Riistaburgerit ja puolukkamajoneesi

/ hanna

Yhteistyössä Polarica
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen syntynyt Kainuussa ja riista tuo minulle tuttuja ja rakkaita muistoja mieleen. Pakasteena myytävä riistapihvi oli minulle uusi tuttavuus. Rehellisyyden nimissä en ole aiemmin ostanut valmista pihviä, vaan olen muotoillut sen aina itse tekemästäni ja maustamastani jauhetusta lihasta.
Tämä riistapihvi vaati mielestäni hiukan lihanuijaa ja kunnolla mausteita pintaansa, pannulla voin kanssa siitä sai irti kaiken sen, mitä riista minulle on lapsuudessakin ollut, eli parasta mahdollista lihaa. Itsenäisyyspäivän lähestyessä kokosin burgerin ruissämpylästä, kermajuustosta ja puolukkamajoneesista. Viimeksi mainittu oli loistava seuralainen myös puikulaperunoille ja palsternakalle, joita paistoimme burgerin kaveriksi. Perunoita kannattaa keittää ensin tovi, jotta uunissa ei tarvitse hengailla niin kauaa. Hyvän paistopinnan saa myös paistinpannulla.

Toivottavasti tykkäätte burgerista!

Riistaburgerit ja puolukkamajoneesi

Kahdelle

Tee ensin puolukkamajoneesi. Ota riistapihvit sulamaan huoneenlämpöön vähintään kolme tuntia ennen paistamista, ota pihvit pois astiasta ja asettele ne esim. lautaselle sulamaan.

Puolukkamajoneesi

Tästä tulee n. 2dl valmista majoneesia, käytä osa burgereihin, käytä loput majoneesista vaikka ranskalaisten dippailuun.

1 kananmuna

8 rkl jäisiä Polarica-puolukoita

½ tl Maldon-sormisuolaa

½ tl mustapippuria myllystä

1,5 dl rypsilöjyä

Tee majoneesi sauvasekoittimella korkeaan astiaan, joka usein tulee sauvasekoittimen mukana. Riko puhtaaseen, kuivaan astiaan kananmuna, heitä mukaan myös suola ja mustapippuri, sekä 4 rkl jäisiä puolukoita. Suristele sauvasekoittimen avulla tasaiseksi, lisää sitten pikkuhiljaa öljyä, sekoittaen samalla koko ajan. Lisää öljyä kunnes seos on kaunista majoneesia.
Lisää valmiiseen majoneesiin 4 rkl kokonaisia jäisiä puolukoita juuri ennen kun täytät burgerit, sekoita lusikalla. Kokonaiset puolukat tuovat majoneesiin hyvää suutuntumaa ja happoa.

Tarvitset lisäksi:

2 Polarica-riistaburgerpihviä (pakasteena marketeissa)

4 viipaletta Luostari-kermajuustoa

2 Reissumies-ruissämpylää

4 rkl ketsuppia

8 suolakurkkuviipaletta

2 rkl voita

2 rkl rypsiöljyä

Maldon-sormisuolaa

mustapippuria

Riistapihvin paistaminen

Kun pihvi on sulanut, nosta se leivinpaperin päälle ja peitä se toisella leivinpaperilla. Nuiji pihviä kevyesti lihanuijan tai nyrkin avulla siten, että sen koko kasvaa noin kaksinkertaiseksi, paksuudeltaan suunnilleen sentin paksuiseksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois, mausta pihvi reilulla mustapippurilla ja sormisuolalla. Paista pihviä reilulla keskilämmöllä ruokalusikallisessa voita ja ruokalusikallisessa rypsiöljyä, välillä käännellen. Mausta mustapippurilla ja suolalla myös pihvin toinen puoli. Nosta kermajuustoviipaleet pihvin päälle noin seitsemän minuutin kohdalla, jotta juusto sulaa kauniisti pihvin päälle. Pihvi on kypsä noin kahdeksan minuutin kuluttua.

Burgerin kokoaminen

Paahda ruissämpylät leivänpaahtimessa, kokoa burger seuraavalla tavalla: sämpylän pohja, majoneesi, pihvi juustoineen, suolakurkut ja ketsuppi kannen alle. Nauti hyvässä seurassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related posts:

Luotettava kumppani loppuelämäksi, Lundia
Hiusten suosikkituotteet ja James Dysonin fanitus
Olohuoneen uudet sävelet

5 kommenttia
  • Huippu ohje! Tämä menee kyllä testiin, ehkä heti itsenäisyyspäivänä sopisi hyvin. Kiitos taas kivasta ohjeesta, monia täältä bongattuja on tullut testattua ja hyviä ollut kaikki. :)

    Ihana blogi, suosikki <3

    2.12.2016 13:21 ‐ minttu_

    • Voi kiitos Minttu, ihana kuulla! Parasta viikonloppua!

      2.12.2016 13:38 ‐ hanna

  • Mulla ei oo onnistunut ranujen teko uunissa…olisko siihen vinkkiä..täytyy testata burgerin tekoa.Kun vielä vegaanille keksis jtn sapuskaa (yksi lapsista on vegaani).

    3.12.2016 00:41 ‐ Ulla H.

    • Keitä tovi ennen paistamista, siten niistä tulee just hyviä! Laitamme ohjeen vielä blogiinkin, Joonas tekee tuhottoman hyviä perunoita!

      8.12.2016 20:32 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>