sananen jugurtista

/ hanna

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Turkkiäijä on se meidän jääkaapistamme löytyvä jugurtti, mutta toisinaan kävelen siihen yhteen taikka siihen toiseen lähikauppaan ja lataan ostoskoriin näitä herkkupurkkeja. Tuolloin tulee ostaa harkiten: joko kolmella jaollinen luku, tai vaan yksi, itselle. Muuten tulee lusikkasota.
La Fermière on enemmän kuin jugurtti, tämä on pieni elämysmatka. (Siihen nähden halvalla lähtee, harvemmin sitä reissuun lähdetään alle kahdella eurolla.)
Kansi aukeaa vaivatta, jugurtin pintaa on ihasteltava pikkuinen tuokio. Kiinteää, ei tipu vaikka käännät purkin ylösalaisin ja ravistat.
Tämä tulee aivan ehdottomasti syödä pienellä lusikalla. Toisin kuin turkkiäijä, joka kaavitaan kulhoon ja sekoitetaan isolla lusikalla, syödäänkin. Tähän siis pieni lusikka. Ensimmäinen lusikallinen on se paras, kun lusikka osuu saviastian reunaan ja kaappaa mukaansa kauniisti lohkeavan palasen. Seuraava lusikallinen on kaunis sekin, kuten on kolmaskin. Sitten onkin nautittu pinta ja aletaan kaivautua purkin pohjaa kohti. Suosikkimakuni on vanilja, mieto ja lempeä sellainen. Purkin pohjalla piileksii pieniä mustia vaniljansiemeniä, kymmenen pistettä hänelle joka saa raaputettua kaikki lusikkaansa, ilman että joku kävelee jääkaappia kohti ja alkaa metsästää itselleen samanlaista elämystä.
Jos vaniljaa ei ole, nappaa hunaja. Jos sekin on loppu, ota sitruuna. OLYMPUS DIGITAL CAMERAPs. Juotavan jugurtin voisi lähettää samalle planeetalle kuin sanan jukurtti. Molemmat täysin tarpeettomia.

Related posts:

Höylätään parsaa!
Poronkäristys uunissa, puikulamuusia ja karpalohilettä
Synttärihuumaa

8 kommenttia
 • Oih, nämä ovat ihania. Minun suosikiksi kiilaa hunaja. Mutta kerrohan, mitä teet purkeille? Itse en halua niitä kaappeihini säästää, joten suurin syy jogurtin jättämiselle kauppaan on tuska, joku purkin pois viskaamisesta syntyy. Jogurttikin voi olla tuskan ja nautinnon kamppailua.

  8.1.2015 14:44 ‐ Lotta

 • Vien tyhjät purkit kierrätyskeskukseen, jossa niille on kuulemani mukaan jonossa halukkaita. Tsekkasin itse Instagramista hashtagilla #lafermiere ja yllätyin mitä moninaisemmista käyttökohteista. Joku tekee kynttilöitä, joku säilöö nappeja. Ja olisikohan ollut Sinne-ravintola kun tarjoaa niistä espressonsa.

  8.1.2015 14:57 ‐ hanna

 • Pakko marmattaa, anteeksi jo ennakkoon :D

  ’Jugurtti’ on ehdottomasti karsein ja hyväksymättömin kirjoitusasu, vaikka vuodesta 2012 (huom. vasta 2012!) Suomen Kielitoimista tuonkin muodon on hyväksynyt. Ainoa oikea tapa kirjoittaa on jogurtti, vaikka jukurtinkin voisin vielä hyväksyä. Yyh, typerät suomalaiset. En kestä. En hyväksy. Meen vihaamaan maailmaa.

  Tai ostamaan tuota jogurttia.

  8.1.2015 15:36 ‐ liina

  • Miten ois jugge? Rakkaalla lapsella on (liian) monta nimeä ;)

   8.1.2015 19:55 ‐ hanna

 • Nami! Asun Englannissa ja ainut paikka joka näitä myy on ylihinnoiteltu nettikauppa jolla on hurjan isot toimituskulut… Ja ne jogurtit on pakattu muovipurkkeihin, mutta ovat muuten ihan samaa tavaraa (firma alkoi pakata osan tuotteista ainakin täällä Englannissa muovipurkkeihin koska ihmiset eivät tykänneet ”turhista” terrakottaroskista…). Söin näitä kun asuin vielä Punavuoressa. Olen menossa naimisiin 2016 ja haluaisin näitä purnukoita tuikkukupeiksi ja kenties myös häävieraiden pikkulahjojen paketiksi (mikähän wedding favor on suomeksi…) Minusta ne ovat niin sieviä ja rakastan keksiä esineille uusia käyttötarkoituksia. Olen tulossa kesällä Helsinkiin lomalle, jos haluat eroon näistä purkeista niin voisin tulla hakemaan ne sinulta? ;)

  9.1.2015 15:37 ‐ Mirja

 • P.S. Jugurtti on ihan hyvä sana! :D

  9.1.2015 15:38 ‐ Mirja

 • Voi minäkin rakastan noita jugurtteja! Ainakin Tampereella myös Sokos myy niitä. Suklaavanukkaat myös älyttömän hyviä.

  11.1.2015 22:54 ‐ Pia

 • Moi Mirja! Mulla on näitä kuppeja kanssa (sinisinä), luovun mielellään jos tahdot. Laita sähköpostiosoitteesi niin laitan viestiä!

  26.4.2015 19:36 ‐ Maikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>