, tai yhden kakun täytteeksi ja kuorrutteeksi.

hannag stockan herkkuGanache on kiiltävä ja kaunis kuorrute, jota voi käyttää myös dippaamiseen. Ranskankermakuorrute on tuhti ja tahmea, sen käsittely voi olla haastavaa, mutta kun ei yritäkään saada aikaan Pinterestistä poimittuja kuorrutuksia, niin onnistut varmasti.

hannag stockan herkku

Ranskankermakuorrute
90 g tummaa suklaata
180 g maitosuklaata
2,25 dl ranskankermaa (oma vaakani osaa puhua myös millejä, miten siistiä!)
Pilko suklaat hienoksi ja laita ne kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta suklaakulho kuuman veden päälle, kulhon pohja ei saa osua veteen. Nosta kulho pois kuuman veden päältä, sekoittele puukauhalla, kunnes suklaa on sulanut. Kaada joukkoon ranskankerma ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on paksua. Lusikoi muffinssien päälle, tyylipisteitä ei jaeta.

Ganache
1,25 dl kermaa
110 g tummaa suklaata
Pilko suklaa todella hienoksi ja laita se teräskulhoon, tai muuhun kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, kaada kerma suklaan niskaan ja anna olla omillaan minuutin verran. Käy sitten kimppuun puukauhan kanssa, sekoita, sekoita, sekoita. Tapahtuu suklaataikoja ja saat aikaan ihmeellisen kiiltävän ja kauniin ganachen. Onnea, eihän ollut vaikeaa?

hannag stockan herkku Ikean teräskulhot ovat kyllä parasta, mitä niiden seinien sisältä löytyy. Eikä niitä ole koskaan liikaa.

hannag stockan herkku hannag stockan herkkuYlemmässä kuvassa ganache-kuorrutus, alemmassa se tahmea ranskankermakuorrute.

Essu päälle ja jauhot pöllyämään, tee kamulle lahjaksi tai leivo joulupöytään.

Related posts:

soil wine room
Yksityinen neuvola ja kaksosraskaudesta palautuminen
Marjaisa jugurttijäädyke

10 kommenttia
  • jäiköhän reseptistä kaakaojauhe/suklaa pois taikinan osalta vai oonkohan vain aamusokea?!

    ranskankermakuorrute vaikuttaa ihanalta ja millilitravaaka mahtavalta!

    18.12.2015 10:32 ‐ uiui

  • Kiitos huomiosta, korjattu ohjeeseen! Onneksi huomasit, olisi tullut vaaleita muffinsseja muuten. Ja eikö, millilitravaaka on ihan mahtava vekotin!

    18.12.2015 10:52 ‐ hanna

  • Nämä menee ehdottomasti kokeiluun! Kiitos reseptistä :)

    18.12.2015 11:07 ‐ moonangel

  • Ole hyvä, kivoja hetkiä keittiöön!

    18.12.2015 11:35 ‐ hanna

  • Juuri oli ihana vaalea kuorrute hakusessa ja tässä olikin täysi kymppi.

    Ja vielä toinen juttu; postauksiesi perusteella olen hankkinut dermalogican tuotteita. Voi vitsit miten älyttömän ihania. Iho voi todella hyvin.

    Oikein ihanaa ja maistuvaa joulua sinulle ja perheellesi.

    18.12.2015 12:57 ‐ Ritva

  • Dermalogica on tehokas sarja, hienoa, että se on tuonut sinullekin iloa!

    Kaunista joulua sinullekin, Ritva.

    18.12.2015 14:14 ‐ hanna

  • Ihana ohje, ja tuo ganache kiinnostaa. Menee jouluaaton kahvipöytäherkiksi! Hyvää joulua, Hanna!

    19.12.2015 14:55 ‐ Marjukka / Fab Forty Something

  • Ihmeellisen ihanaa joulua sinullekin, Marjukka! Halaus!

    19.12.2015 16:32 ‐ Hanna

  • Tulin vain huikkaamaan, että yhdet Sartoren nilkkurit on nyt haettu kivalla alennuksella, kiitos.
    Ne ovat ne klassiset Chelsea bootsien tapaiset, jotka ostin. Niin ihanat !

    20.12.2015 14:10 ‐ Reetta/valkoisentalonreetta

  • Kiva, että alesta oli iloa! Sartoreilla kelpaa kopsutella pitkin katuja, kevättä odotellessa kun se talvi ei nyt suvaitse saapua. Rentoa joulua ja ihmeellisen ihanaa uutta vuotta!

    20.12.2015 14:23 ‐ Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>